[耳機撚] 討論下香港各大耳機店 (7) - 1001開POST

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
想問下聽kpop為主 2k5左右有乜耳機可以推介 二手都可以

本身用535好似差咁少少野咁
金聲冇灰黃雀既 我人在旺電附近 邊到有得試灰黃雀

去星際啦

去緊去緊 sor我新手撚 三年前買完tf10冇再追
好驚入坑

唔想入坑好簡單姐,剪哂d卡,洗哂d錢佢就無事
t20 同 灰黃雀 大家會點簡

灰雀
Ve3,5同mh334
大家會點揀?
我試哂都各有特色,諗緊
dxa 今晚annuel dinner 無開

我建議你要買就買hd800s,依隻真係掂,不敢想像佢隻$400,000靜電耳筒組合會有幾好

已經有HD800了,所以唔會買調音版
靜電既話,009已經好勁 唔係難玩都想買隻

但我睇好多外國review都話佢強在動態,仲有透明度比得上009

Forum寫嘅嘢先信得過
你睇依個啦:http://www.head-fi.org
你屋企用緊咩器材?

灰雀

我反而接受t20 換低音舊野 已屌

灰雀

n3ap
想問下聽kpop為主 2k5左右有乜耳機可以推介 二手都可以

本身用535好似差咁少少野咁

sd2
Ve3,5同mh334
大家會點揀?
我試哂都各有特色,諗緊

ve3

我建議你要買就買hd800s,依隻真係掂,不敢想像佢隻$400,000靜電耳筒組合會有幾好

已經有HD800了,所以唔會買調音版
靜電既話,009已經好勁 唔係難玩都想買隻

但我睇好多外國review都話佢強在動態,仲有透明度比得上009

Forum寫嘅嘢先信得過
你睇依個啦:http://www.head-fi.org
你屋企用緊咩器材?

forum寫嘅嘢都唔一定信得過架
Ve3,5同mh334
大家會點揀?
我試哂都各有特色,諗緊

ve3

ve5
Ve3,5同mh334
大家會點揀?
我試哂都各有特色,諗緊

ve3

ve5

Ve3,5同mh334
大家會點揀?
我試哂都各有特色,諗緊

ve3

都係
仲可以補錢升級
夜巴覺得ve3 d聲點
我覺得好平均

ve3

ve5

334淨聽女聲同Jpop好聽
男聲就好似音染多左d有少少怪
Ve3,5同mh334
大家會點揀?
我試哂都各有特色,諗緊

有VE4同334
聽得最多都係334 幾襟聽

ve3

ve5

呢3隻我淨係試左 VE5同334 另外試過VE6XC
VE6XC對我黎講太清淡
VE5人聲同高頻好靚 不過人聲冇334果種味道
冇咁厚冇咁甜 可能我唔聽男聲 所以冇影響
最後揀左334
Ve3,5同mh334
大家會點揀?
我試哂都各有特色,諗緊

ve3

ve5

5都好正
價錢就....

最後揀左334

同感巴打,女聲acg jpop 334係好合口味
Ve6就無考慮過太貴

最後揀左334

同感巴打,女聲acg jpop 334係好合口味
Ve6就無考慮過太貴

同價位仲有UM MASON V2
我就算訂左334都仲係好鍾意呢隻
我好似係post度推過幾次 不過都好似冇人理
不過係大陸牌子
Focal Utopia都屌
利申︰未試聽過
Focal Utopia都屌
利申︰未試聽過

Why not

9up rha

有無話邊隻型號推介?
利申:新手 乜都唔識

Classical er4可以一戰

新手喎 er4又難搞 個人認為強項清+人聲
Classical都係搵返動圈較好

ie800
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞