[耳機撚] 討論下香港各大耳機店 (7) - 1001開POST

1001 回覆
8 Like 0 Dislike

不過又無話係咪最勁嘅,都要夾機

咁就係既,所以先想試機先
試過v281配800,感覺普普通通,香港就好似無其他機試

香港都有少少台機試嘅,不過ragnarok同gs-x mkii就真係無。
上audio physical 試下linnenberg部maestro同ear909 個啲?
用黎推咩?

hd800同k812
黎緊會買ether flow同utopra(應該儲到錢時就減價)

相比ether flow, 我喜歡ether c (非flow版)多啲
大家300r開咩gain好聽? 同埋夾咩耳機?

其實睇耳機嚟set

訂左未到 見啲人話推力細 所以諗住聽下意見ff下

香港都有少少台機試嘅,不過ragnarok同gs-x mkii就真係無。
上audio physical 試下linnenberg部maestro同ear909 個啲?
用黎推咩?

hd800同k812
黎緊會買ether flow同utopra(應該儲到錢時就減價)

相比ether flow, 我喜歡ether c (非flow版)多啲

係幾正,不過個人鐘意開放式多d,無咁悶著
不過最正都係utopia 清新既感覺,結像無ether flow咁大,咁壓迫
不過實係好貴 唔低買

hd800配咩amp好 想搞好hd800先
如果用iPhone聽 Sony XBA-A3 $1880抵唔抵
同價位有冇其他推介?
喺地鐵整唔見左個fitear袋
如果用iPhone聽 Sony XBA-A3 $1880抵唔抵
同價位有冇其他推介?

有冇睇佢下一代n3ap咩價錢?
[quote][quote]
不過又無話係咪最勁嘅,都要夾機

咁就係既,所以先想試機先
試過v281配800,感覺普普通通,香港就好似無其他機試

用黎推咩?[/quote
[quote][quote]
hd800同k812

啱啱聽完k812,完全唔係ed8, Sony mdr-z1r , th900 果班
聽過hd700 都幾好,hd800s應該都唔錯
利申:th900, hp a8 用家

hd800同k812

不過最正都係utopia 清新既感覺,結像無ether flow咁大,咁壓迫
不過實係好貴 唔低買

金聲都有幾部貴d的amp試,嗰度部accuphase dp-510真係好正

用黎推咩?

hd800同k812

不過實係好貴 唔低買

我自己覺得ether c係結象力同形體感方面好過ether(雖說ether flow係呢點改善左啲),而且聽落都幾開揚咁。
utopia就重要理解吓先得
hd800 真係唔知
新post留名
同價位有冇其他推介?

但同shure 535 比既話 Sony好唔好
同價位有冇其他推介?

我自己覺得n3ap好聽d 你去試下

不過實係好貴 唔低買

金聲都有幾部貴d的amp試,嗰度部accuphase dp-510真係好正

咩k812好差 我覺得同T1G1,hd800一個級啦
不過用原價或更高價買既,就真係
最大問題係會單線 同右邊無聲

不過實係好貴 唔低買

我自己覺得ether c係結象力同形體感方面好過ether(雖說ether flow係呢點改善左啲),而且聽落都幾開揚咁。
utopia就重要理解吓先得
hd800 真係唔知

想玩ether flow都係LCD3太重
flow既低頻好勁,C好似仲勁d同埋高頻再上d

我都係見有得試聽,就試下隻utopia
點知一試就中中地毒,果種聲底真係「好聽」
各方邊既質素都好高同平衡,唔係同另外幾隻怪獸級比長處,我諗無耳機比得上
不過果價真係好貴,水魚價

我覺得而家1000元+既耳機唔多唔小都有d水魚既成份
星際二樓R店啲線質素如何?
係咪賣自家牌子?
星際二樓R店啲線質素如何?
係咪賣自家牌子?

叫佢本人出黎介紹吓
收到300r 2千2黎講好撚正

本身有明顯底噪, 一開佢個player開始播歌就靜晒
用開im70
但c牌耳棉壞得好快
有冇邊到買會平d
同有冇mix 膠同棉可以揀
應該會㩒用d?

我部今日到
玩moov順過本身部AK70一百倍
新手想買耳筒
budget 2000左右
有咩推介
灰雀大概賣緊幾錢? 邊度有得試??
同價位有冇其他推介?

我自己覺得n3ap好聽d 你去試下

唔該晒

不過實係好貴 唔低買

咩k812好差 我覺得同T1G1,hd800一個級啦
不過用原價或更高價買既,就真係
最大問題係會單線 同右邊無聲

我覺得k812連hd700都比唔上,utopia 你喺邊度試?我都想自己帶碟去試吓,睇吓有冇你講到咁神,同埋比唔比得上ed10,ed10四年前試過之後,依家都未搵到一個耳筒可以比得上,我遲啲應該會買個二手返嚟
有無巴打收到日水300r之後唔滿意想放
我想收
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞