[方丈] HR萬事屋,面試搵工,升職講數,你問我答

998 回覆
22 Like 34 Dislike
多少都會有影響
不過工作同身體要二選一嘅話,點都係身體緊要d
佢話有offer本身係over committed,所以佢講幾時返已經唔valid
你今日再問下有咩消息
最好係佢會答你係你喇, 而家就出offer
但係邊有咁好
答到你大約要等幾耐已經好好
但更多既係佢唔會commit 你任何野, 任何時間
因為佢都未firm
最多都係問到個位close 左未
你最多都係諗上一份點解會冇啦啦quit 左
屋企原因多數都好難verify
咁人地會易啲接受多過接受理解你點解Fail 左而家哩份
公主, 我真係有少少好奇, 你公開試成績如何?
我估你要既Agent 唔係哩啲Agent...
FB 正常都要排隊, 大約1-2 個月.................
https://youtu.be/8Xr5Gc3M-ag?si=oBCu0CUGP-z4PQs2
哩到有詳講
其實如果contract period 唔太短, 又有notice period
benefit 都有既話
正規既我覺得唔大問題
如果真係返得足, 有糧單black and white 係okay
但問題係唔知係唔係真係會返得足
佢有冇講明working hour?
但如果做第啲都要背野咁你點算... 返工既話, 到到都有野要記架喎...
睇醫生話唔舒服啦
一定有影響
你可以做既只係盡量減低個影響
冇方向感既意思係搵路個啲, 定係指自己唔係好知做啲咩好個隻...?
你係resign 既, 就唔好寫, 當哩2 個月唔存在過...
所以話佢講得太早
未問齊人就約日子
連個聚會都未firm 的話, 約既日子同時間都唔再valid 嘛...
我是指自己唔係好知做啲咩好個一隻
[member] 方丈 想請教未簽約會唔會辭職先 呢排仲要聽過銀行會彈弓手Hr話份約準備緊 佢想我辭職先[/member]
收到
而家都係俾心機做住先
上司要我就繼續做
唔要我就搵工算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞