我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然(3)

995 回覆
271 Like 11 Dislike
咁咪即係告嗰個根本唔知邊個摸囉
嗰個A朋友先係最撚有問題嗰個人
帶撚曬風向亂咁告
我覺得成件事最古怪係竟然無人起果兩條女底 平時一個鐘內都有啦
當買個教訓,唔係個個女仔都接受到比男仔喺手臂打圈,聽樓主點樣挑逗女人。同埋樓主鳩痕定覺得好笑,無端端問個唔熟嘅女仔有冇扑過嘢同想唔想3P
雖然一定有人覆話係ocamp文化,但係成年人,做之前要負責任
首先有聲稱係fm同組媽嘅人分別投稿
畀軒軒萬事屋話港大護理系ocamp
有人亂摸啲女仔
玩水game唔畀著深色衫
又疑似有人隊草
引起咗好多討論
之後護理系soc就出聲明話會查
港大校方話會調查
差佬嗰邊就話見到啲po同仲有人報案(應該係有人send咗啲po畀差佬)
個女仔同朋友A喺呢個時候就上報畀護理系soc/校方知?定直接搵咗差佬?
有人玩完GTA之後當真
GTA都應該刑事化
P
Push
問兩句就可以亂告人非禮?

問過你銀包有幾多錢
之後你銀包比唔知咩人偷左
咁你就告我偷?
上次刀削麵一兩粒鐘都起哂出黎啦
首先香港唔係99%入罪率 上court仲有機會清白
日本係鋤到你入 屈到你入罪
但法律制度係唔完美
有人冤獄殺人坐20年都係咁

只能話佢唔好彩
P
鄧同學未審之前都社死咗啦屌你老母
「Metoo」都唔關女權事
Push
其實Time frame 果度都好奇怪,CCTV 影到男被告10點先返黎,男被告話佢返到已經完左個event,而個官相信男被告在場係因為有兩個證人見到男被告,但係好似無人證明到個event係唔係10點已經完左
我後來諗起其實都有可能係飲酒

只能夠講要揀安全場合先好飲醉
睇埋ig既話直頭仲唔吻合
寫到上下其手、又特登摸 口供又唔見佢咁寫
Push
呢種ocamp文化其實一早唔應該提倡
一班三唔識七的陌生人被逼困住面對幾日
個個game唔係有身體接觸就要問得咁私人
真係好冒犯
但你係當中,個氣氛逼你玩,其實好難受
除咗男仔hyper,都唔會有邊幾個女仔享受

當女事主有了第一單+第二單的經歷
所以對男被告有唔好的觀感
咁第一單裏面佢又真係比人故意非禮(插隊掃背掃胸)
樓主加油
可能校內cctv del咗?
化悲憤為力量,比啲時間自己,唔好急。等自己ready 好再吿返班臭閪轉頭,以其人之身還治其人之道

呢班女唔值得令到你咁抑鬱/無曬人生希望,或許你吿完呢班女,法庭判決後得咗,以後會令到呢個社會少啲臭閪。而你嘅光都可以照亮其他人。

勇敢啲,比時間自己,慢慢嚟。
樓主比人告非禮的確係冤枉
但係第2單自己都有責任,用女仔角度睇係會覺得不安同埋騷擾
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞