我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然(3)

995 回覆
271 Like 11 Dislike
唔係雙方落口供果陣就知咩?
係律政司照樣要告
唔緊要 鄧同學真係好撚陰公
講撚到上庭d$唔係納稅人d$咁
其實可乜撚野以
如果擺明唔清楚係邊個做
收唔到科就亂鳩篤鳩左原po主出黎
咁依家判無罪,指證果兩個人比人屌返好出奇?
你亂鳩篤人就得,人地搞返你就唔公道?
鄧同學一有alibi就改口供 一定唔係「明知唔係鄧生做但死咬係鄧生做」啦
1)律政點解會咁得閒係呢個唔算好嚴重嘅case到 砌黎砌去

2)以前成日聽 報假案 都係犯法,今次呢單又算唔算報假案

3)告錯人,律師費,其他雜費應該可以民事追討?

4)如果唔係報假案,即係仲未拉到真正嘅犯
都唔難理解 始終現場又飲酒又隊嘢 都會驚愈爆愈多
一個死好過大家一齊死

我支持鄧同學攬炒 一齊死啦屌
軒軒萬事屋 @ig
【關於港大ocamp】公開道歉函

對於今次的事件我想向大家致歉🙏🏻對於此事確實是本人一開始沒有查核到事情的真相,就確信2位女事主嘅”經歷”,才做成事情的導火線。

另外,跟據網上嘅庭上報道,直至案件完結,都未有確實嘅證據證明被告/受害者所講嘅內容。

本人喺2023年9月收到dm,有位女士自稱喺港大nursing Ocamp俾人非禮,當時因為覺得情況危急而且內容冇提及任何人嘅名,只係將件事陳述,再加上當時同時間收到唔止一個人為此事投稿,所以確信女事主嘅內容真偽,最後決定轉達女事主嘅內容,原意係幫為女事主發聲+避免有更多同類事件再次發生,有更多嘅受害者。

直至2024年4月男事主向萬事屋投稿,聲稱ocamp事件被揶揄,希望為自己發聲,但後來本人發現男事主嘅內容有待商榷,內容中有提到「營地閉路電視清楚明確顯示,我(男事主)當晚2200即discord night完結後才入營地」,但經過翻查多則庭上嘅新聞報道,裁定非禮罪脫嘅原因是指無閉路電視證明事件嘅經過,只能靠友人A嘅人證,但友人A冇清楚確實見到男事主嘅五觀,只有頭髮,身高,外型等,因此最終才裁定非禮罪脫。所以男事主所説的”不在場證據”有待商榷。

最後本人想為萬事屋澄清,對於今次男/女事主嘅投稿,均沒有收取任何費用,本意是想幫他們發聲,而轉達他們嘅投稿內容,但此事的確是本人處理不當,沒有查實事情嘅真偽,再次為此致歉。

最後,本人承諾未來萬事屋發佈貼文前會三思,重新審視發佈貼文嘅原則,未有經過查實嘅事件不會發佈,避免同樣嘅事情再次發生,非常抱歉。
有咩奇怪,變態女人你見得少?佢哋啲高潮千奇百怪。有啲有樓就有高潮,話唔定佢咁覺得好爽,邊個知呀。
又唔好咁講野
連登仔一向喜歡未審先判,有罪假定。
所以成日話,連登仔同藍絲一鳩樣,一體兩面。簡單講,大家價值觀其實好一致,不過唔同既係效忠唔係中國咁解。正如民主黨前身就係匯點。
會告7二條女報假案?
原來今次係口供改嚟改去
咁呢個仲唔係「有心想要誣告」嘅証據?
律師狗係on9啲

依個年頭仲信香港有法治做律師
眾籌告到班臭G仆街
告埋狗 告埋律政 一定要搞大
女權玩撚曬啦
有咩問題,正如有鬼佬鐘意屌羊。
香港有奇怪女人鐘意屈人,邊個知。
呢啲女人罪孽深重,搞到真正受害者。
個投稿ig page回應咗 可唔可以逼到佢開名? https://www.instagram.com/p/C6qTBvKSlfj/
民事追討, 係咪要自己比錢先?
然後如果討輸左, 或者只追到一半, 都係輸
其實最撚離譜就係女方俾料就話事態嚴重要即刻po
男方俾料就話內容有待商榷
喂有冇咁雙重標準呀
香港境內開個女人名係犯法, 佢呢個ig page 點會開
嘥鳩氣,道歉有用,世界上就唔會有差佬,更加唔會有黑幫。
如果你唔係假膠嘅話

真係越幫越忙嘅典範
查實改口供係咪有被控妨礙司法公正風險?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞