我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然(3)

995 回覆
271 Like 11 Dislike
比個qr code出嚟
幫推
咁其實語意上,大眾心目中果個誣告係包括埋呢種變相老屈嘅情況
你輕輕一句 人地要搵律師搵證據

一個唔好彩就冤獄坐幾年
好彩既唔洗坐 但好似今次事主咁社死
你都係一句sorry 喎

所以話 咩事都好女人屈左人非禮告左先
根本係不敗之地
咁點解個官唔信先?點解出去食飯都可以唔信?
如果我係佢都真係改名算
如果對面單位門口有cctv影到你走個下人哋真係無事 < 呢個已經唔同非禮啦. Cctv係證明唔到一個人「冇」被非禮。

唔可以比較

如果就咁睇呢度,係可以告得(如果你走之後冇人/事證明受害人在生):

咁打個比如
有個地方有人死左
你同死者死前有爭執,之後你走咗佢就死左
但你只係係門口同佢嘈,無入過屋
你證明唔到你走個下佢仲在生
所以就一定告得?
唔好做傻事啊
可以點處理 依家要條女屈完人有後果 補償番鄧同學屋企用咗嘅錢先叫可以心理平衡番少少
好似只有鄧同學自己出嚟為自己爭番口氣
🥹係清白嘅要頂住啊 唔好死
成件事政府責任好大
先唔講律政師作風上到庭就一定要入到對方罪而無所不用其極呢啲仆街嘢。
就算打甩咗單官司,政府好應該承擔對方官司其間所蒙受嘅損失。比著外國唔閒閒地屈返你一千幾百萬咩,就係因為唔需要承擔任何後果,律政司先咁招積
我咪話你出得去食飯,點會冇紀錄

一有紀錄無得個官話唔信,唔好當doj,警察,官全部都弱智去夾硬屈你生豬肉
一定拉埋間學校落水
你行有罪假定呢套勁撚癲
想問你有無證據證明你當日都不在場? 如果唔係你都係嫌疑人
但咁樣有個問題係
有啲人係真係被性侵,只係告唔入(可以係輸程序出錯)
咁啲真受害人會好慘同唔敢報狗
呢單野仲衰過講sorry lor屈錯你
聽完都好明顯個垃圾女事主同班偽證人點錯相

但成班直頭連道歉都無,扮傻唔回應就算
呢班友令人失望
錢方面而家搞到咁大我估實有辦法
關學校咩事
如果想搵人傾偈嘅,不如搵日出嚟飲杯嘢?
我覺得事主啲“朋友”最令人失望
要求校方就誣告一事踢班女出校
因為非禮件事係可以喺鄧生食飯翻黎之後發生
反而個官因為三人成虎 信班囡話佢喺到就喺到先奇
我夾埋幾個frd 話琴日見到你喺我屋企摸我屎忽一樣
同埋你唔可以用「全知視覺」係睇
你已經假定左你「知道」某人有冇做,但現實上係冇人有全知視覺,除非兇手係你,否則冇任何人真正「知道」某人有冇做。

現實上 查案時係所有人都係可疑。
嗰兩個女學生可唔可以負返啲責任
搞清楚先好告人 出返句聲幫下忙

戥樓主好唔扺
講真 依次真係唔可以就咁算
屈完人 人地受左幾日臭格 用左咁多錢 成個人生冇左
sorry都冇句 賠償又冇 就咁完左件事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞