我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然(3)

995 回覆
271 Like 11 Dislike
其實唔係好明,乜香港係要自己搵證據證明自己無做架咩?
唔係佢哋睇返晒所有資料閉路等等先決定告唔告架咩?
案發時間當事人直頭唔係現場
女事主同佢個fd都夾硬話係佢做 認人時仲話認得佢
個人唔係現場點樣摸啊 影分身啊?
唔撚係誣告係咩啊
個po開始沉
麻煩大家繼續推
實際執行邊有下下講法律精神、法律原則咁理想
最大鑊係臭雞s做護士
幻想下到時你瞓喺病床到 唔小心望咗佢一眼
佢就話你非禮佢
好頭痛 勁多人比個風向帶到因為男仔有不在場證明所以女仔一定係誣告
又起底又民事告
係關女人事
屈人又唔洗有後果既
唔係
告你係唔需要睇哂「所有」證據
佢地唔會突登再去搵D 可能證明你無罪既野
控方只會搵D 證明你有罪既野
因為A同條女都講唔出係幾時被摸,其實可以係原po未返到已經被摸咗
相反原po主啲時間好清楚
可以考慮民事告傳媒既
因為A同條女都講唔出係幾時被摸,其實可以係原po未返到已經被摸咗

呢點關撚傳媒事
係囉,比人非禮件事可能真係發生過未必係誣告係一件事,但起碼而家法庭判左鄧生唔係但因為自己搞到人地成世人,我覺得公開道歉還返個公道係好minimal
唔係企跳緊咩
點錯相劈錯友都要賠隻手啦(睇戲

有咩理由啲女唔使出全名+大頭
香港法院不嬲屈得就得
香港刑事案定罪率90幾%,鄰近得平壤高過香港
呃洋人的宣傳手法同實際情況唔同
犯案點解一定係佢 唔係無罪推定咩
可以係其他人 點解一定要講死係佢
無就係無
以後俾人做background check都見到晒啲新聞
我仲等緊有人開po擺條女上嚟
條女仆街啫 其他知單嘢嘅人都有良心掛
你知唔知咩叫不在場證明
唉 咁樣真係迫死佢 班仆街真係
5日5夜?

即刻落叉廚咁勁?

唔係正路對家落完口供,疑犯落完口供,再由xx屍決定告唔告?
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞