我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然(3)

995 回覆
271 Like 11 Dislike
問題係個活動時間完左30-45分鐘後Disco night先完,被告點樣喺Disco night完之後入營去玩返呢個已經完撚左成30-45分鐘嘅活動
真心 如果佢當下真係捉實隻手嗌非禮話開燈 成件事會好唔同
到底disco night同類似嘅活動有幾多非禮而冇報警呢
所以啲仔咪成日叫啲女唔好落lkf
咁係有非禮事件發生wor
不過可能係另一個人做咁解
所以佢係唔好彩 但我覺得某啲傳媒又真係衰 未審完就起人全朵
推到兩條女出黎
所以咪話一定要比大家見到佢都只係講佢個版本而個不在場證明並不成立囉
我哋就係想唔好咁多人被帶風向話係誣告
大佬真係當個庭弱智
你係咁以睇下都會見到而家個風向幾一面倒
真遺書定make noise 咪放長相眼睇,到依一個moment ,冇證據證明佢有做過 or 冇做過,只係唔夠證據,你覺得佢係無辜,我覺得佢有做過,都係主觀,你個主觀論點可以我嗰個就唔得咩? 如果佢有做過,依家所有嘢都係罪有應得。同埋點樣受不公平對待?唔公平佢坐緊啦
咁被告又真係第二晚撩人講淫野
雖然嗰兩條女因為咁就估佢係非禮嗰位又真係離譜左
但其實係社會風氣問題
兩條女係衰但未至於要起底下話
以後性罪行啲受害人又多樣野要驚
你上下碌下都見到個風向係點架啦
咁佢無做過 點解要話佢一定有做過
假如你係男,比一個陌生男人岩岩疑似抽完水(懷疑對象)之後佢又係附近係咁出現,坐得好近你,玩遊戲時又對你摸手摸腳,講自己以前性交時點樣揸人哋私處,問你試過同男人做未,問你想唔想同男人3P?你根本無心被撩,就會明白那種被人冒犯的感覺

至於冒犯程度去唔去到被非禮,就好個人感覺
我覺得你get錯咗佢想講咩
佢話 相信當時確實有非禮一事發生
指嘅係嗰件事的確有發生過
並冇指明鄧同學
指事 不指人
但又有多個一位同學指證話在場見到你喎

而cctv又影唔到你正面離開課室學校個樣
睇cctv課室內又有幾個衣著同你差唔多款o既人

咁點叫個官相信你個"不在場證據"?
Push
要求平反
佢自己講我就要信?禁個女仔話佢有做,你又唔信
當d受害者係男人
風向就會完全唔同

連登仔就會話一定係條友做
明顯有預謀,有目的,禁都冇事真好彩
你收皮啦 依家你地屈人無後果㗎
無罪就係無罪
香港係無罪假定
你係都要話有 咁要法庭把撚 人治算啦
個女仔叫咩名呀
出黎對質啦

好多連燈神探幫你
縮下老母個閪告完人當無事發生
根本傳媒影佢相+爆全名=人格謀殺
應該捉嗰個攝影+記者坐監
冇罪同有冇做過係2件事,我唔係事必要信佢。
我講左我係主觀睇,法律只係講,冇直接證據證明係佢做,唔係話非禮事件冇發生過。依家法庭判完唔畀人講,佢係天龍人?
其實個官一開始已經係信佢有比人非禮,只不過佢對條女講野有保留,唔用條片直接推翻,我覺得係為左令警方唔可以用畀假口供或者報假案,用刑事告佢
家下最多條仔用民事告條女claim下$
哦,即係不在場證據唔夠充分,咁冇計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞