我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然(3)

995 回覆
271 Like 11 Dislike
係佢上面假設男仔姐 但比著我都係會直接屌
最多屌錯咪直接道歉 起碼當下解決咗件事先

教下你妹妹要voice out 當下保護到自己嘅只有自己
樓主claim唔到搵你賠啦咁口響
我覺得最仆街係個官
判不成立 但又話有非禮
到底佢想點…
誰能迫我屈我辱我 .......
咪就係人格謀殺,借刀殺人
咁睇
而家呢撐原po 都係根據返佢自己文字版本既事實
以及個官最終判決佢無罪(唔夠證實非禮者係佢)

其實如果跟返當時啲ig 舉報+連燈post
事發前:
一大班組爸係明顯有準備去抽水/食女
事主碌到做組爸又正常係有識人
勁多人都有指出當時啲老鬼有隊草
原Po 都有意無意咁避開哂啲前傳冇提

事後:
咁多其他組爸媽都撐唔到原po
其他人咁樣話疏遠又好似誇張左 真係你朋友既你平時點對人人地唔知咩 仲有兄弟點會驚呢啲

如果根據最初ig po 好大機會其實事發之前其實已經有野發生 就係因為咁樣班新仔先會有原因去記住/認呢住呢個組爸

起碼呢個會係屈中佢個動機先
真係咁冇證據純屈 比你都唔會屈到上庭先係
而家仲要冇埋女果邊上到庭既版本
我都係唔跟咁貼
因為成個港大每一個同學都有份造成依件事,當時大家都認為鄧同學有做,大家都有份屌過佢,而家咪唔夠膽擺返條女出嚟囉,自己知理虧
好簡單,全部blur名咪可以,唔會因為被告比人屈而成世人名聲受損,亦都唔會過份地增加真正受害人報案既成本
今朝嗰幾條法律撚去咗邊
Spin唔掂?
事主明明話自己冇做過 嗰幾條柒頭就扮晒分析判詞 係咁話脫罪唔等如冇做過
第三篇 推
啲紀錄留返上庭同個官講
未上庭可以比對家閘住唔比出
女人嚟,你覺得佢會幫邊個?
眾籌告返轉頭 成個人生比人摧毀咗無可能唔搞大
樓主加油, depression 真係好累, i know

都話d 女權撚好仆街, 搞到人地咁!!!
但係現今法律係鼓勵女人有咩事大叫非禮誣捏咗人先

佢唔單止認錯人 人地有不在場證據 所以係處心積慮 發覺落唔到台柒咗就是但告一個人

港女無腦又要面 搞到人地一身蟻 無去過ocamp都俾人屈

當佢本人唔覺得有人摸過佢 佢朋友點解會意識到佢身體感觀?
而佢朋友係漆黑而片一堆人in吓in吓嘅時候 點知邊個人掂到佢邊度
佢朋友戴Call Of Duty夜視鏡?
果班友點spin都無用
外資同外媒都唔信任香港的神功戲法院
Push
所以我都覺得出晒樣出晒全名,對樓主唔公平
以後要學識同唔熟嘅女仔有返距離
想捐錢畀囡囡上訴 有冇港大同學仔
雞嚟,會自己貼埋嚟
我就係咁嘅意思,樓上d 爸打全部痴撚曬線係到屌話咩老屈,話要起個女仔底,但全部講法都唔係黎自判詞又唔係黎自佢地親身聽返黎 唔明點解可以咁理直氣壯。

由頭到尾件事最應該屌係傳媒唔應該未審先判開名,其次係到comment 嘅爸打自己睇下當初有無笑過樓主,因為呢種就係社會性死亡
係,不過樓主咁樣問人,first impression都已經變得唔好
呢類活動都會攪到似邪骨熄燈攪到好暗
證人話睇到就已經係問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞