我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然(3)

995 回覆
271 Like 11 Dislike
Victim一開始以為係被女仔fd摸而冇為意
然後個女仔fd講返係個男既摸佢
捉去印度啦
一句認錯人就算
法律就係咁兒戲
你根本唔係女權,係反人類
佢哋依家晚晚喺hall做緊雞啦
鄧同學我勸你唔好自殺,因為你死左人地都唔會覺得內疚。你又唔係傳媒同女事主屋企人,人地唔會對你死產生任何感情,就好似有人比車車死,你會唔會為果個人喊?
其實係咪有私怨,夾口供都要督鄧同學出嚟?
佢唔係比假口供喎清 點睇錯嘅都係傳媒開名啦
定係因為認錯所以佢要切腹?
但依家唔係求其捉條友而係有第三者(友人A)指認係鄧生做嘛(雖然得背影,睇唔到五官)

或者話仆街個個係A囉
簡單黎講
有兩單獨立事件

第一單,玩game被摸,告非禮
原po在po1講其實自己事發時不在場
而兩女其後中途改口供,由確定事發時間變成不確定
以推翻原po不在場證供
最後不成立係因為法庭認為無法確定做果位係原po(有其他金髮男全程在場)

第二單,玩房game
樓主係大家望住情況下有啲不雅說話/行為,
但未構成非禮/情侵,
情節比較近性騷擾

然後兩條女就將兩單獨立事件都入原po主數
DLLM 即係見疑即報
唔知係咪佢都告佐先
之後仲要改口供去屈人

祝下個懷疑既係你
性侵
問題係個後果唔成比例
確實係ocamp文化搞到啲人有錯誤嘅認知
最仆街一定係A
條女知比人摸 以為係A
A事後先同佢講 有條仔摸你
X 供稱當晚的活動是「Disco Night」,她與組員被帶到營地一個禮堂,排隊進入禮堂時,門口有師兄姊拿著威士忌、伏特加等酒「餵」他們喝。禮堂內燈光昏暗,有些攤位供人玩遊戲,輸了要飲酒,中間亦有一個類似舞池的地方,有人拿著酒餵人喝,亦有人隨著音樂跳動。當晚她全程與同學 A 一起,因為 A 不能喝酒,她需要替 A「擋酒」。

隨後群眾開始玩「火車捐山窿」,A 搭著她的肩膊,她搭著前方另一名同學的肩膊,期間有人雙手伸入她的腋下,手指觸碰到她的胸部,向下掃過腰間,直到盆骨位置,當時她以為身後的人是 A,故她不以為然,「我覺得女仔朋友之間咁樣玩吓,我係 ok 嘅,但只限於好熟嘅女仔」,亦一直沒留意身後的人是誰。

事主稱向同組助手傾訴
對方指會向幹事反映

直到活動結束,回到宿舍後,A 向她講述剛才有名男子「攝」到兩人之間,X 才知道「原來我啱啱俾人非禮咗」。X 稱當晚活動不得帶㩦手機和手錶,所以不清楚活動何時開始、何時結束。

——-
即係非禮有take place
事主以為係閨蜜 就冇出聲

之後先發現原來係男人
佢係認錯人咩,樓主搵到不在場証明果陣,佢已經可以話認錯人,但佢改口供令樓主不在場証明無效,佢跟本認定係樓主做居多
呢D臭雞係唔係夾口供都未知啦DLLM

你assume佐咁撚多野
都睇唔到佢地睇完CCTV將個時間由-30-45分鐘去到唔記得
如果真係無心點解要改口供DLLM
樓主堅稱自己冇做 會唔會考慮從法律途徑追討返賠償?
問題係齋得房game呢單唔會上到庭
上到庭係因為第一單
認唔到人是但點一個人出黎都唔叫假口供?
不斷改口供同改控罪去告個陌生人都唔屌得?
重點係無人記得火車幾時捐山窿
班女嘅主張係2200都有可能仲捐緊山窿
D搞手又唔見晒 無人出嚟做證 可以話係無解
嚴格嚟講唔算係誣告 除非所有告唔入嘅都係誣告啦
好L仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞