我就係港大Ocamp非禮案俾人拉嗰個鄧皓然(3)

995 回覆
271 Like 11 Dislike
唔會啦

你話佢哋都係受害者,佢哋自己就喺IG po 晒自己住hall玩得好開心、成班人落蘭桂坊嘅相,哈
其實我睇完覺得個官無認真聽案情
純粹就係有三條友話係你, 點會唔係你果種
我表達得唔好,係我錯
首先,成件事我認為女事主X係有被人摸過,只係唔可以特定出係鄧先生,之後第二日X既朋友A過認得出係鄧先生,所以先指控係佢,咁女事主亦信左呢位朋友A,認為真係佢做(具體理由相信同房game時鄧生講左啲性既話題令事主X覺得被性騷擾有關,至於o camp風氣係咁之類既話題就先唔評論)

結果依家係法庭判決鄧生冇罪,咁兩位女事主認錯人搞錯左係應該多少負責任,至少都有必要道歉同還鄧生一個公道而唔係潛水扮無野

但如果只針對佢告鄧生呢點,我唔太同意咁樣算屈,因為我覺得屈係「明明冇被人(任何人)摸但條女偏話鄧生有摸佢」或者「明知唔係鄧生做但死咬係鄧生做」,我覺得今次唔太符合呢兩點,但你可以唔認同我既觀點認為告唔入等同老屈,畢竟鄧生已經有實際既損害,佢都係受害人

我為輕率既發言道歉
搵你有撚用咩,上東張搞撚大件事仲好啦
刑事真係好難告返佢賠償
所以女權咁黑人憎就係無成本又可以玩野
啊,你有冇留意新聞,睇你哋啲路過都照入暴動,你認真架。

一單即全部呀,Dee Dee,你係咪睇法乜鳩情電影睇上腦。
八達通記錄應該拎得返 只要有入營前嘅交通記錄就可以証明火車捐山窿活動完結之前佢仲係搭緊車
到佢入返營之後被告點樣可以憑自己一個人去玩返已經完結左30-45分鐘嘅火車捐山窿活動再非禮事主?
樓主千其唔好一時情緒上腦做傻事Post嗰兩個女人出嚟肯定衰硬藐視法庭要入去坐 因為法庭頒咗匿名令

不過支持樓主開番個眾籌網俾大家support下你
即係有人被女女女
點知你走堂,臨完堂前5分鐘先返到課室

因為你最後5分鐘有出現所以入你數(但明明現場有人上全堂無走過)
3條友金髮
另外兩個全場都在場有份玩
佢地走去告一個中途走咗再返嘅
你講咁多,咪即係疑點利益歸於被告
咁你可唔可以幫佢聯絡?
請教下

A有否影響到victim 嘅主觀感受?
呢招掂喎。
傳說中散場前0秒出手?
真呀 想支持下樓主
搵果兩條女出嚟屈人?
又會咁耐都冇人爆名嘅?連借刀都冇
道歉就道歉啦,仲長篇大論懶係有道理

你呢啲撚樣上網鳩噏,佢真係跳撚咗你就係殺人兇手
有無懶人包邊底係真非禮定被人屈
所以兩條女咪輸

雖然話法理上唔接納樓主不在場證據
但咁樣改口供法(而且事主唔係細路仔,細路都話情有可原)
都會影響法官質疑果兩條女可信性

原po主真係要多謝婆婆
即係你老母比人殺左 你當晚唔知邊個做
你個frd話比你知,佢尋晚見到某人殺左你老母

唔關主觀感受事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞