保險問題 理性討論 佛系你問我答(6) 又到聖誕

999 回覆
32 Like 1 Dislike
不過85要自己跟claim
有冇紅A agent講下你哋份意外rider可以搭咩主計劃係最平又係term嚟
正常係ci

我就覺得搭個saving博交下保費算,買得太細ci係唔知做乜
李生個間
我都想學下野
唔否認佢哋50k自付嘅高端for後生仔係相對平嘅,不過老咗之後

同埋份50萬個定位好中間,最大鑊個d又保唔到,同埋如果唔係揀65萬全包個plan(double保費),全部tx都係普通房
前者

後者嘅話你係買咗同一樣嘅產品,兩份都係有自付費,就企咗喺度㗎啦
呢個係屬於雜費同檢查部份

主要係你要有個病因去照先得,通常背後係有個小手術帶住嘅,純粹健康檢查形式就係唔得嘅,但係因為病情必要而需要做嘅係可以的

間間都係大同小異,主要係你一開始嘅時候錯咗,如果有公司醫保嘅話可以先用公司嗰份回下血,公司嗰份嘅話相對冇咁嚴格嘅,可以有偈傾
想問下老人家有慢性病買c記買唔買到,屋企兩老一個67有高血壓,一個54乙肝,想問下如果買c記受唔受保,同埋買靈活優越墊底25000係未已經足夠,麻煩曬你
Pl ?

唔覺有你上面bg既人喎

消防?會計?定媽媽?定問病歷個個?
我想請教下
點解同一間公司同一個計劃
危疾都係保100000美金供25年
我問左2個agent
agent A同 agent B個每年交既保費可以差成10個%左右
其實啲plan係咪可以任啲agent markup
咁得意?
係咪個d咩普通版同尊尚版
睇過唔係lol
想問吓如果買咗自願醫保,claim 過一次脫疣,之後可唔可以再claim 多次?
真係唔知你試下問下貴d個個點解貴d,直接比個價錢chok佢
Why not 你話割3次睾丸就話多數唔得姐 脱疣無限制你生幾多粒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞