[Mac撚] 用家/買機集中討論(97) Back to School喇喎

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
英馬太多牌子同埋選擇
唔知買咩size 同買邊部好
遲下有機會要搬屋
如果買太大個mon
到時可能有會比較麻煩
想買個under 27吋既
重點係我嗰吓急出去,唔撚記得部機仲係intel
淨係呢一點都足夠原因要清理門戶
門市係100%無16GB mini
除非你要M2 Pro嗰隻,標配16GB 512GB
你會唔會一到就有車?
到埗之後去一轉Currys,一定有舖內做得價嘅mon
type-C 27-28"嗰類都可以兩三百內
通常嗰間要清倉先做平,online見唔到的
2k 27" 唔開HiDPI咪唔會有scaling問題,不過粒粒mon姐
Thanks bro 咁應該買袋底算
你係BTS買定咩? 點解唔網上訂算
bts, 要搵朋友幫手
另外我想買多條Power cord應該邊度入手
其實淘寶係咪同我去深水埗買一鳩樣
你講mini? 英式8字 / C7線
咁低wattage老深最垃圾嗰d都得啦
廢老場好似9蚊已經有條
咁上淘仔買英式8字算 岀老深好遠
多謝指教
咁我應該都係買macbook 喇
謝謝巴打耐心分析
出新嘢 Beats Studio Pro Wireless Headphones

https://store.apple.com/hk/xc/product/MQTR3PA/A
即係beats版airpods max?
新手試玩mac, 打算買部Mac mini. 想問下用8GB ram 定 16GB ram 好?

另外,Mac 用嘅external harddisk 嘅格式係咪同windows 用嘅external harddisk 係唔同?

如果屋企有NAS shared drive係windows platform用開的話,依家用Mac , 個shared drive 我係咪都可以照用得返, 冇格式要轉就返Mac OS?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞