【正廢柴】想溝到女千祈唔好學我咁

1001 回覆
188 Like 77 Dislike
阿正已經係個壞左嘅人
好唔好唔係我講
盡力寫
子晴嘅打擊太大 所以阿正都話冇再見過洛賓鍾意人
所以你話命運真係幾搞笑 當初以為死緊先走
點知又死唔去
阿正都好慘㗎
冇諗過寫文寫到有生命危險
點解會胃痛小心身體
會的
多謝支持
到時見
支持ar
壞左嘅人更加唔會要啦,我要阿月唔好?
Btw豬主唔使諗住幫阿月洗白,咩理由我都唔會接受㗎啦
樓主 我都唔怕開門見山同你講

男主個傻鳩其實結局幾差我都冇所謂
但唔該你寫個好結局比阿月 阿月值得更好

好sad
阿月世一
同阿南一齊
Push
多謝
點解要話佢傻鳩
但都唔怕開門見山咁講
阿月嘅結局已經有咗定案
「哼…哈哈…哈哈…」我望住個天冷笑。

「正…」

「啊,你話如果有前世,我會係咩角色?」我問。

「你唔好咁啦。」佢冇理到我嘅提問。

「我估一定係秦檜,一個大仆街,所以今世先會俾個天咁整蠱。」

「你唔係啊,你係一個好好嘅人,你千祈唔好…」

「真係夠啦,我已經頂唔順!」我伏咗喺阿月嘅胸前喊,強忍嘅淚水已經驟然失控,喊得好力竭聲嘶。

到底我做錯啲咩?點解不斷俾希望我,但結果用嚟換取更大嘅失望?

點解要俾返個阿媽我,然後話我知佢有癌症?然後先知佢唔係我哋想像中咁?
仲要頭先推入手術室果一刻,可能已經係最後一面。

點解我唔望多佢兩眼?

「我好攰喇阿月…」

「你撐住喇好唔好?你唔可以冧㗎。」佢不斷安慰我,但完全冇辦法止制住我嘅眼淚。

「阿...阿南係唔係都係有苦衷先離開我啊?」因為阿媽,我竟然荒謬到有咁嘅諗法。

「你唔好咁啦,佢已經轉咗去其他人懷抱,你唔好再為佢咁頹廢啦!」佢一巴掌打埋嚟,然後一齊喊埋一份。

啱啱先話想令佢開心啲嘅我,想對佢公平啲嘅我,由再一次因為講咗錯嘅嘢,而傷害咗對我好嘅女仔。

「對…對唔住,但我真係好辛苦。」我向佢道歉,我好怕佢都會好似阿南咁走咗去。

「唔緊要,想喊就喊曬出嚟啦!唔好屈埋自己。」佢好體諒咁答。
呢一日應該係我有生以來喊得最傷心嘅一日,我完全想像唔到仲有啲咩可以打沉我。我一直喊,阿月亦都係,可能我頭先講嘅說話真係好傷害倒佢。

當我哋都喊夠,返返去手術室嘅時候,手術都仍然進行緊。等咗幾耐,等嘅過程係點,其實我都唔係好記得,但我嘅腦中只有一個念頭,就係阿媽一定要醒。

「啪!」無盡嘅等待之後,手術燈終於熄咗。

護士將載住阿媽嘅病床推出嚟,而老豆同其他副手就跟住喺後面。

望到老豆嘅臉容,我已經打定輸數。但心底已經無辦法再泛起任何波瀾,即使佢同我講阿媽已經搶救無效,我諗我都已經唔識再俾反應。

「仁…」果個男人走到老豆面前,個樣好緊張,冷靜落嚟之後,突然我都有啲佩服佢,可以同一個對自己已經冇曬感覺嘅人一齊十幾年,都依然咁愛佢,真係好難做到。
「我…我盡咗力,但係要好睇佢意志…阿珊你一定要支持住。」老豆掩住嘴,喺到啜泣。我從來未聽過一句「盡力」,係咁無助、難受。

我走上前攬住佢,呢樣嘢應該係我作為佢個仔,唯一可以做倒嘅事。

阿爸清理好自己之後,再同我哋講返阿媽嘅情況。

佢話如果阿媽三十個鐘頭內冇醒,就唔會再醒。

至於腦內嘅腫瘤,已經無辦法全部清走,就算過倒呢一關,都仲會有復發嘅必然。

「仁,對唔住,瞞住咗你哋咁耐。」個男人同老豆講。

「阿誠唔好咁講,阿珊承蒙你咁多年照顧。」原來呢個男人叫阿誠。

「估唔到我哋嘅關係,要到五十幾歲先搞得清。」老豆再答。

「如果唔係發生呢啲事,我諗我哋一直都會係好好嘅朋友。」誠叔叔講。

「而家先開始都唔遲,我哋一齊守護阿珊。」老豆真係好偉大,呢個時候仲可以咁豁達。

喺誠叔叔走咗之後,老豆嘅辦公室入面就得返我哋同阿月。
講大話自己失戀氹d 女上床,又話自己唔係賤男係d 女自願扑
唔通真係強姦先算賤男咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞