【正廢柴】想溝到女千祈唔好學我咁

1001 回覆
188 Like 77 Dislike
「嗯…嗯…啊!」一間頗為豪華新淨嘅酒店房間,正傳出一把欲仙欲死嘅呻吟聲。

難以想像,呢把充滿誘惑同侵略性嘅叫聲,係出自一位樣子秀麗,嬌小玲瓏嘅可愛女仔口中。

佢叫Maggie,三個鐘前,我哋先喺酒吧認識。

「好…好痕,啊…!」攤喺床上,一早俾我除到一絲不掛嘅Maggie好似抽搐咁夾實雙腳,輕輕咬住嘴唇,身體不斷微震。我嘅脷尖不斷喺佢好似大東山咁高聳嘅雙峰遊走,然後穿過山腰,越走越落,指頭一邊沿住小河川漂浮,越落越濕潤。不經不覺已經到達佢胯下一片茂密嘅森林。我細細力咁撥弄小鈴噹,唔洗兩分鐘,森林已經被如潮嘅洪水淹沒。

「夠…夠啦!我唔得啦!」佢推開我嘅手指,慢慢爬起身並將我成個人㩒低,然後烏低身,一陣暖笠笠嘅熱度隨即喺我嘅陰莖傳出嚟,Maggie正用口作謝禮,回報返我頭先帶俾佢嘅難忘體驗。

眼前只有Maggie嘅後腦不斷上下搖晃嘅畫面。到底佢係第幾個同我上床嘅女仔?我都唔係好記得,佢話佢啱啱俾男朋友飛咗好唔開心,我都話我啱啱失戀,當然係講大話。但因為呢種同是天涯淪落人嘅感覺,先可以營造到我需要佢,佢都需要我嘅空間,先會有而家嘅畫面。

賤?少少啦。但都唔係好過份姐。

完咗前戲,佢帶領住我嘅陽具進入佢嘅神秘地帶,一進入,頭先已經擁有嘅熱度以幾何級數上升。佢慢慢上下擢動,今次唔淨係個頭,而係全身。我一直緊抱住佢,或者係想得到佢身體嘅溫暖。唔知點解,我好需要呢種溫度,或者因為兩個身體摩擦所產出嘅熱度,啱啱好足以降低我因為欺騙而產生嘅罪疚感。

「我…我哋會唔會…再見?啊…啊!」佢越擢越快,呻吟聲越嚟越淒厲,卻突然拋出呢個問題。

「唔會。」我堅決地答,互相得到慰藉過後就夠,唔好將萍水相逢嘅過客成為停下嚟嘅長期租客。
「咁…好好享受呢一刻。」佢講完之後,攬實咗我個頭,將我塞向佢嘅胸脯,我都識做,不斷錫佢上半身每個部分,令佢得到最大嘅享受。

直至我嘅全力一擊,將體內一切嘅汗水、精液、寂寞一次過發泄曬出嚟,呢場大戰終於驟然落幕。

「你係咪成日同人上床?感覺好有經驗。」完事後,佢坐咗喺床邊對住我講。

「冇,只係對手好姐。」我一邊講,一邊著返頭先因為行房而除曬嘅衫褲。

「哧,口花。」佢腼腆一笑,其實都幾可愛,尤其喺微黃嘅朦朧燈光下,更加蘊藏魅力。莫講佢仲喺赤裸裸咁坐咗喺到,果對搖搖欲墜嘅巨乳仍然堅挺咁望住我,唔係趕時間真係想再執多劑。

「啜。」著好曬衫之後,臨走時我再錫多佢一啖。

「希望你可以忘記失戀嘅痛楚,但就唔好記住我喇。」之後再講。

「嗯,你都係。」佢答。
「間酒店可以聽日12點先Check Out,你可以休息吓。」

「你趕時間?」望住佢可憐兮兮嘅眼神,似喺到挽留緊我。

「嗯,有對朋友就嚟結婚,所以要去聚一聚。」

「咁好啦…再見喇。」

「再見。」

喺煙花易冷,紙醉金迷嘅繁華城市,男同女之間嘅關係可以建築喺愛、性、甚至利益上。充滿安慰同歡愉嘅一夜情,似乎比一段呃呃騙騙嘅關係更加珍貴、罕有。

我叫李卓正,你可以話我係一個同過唔同女人上床嘅玩家。但我同大部分玩家唔同嘅係,每一個同我上床嘅女人,都係百分百自願,我絕對唔係一個「呃蝦條」嘅賤男人。

「喂!李卓正!又遲到!」唔洗半個鐘,我已經由充滿格調,但冷冰冰嘅酒店,去到一間設計簡陋,但充滿溫暖嘅屋,為嘅係出席一個訂婚派對。一對準新人都係我由細識到大嘅好友。

一去到,已經俾主人家點名斥責。

「對唔住雄哥!慧姐!唔係唔係!雄嫂!我自隊一杯先。」

「搞咩咁遲啊!」準新郎阿雄扮詐型咁問。

「你老哥大日子要襯返件靚衫先到啊嘛。」講就緊係咁講啦,唔通話啱啱大戰完咩。

「你坐陣啦,我同阿慧去攞外賣先,洛賓喺樓下等緊。」
我坐咗喺沙發,輕嚐酒杯上嘅紅酒,順便釐清一下思緒。好快,我已經放低咗頭先同Maggie一齊嘅時候嘅感覺,或者同類型嘅事情發生喺我身上已經太多次,與其話麻木咗,倒不如話已經變得收放自如。

「嗯,幾時嚟?」一把熟悉嘅男聲喺我後面響起,係阿星,我死黨之一。

「啱啱到。你呢?」

「到咗好耐啦,頭先去廁所。」

「估唔到啊可,當初最水火不容嘅一對,竟然可以共諧連理。」我講。

「你都得㗎,係你自己放棄姐。」阿星答,對住我心底最深嘅痛處講。一講返起往事,大腦嘅保護機制好似突然撻著,引導我將手中嘅酒一飲而盡,逃避阿星嘅回應。

「你仲未面對倒。」見我冇回應,阿星繼續講。

「面唔面對倒有咩關係,都唔會再見。」我支吾以對。

「說話唔係咁講啊。」講到一半,門外傳出開門聲,係主人家返嚟,後面仲有頭先提起嘅洛賓,仲有個叫阿柔嘅女仔。
「喂。」正當我哋諗住出門迎接,阿星指一指我衫領,我先發現一個Maggie留低嘅唇膏印。

「你仲話有排先到嘅?」阿星問喺門口除緊鞋嘅阿柔。

「我以為塞車嘛,點知機場出嚟好快。」

「機場?去機場做乜?」我問。

「咳咳!可唔可以俾我入咗門口先!」阿柔身後浮現一把聲線,一把熟悉嘅聲線。佢嘅出現令我好似Hang咗機咁望住咗門口。

「欸南南,入嚟啦,我幫你攞行李。」阿星講。

佢每行一步,我嘅心就跟住跳動...五下左右。我知自己呢刻好想搵個窿捐埋,偏偏雙腳就釘實咗喺地下咁。

我曾經幻想過無數次同佢重逢嘅時刻,但我無諗過會係而家,原來係會咁措手不及。

「H...Hi,好耐冇見。」直至面對佢嘅一剎,先吞吞吐吐咁打咗聲招呼。

「嗯,好耐冇見,壞人。」

「啱啱落機?我都唔知你嚟添。」

「主人家都唔知㗎,得阿柔同阿星知。」佢微笑住咁講,一臉從容,同僵硬曬嘅我好大對比。

「話要比個驚喜嘉慧喎!頭先喺樓下爭啲搞到準新娘暈低。搞到接機都係得我一個人接!」阿柔搭嘴。

「係啦係啦,最辛苦係你啦!」咁多年嚟,佢把聲仍然係咁清澈無暇,即使多添一份成熟。

記得好多年前,佢亦都係用同一把聲線,同我打招呼。
「鈴...鈴...鈴」中一嘅開學日,隨住課堂鐘聲響起,班主任都入到嚟。當佢諗住閂埋個門果陣,出面突然有人推住咗個門。

「等陣!」

「好彩趕得切。」有個男仔揹住Nike書包,喘曬氣咁跑入嚟。冇錯,正是小弟。

「第一日翻學就遲到?快啲搵個位坐低啦!」

「Miss唔好意思,對唔住!」我雙手合十低曬頭咁道歉。

「搞錯啊,唔留翻個位俾我!」我行咗去一堆男仔果邊,但見到已經冇曬位。

「鬼叫你遲到啊!坐果到啦,仲有一個位。」講嘢嘅就係阿星,佢同洛賓已經坐埋一齊,阿雄亦都坐咗喺佢地隔離嘅單邊位。

「What...我唔要同女仔坐!」見到落單嘅位置隔離坐住個陌生嘅女仔,我即刻細細聲咁同佢哋講。

「唔走喎吹咩!」佢哋異口同聲咁講。

「仲唔搵位坐?」到班主任出聲,別無他法之下,我唯有硬住頭皮行過去。

「嘻嘻嘻!」見住佢哋三個古惑嘅笑容,我就知係佢哋嘅詭計。

當我一直行過去,略略打量咗一下呢個女仔嘅外貌。一頭長長秀髮被橡筋束起,形成令所有少年為之若狂嘅小馬尾。皮膚潔淨白皙,臉腮微微泛紅,淡而幼嫩嘅雙眉之下有一對黑白分明嘅大眼睛。但眼神間充斥住一份難以理解嘅淡漠,即使係充滿稚氣嘅秀麗臉孔亦喺輕皺嘅眉宇間感受到一份死寂。

「Hello,我想問...我係咪有咩問題啊?」坐到埋去之後,個女仔即刻苦曬面咁問我。
唔係好掂喎樓主

口語連埋d形容詞格格不入
見住佢想喊嘅樣,我當堂嚇一跳。

「咩...咩問題啊?」我苦笑咁問。

「咁點解你好似好抗拒坐過嚟?」佢仍然扁曬嘴咁問。

「我...同佢哋熟啲先想同佢哋坐之嘛,哈哈...」果兩聲哈哈當然係隔硬加上去。

果年我升上中一,我哋學校係一間一條龍嘅中學,好多學生都係由小學部直升上去,當然亦有啲由其他學校轉過嚟。所以好多人喺開學日已經有一班玩開嘅朋友。阿星佢哋三個同我,更加係小學一年班就識嘅朋友。

「係咪㗎...?」

「係啊,哈哈。」今次仲要加個唧上去嘅尷尬笑容。

「咁就好喇!」佢臉上即刻一百八十度轉變,變到滿臉笑容。

「我叫歐陽南!我哋做朋友啊!」佢伸出手,諗住同我握手。
真係㗎 咁等我改得順口啲多謝你嘅建議
加油
出多啲?
多謝你
從來未掂過女仔手仔嘅我即刻心跳加速,手心亦都冒曬汗。但我好明白只係一種恐懼,而唔係因為一見鐘情。

「李卓正。」幾番掙扎下,我先勉強同佢握手,並報上姓名。

「李..卓..正..咁橋口嘅,有冇第二個名啊?」

「冇。」

「英文名呢?有喇掛?」

「Ry…Ryan。」如果有時光機,我一定返去摑自己兩巴,講個英文名都講到口窒窒,正廢柴。

「咁叫你壞人喇就!」

「你鐘意喇!」睇住果三個賤人笑淫淫嘅樣,搞到我都唔係好想理歐陽南。

「你好,壞人!」啱啱仲係想喊嘅樣,轉個頭就咁好笑容,女人真係恐怖同善變...

「喂,壞人!李卓正!」突然俾南南推一推,先發現,原來自己不經不覺沉溺咗喺大家初次見面時候嘅場景。

「呆咗咁做咩?」

「冇…冇啊,飲咗啲酒個人吽吽哋之嘛。」呢個已經係我今日講過嘅第三個大話。

「Party都未開始咁快就醉?」阿星幫我掩飾。

「喂,你哋過嚟食嘢啦!」好快,阿雄已經放到成檯都係食物,大家都埋曬位圍住食飯檯。

「為大家仲有機會聚頭飲杯!」阿雄一嚟就講,一直以來,佢都好重視每一次嘅聚會,每一次都盡量出席,所以即使係自己嘅訂婚派對,首先慶祝嘅,都係呢一樣嘢。

「上次咁齊人都已經係五年前…」講嘢嘅係洛賓,但話未講完,佢好似已經發覺自己講錯嘢。由細到大,佢好似永遠都會喺錯嘅場合講一啲錯嘅嘢。其實每次聚會,都好大機會可以齊人,但呢五年嚟,缺少嘅都只係南南。

「彈開啦你!一嚟就亂咁噏。」阿星對洛賓講,每當洛賓講錯嘢,我哋就會叫佢彈開,咁佢就會乖乖收聲。

「對唔住囉!離開香港咁耐!我自隊一杯!」喺大家都陷入尷尬嘅時間,南南主動打破悶局咁講。佢永遠都係最顧及所有人感受嘅人,會盡力令所有身邊嘅人開心,當初嘅我,都係因為呢一份善良,而感受到佢嘅與眾不同。
我好努力咁令自己嘅視線從阿南身上移開,但你點樣都瞞唔過自己嘅思緒,腦海中,不斷浮現返唔同嘅片段...有關我同阿南嘅回憶。

或者應該由我童年講起。記得小學嘅時候有一晚我瞓著之後,客廳突然之間好嘈,係我老豆同老母喺到嘈交,仲鬧咗好耐,當時我根本唔明佢哋喺到講咩,總之,當我第二朝起身之後,我老母就唔見咗,從此都亦再冇見過佢。

失去咗枕邊人,我老豆又冇變得一蹶不振,身為醫生嘅佢好努力咁維持我生活嘅富足,亦因為佢嘅專業而喺醫學界逐漸變得出名。不過自從老母走咗之後,佢冇再結過婚。

甚至有一晚,老豆飲到醉曬咁返嚟,攤咗喺梳化。佢叫咗我埋去攬住我,自從老母走咗之後,佢都冇再攬過我。我到而家都好記得佢攬住我果陣嘅溫度,好暖和。而家諗返起,當然只係醉酒之後體溫嘅飆升。

佢朦朧之間講咗句:「唔好相信女人,信唔過…信唔過…」
唔知係咪因為呢句說話,令我對任何異性都產生咗一種生人勿近嘅抗拒,所以對歐陽南嘅第一印象,都係個麻煩嘅人。

每次喺課室見到佢,佢都係好開心咁笑住,呢種親和力令佢好快已經融入到唔同同學嘅圈子,仲同班上幾個女仔成為好朋友。但喺我眼中,都只係一種討好人嘅手段,透過拉攏唔同嘅關係令自己可以喺學校生活得好啲。而我依然只係會同啲男仔玩,以前我會覺得呢種叫做我行我素,但若干年後先知道,世人已經為呢種人賞賜一個詞語:「毒撚」。

開學日之後班主任都冇再特別調位,我無端端成為佢嘅傾訴對象,佢幾乎每樣嘢都會同我講,但每次我都只係聽,冇乜反應。其實我都唔想,只可惜我唔係聾人,但至少啞都可以扮下。

喺佢嘅「單方面對談」中發現,如果要用一樣嘢去形容我地嘅關係,我地應該係指南針上面嘅南面同北面,無論性格、喜好都好極端,永遠都係南轅北徹。

我鐘意睇小說,佢鐘意打籃球。

我鐘意魯迅,佢鐘意陳奕迅。

我唔多鐘意講嘢,佢就滔滔不絕。

或者佢都感覺到我對佢刻意嘅冷漠,久而久之,佢都越嚟越少同我講嘢,我哋嘅交集,亦都喺下一次嘅調位中結束咗。
唔知有冇好啲?
幾好睇 支持
無言感激
好認真咁番工睇緊
加甜plz
有,好好多添

你鐘意睇魯迅嘅話都會發現到佢唔會用咁多形容詞,好多野都係平鋪直敘,甚至有語病,但係唔影響閱讀

寫文其實內容先係最重要 小學生作文先會不斷亂加形容詞修辭手法鬥高分
死啦 之後會冇乜甜會唔會趕走咗你
感謝巴打誠實建議希望巴打繼續支持
點會,未當睇一次中學回憶,
個個都大同小異嫁啦,分分鐘仲取到經,有啲金句同浪漫野忝
去到中二,我哋已經唔喺同一班,所以接觸更加少,但佢歐陽南嘅大名開始喺學校傳開,無他,每個人都會想同靚女做朋友。加上佢加入咗籃球校隊,經常喺唔同班際、社際比賽中有出色嘅表現,更令到男男女女都想成為佢嘅裙下之臣。

而我,只係某一班嘅某一個學生,冇乜特別嘅才能,只有成績叫做幾好先有人記得我。每日生活都係重重複複、毫無目標,朋友亦依然係果幾個,每日最大嘅娛樂就係等待第二日嘅來臨。

一粒閃閃發亮嘅星,永遠都唔會及一顆明月耀眼,何況我呢一粒,只係一粒黯淡無光嘅星?

「係咪呢,俾曬機會你去識人,你又唔好好珍惜。」有一次,歐陽南嘅比賽中,我哋喺課室到睇,因為望落窗就係籃球場,佢再一次出色嘅表現,令大家都好落力幫佢打氣,而好兄弟阿雄就選擇喺呢個時候潤我。

「痴線,關我咩事。」

「人哋而家係籃球女神就真係唔關你個無名氏事啦。」洛賓都喺到嘲諷我。

「女人好咩?又煩又難捉摸,少識為妙啦。」我答。

「咁唔係個個女人都係咁嘅,我三個家姐都唔係個個性格一樣啦,你唔去認識點知。」阿星講,佢屋企有好多女人,除咗一個阿媽三個家姐,仲有兩個姑媽一個姑姐,名副其實成屋女人,所以佢自覺對女性有好深厚認識。
「算數啦,佢受到咁大陰影籠罩,孤獨終老㗎啦。」阿雄講。

「嘩你睇,樂芷柔都好好波!」阿星突然大叫,引我哋都望落球場。

「邊個波先?」阿雄笑淫淫咁問。

「緊係打波啦頂你!」阿星即刻面都紅曬咁講。

「知你猴住人地個『波』好耐啦,成日經過都望。」喺落井下石呢方面,洛賓真係永遠都不遺餘力。

「邊有啊!」佢塊面越嚟越紅。

樂芷柔,同歐陽南係球場上嘅黃金組合,除咗球技了得,仲一樣有天使般嘅嬌俏臉孔,只係佢比歐陽南多咗一副魔鬼般嘅惹火身材,只不過中二,身體已經發育得好成熟,由其係胸前果兩團肉。我估果陣已經有32C...可能有D。

阿星喺小學嘅時候,已經好傾慕阿柔,佢嘅一顰一笑都會令阿星神魂顛倒。

「你再笑佢女神佢喊㗎啦。」今次終於到我可以挖苦返佢。

我哋四個,每日就係吹下水,講下笑,就過完初中生涯。去到中四,會係所有同學最轉折嘅一年,除咗因為已經揀好未來三年會讀嘅科,亦都唔會再年年分班,同一班嘅同學就會對到畢業。

好彩嘅係,我哋四個,仍然可以一班,唔好彩嘅係,有一班固定嘅同學,大家熟咗之後就會有一堆難以避免嘅麻煩事。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞