【正廢柴】想溝到女千祈唔好學我咁

1001 回覆
188 Like 77 Dislike
「嗯...我可唔可以上你屋企?」佢突然問。

我知你哋諗緊乜,當刻我第一時間都係諗到啲色色嘅嘢,但好快已經俾理智壓制。

「點解?」我好奇一問。

「唔得都冇所謂嘅。」

「唔係!」我即刻答。「可以啦,屋企冇人。」

搭車果陣,班地鐵太多人,喺啲人嘅擁擠之下,即使我努力保持距離,我同阿南都幾乎緊貼住對方。佢將個頭輕靠住我嘅胸膛前,更加令我僵硬到唔敢亂郁。

「你心跳好快。」佢講。

「你知我冇同女仔咁親近過。」我答。

「同阿月都冇?」

「緊係冇。」之後佢就冇再講嘢,佢係咪真係介意我同阿月嘅親近?但我冇開口問到到,就咁由佢繼續挨到落車。
去到我屋企個站,佢一直跟貼住我行,好似怕一走失就會俾豺狼擔走。上到屋企,果然老豆未放工。我好熟練咁除鞋、放低書包、去洗手間洗手。而佢就不斷圍住我間屋參觀。

「喂,洗手先。」我講,我老豆最重視衛生,可能係職業病,但由細到大嘅習慣都令我都不自覺仿效。

「你間屋好大。」佢一邊洗手一邊講。

「係幾大嘅。」喺佢面前,我都唔洗扮謙虛。

「我就唔同,一間細公屋,每日返到屋企都係逼逼狹狹,行多步都冇位。」

「但你屋企有你婆婆陪,但我成日都係一個人,咁空都冇用。」

「咁我上多啲嚟陪你得唔得?」佢問。

「你唔介意嘅話都得。」佢咁樣問令我有啲詫異,總覺得今日嘅佢充斥住一份唔自然,一份刻意拉近距離嘅唔自然。

「嗯...多謝你。」

「你都未講上嚟做咩。」

「可唔可以...借你張床瞓吓?」
男主 冇起筷?
照個標題估就應該冇起筷
樓主幾時更新
鋪癮吊住咗好辛苦
標題寫咗阿正係廢柴
睇落去就知
每晚都有更啊
去到大約幾多成?
齋講情節就一半多少少
巴打有愛
係咪9成9 Bad end?
加油
未落實 但有時sad唔sad好主觀
感謝
有喇
「吓?上嚟瞓覺?」

「嗯嗯!」

「你未沖涼喎。」

「咁...沖囉。」佢臉紅紅咁講。

我將全屋最細碼嘅住衫褲交俾佢,然後佢就入咗廁所沖涼。冇耐,花灑傳嚟緩緩嘅灑水聲,好似交響樂咁喺我耳旁響起,真係令我心煩意又亂。我不斷搵嘢分散自己嘅注意力,反而更加專注幻想浴室入面嘅情況,更唔好講「小正」一早已經係奮勇嘅作戰狀態。

我忍唔住去雪櫃攞兩舊冰敷住自己額頭,先可以令自己情緒同生理反應降溫。一早知會搞到咁狼狽,就唔俾佢上嚟。

經過一場天人相爭嘅腦交戰,佢終於喺廁所走出嚟。

「噢…」

從廁所噴出嚟嘅蒸氣喺佢身邊縈繞,佢輕擺住柔若無骨嘅身軀行近我,並將毛巾掛喺後頸,然後輕搓濕漉漉嘅長髮,著住白衫嘅佢就好似仙女下凡咁。最令人心跳加速嘅係,透薄嘅衫隱隱約約咁輕露出佢嘅黑色胸圍,令第一次望見女仔胴體嘅我亦忍唔住輕嚥一啖口水。我發夢都冇諗過,呢個畫面會喺我屋企,甚至我嘅人生出現。
「噢啲咩?」

「噢...估唔到你手腳咁長,咁都著得落。我仲以為會大添。」

「唔係啊,啱啱好。」

「喔...咁就好。」

「喂,咸濕仔,望完未!」佢輕拍我額頭,冇錯,我嘅眼光停留咗喺佢迷人嘅身體上。

「冇…冇啊!你係咪瞓?我帶你入我房。」

入到我房之後,佢步伐好輕咁行到我床邊坐低,然後四周圍望,明明間屋冇人都好似做緊賊咁。

「望咩?」

「呢個就係你每朝早第一眼望到嘅場景。」

「係啊,咁又點?」

「冇啊…冇嘢。」

「你瞓啦,瞓醒Whatsapp我就得。」帶佢入房之後,我馬上搵藉口離開現場,我驚再留喺到,我真係會把持唔住。

「喂喂…你可唔可以喺到陪我,直到我入睡?」

「吓?」
「你唔好亂諗啊,你冇沖涼,唔準上床啊!你…唔會做到啲咩!」佢越講越細聲,越講越口齒不清。

「痴線,我係會亂嚟你已經渣都冇。瞓啦!」我坐咗喺離床頭有一段距離嘅衣櫃旁邊,保持住我嘅君子作風。

「坐過嚟呢邊啦。」佢已經瞓咗喺到,冚好被,一副準備入睡嘅模樣。

「背住我。」佢答。

「咁多要求㗎。」但我都係乖乖照做。

「唔想俾你見到我咁殘嘅樣。」佢一邊講,一邊撥弄我啲頭髮。講起嚟都係,近排嘅佢憔悴咗好多,亦成日冇乜精神。

「放心啦,殘極都仲好靚。」我答。

「壞人…進步咗喎,開始識哄女仔。」

「多謝你囉,南姐姐。」

「你係咪淨係會哄我㗎咋?」
「當然。」我講,我唔知呢啲算唔算表白,但我當刻好想俾佢知我嘅感覺。我好想話佢知,佢唔搵我嘅日子,其實我好忐忑不安,既唔知我哋之間發生咩事,又怕其實係佢身邊發生咗咩事。

但同時我又好軟弱,唔敢搵佢,總覺得自己冇資格去管佢咁多。

不過之後,佢就冇再講嘢,好快、好安靜咁入睡。

快到我句「當然」,或者佢都未來得及聽入耳。

而佢甜睡嘅樣,令我好入神咁望住佢,不知不覺間,我都唔小心咁瞓著咗。

我記得我發咗個夢。

夢入面有兩隻手伸咗喺我眼前拖住我一路向前行,一隻手好厚大,另一隻手好似牛奶咁纖滑,但突然間,果隻好纖滑嘅手突然放開咗我,仲自己越行越遠。

得返個隻好厚大嘅手仍然拖實我。

冇耐,又有一隻好幼嫩嘅手主動拖實我。但發現,無論我隻手點揮,隻手都好似透明咁不斷被我穿過,捉極都捉唔實。

「嘭!」一下嘭門嘅聲音喺房外傳嚟驚醒咗我,我腦中突然傳嚟老豆返嚟嘅訊息,於是打算即刻叫醒阿南,之後先發現,床上得返一套摺好嘅衫褲,係佢頭先著嘅。

原來佢已經走咗。
「咦阿正,你做咩坐喺地下?」喺我沉思嘅一刻門被打開,老豆嘅樣出現咗喺我眼前,原來真係佢返咗嚟。

「啊,未沖涼嘛。」

「喔,咁俾我沖先?沖完煮飯。」佢講。

「慢慢啦。」

咁到底阿南係幾時走?點解要走得咁無聲無息?

我摸一摸枕頭,希望感受佢留下來嘅餘溫同香氣,發現仲有少少暖,咁應該走咗唔係好耐。而且仲有少少濕濕哋,肯定係佢頭髮未乾就瞓咗落去先搞到咁。

我:「幾時走?」

我send咗個Whatsapp搵佢,點知等咗成晚佢都冇覆到,但不斷見住佢上線下線,證明佢都仲係安全。

「卓正,今日南南請咗假,麻煩你落去攞一攞點名簿。」第二日返到學校,Miss Lam同我講。
唔夠喉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞