【正廢柴】想溝到女千祈唔好學我咁

1001 回覆
188 Like 77 Dislike
留名
鳩估
之後應該開始加甜
但係係d令人心痛既甜
雖然呢啲野唔閪過係學唔識
但可唔可以good end
估就估出國讀書啊 / 同一班無哂交流 / 升唔同大學

但內文既虐心啊,錯過既人同時間,仲有誤會而後悔,係我最期待既

黎啦,我準備好嫁啦
加甜加甜加甜
阿南同符文安一齊
Push

冇老強冇老強
唔知阿正跌完識唔識長大
難啲就算我自己寫都好憎符文安
我冇厘神氣咁同佢講,然後就返咗房瞓覺。一瞓醒,已經係天黑。

我行出房,佢仍然坐咗喺廳睇電影。

「你醒啦?」佢問。

「你仲喺到?」

「冇嘢做啊嘛!呢套係咩嚟㗎?幾好睇喎!我認得呢個人,佢係咪陳奕迅?」原來佢開咗隻《魂魄唔齊》嘅碟嚟睇。

呢套係阿南最鍾意嘅電影,仲逼我要買一隻DVD放喺屋企。每次睇到最後紫雲飛離開嘅時候,配埋首《1874》,佢都會喊到收唔到聲。

「嗯,陳奕迅你都唔識?」其實以前嘅我都一樣唔識。

「電視見過囉,但印象唔多。同埋你上次唱果首歌好似都係佢嘅?」

「嗯。」佢講緊…果隻俾阿南掉低之後俾我塞咗唔知去邊嘅CD。

我坐咗喺佢隔離,同佢一齊睇。明明係一套睇到爛嘅戲,但又再一次乖乖哋咁睇曬。
「嘩,你睇到喊啊?」阿月無啦啦遞咗紙巾俾我,我先發現,睇相同嘅情節,我同阿南留住同一樣嘅眼淚。但我知道唔係因為感動,而係我一路睇住套戲,一路諗住嘅都係阿南。

存在過 一位等我愛的某人 夜夜為我失眠

「眼乾姐。」我答。

「啊!我煮咗嘢俾你食!唔記得咗添。」佢跑去廚房,拎咗一碗嘢出嚟。

「唉啊,點解會變咗一劈嘢?」佢喺廚房揭開個煲蓋之後講,原來佢煮咗一個麵俾我。

「小姐,麵係會索水然後會發脹。」

「係㗎咩...我第一次整。」佢扮咗個鬼臉,我開始慶幸間屋同廚房仍然係完整無缺,冇火燭。

之後我先知,原來之前佢整俾阿星嘅飯盒,都係工人代勞。

我重新煮咗兩個麵,煮埋佢果份。
「嗯,好好食!」佢連啲味精湯都飲埋。

冇幾耐之前,坐喺我對面同一位置嘅,都係阿南,一樣食住我煮嘅麵,點解...咁快就唔同咗人?點解咁快我哋段關係就唔同咗?

阿南,點解我哋會搞成咁?

可唔可以當所有嘢都冇發生過?

「夜啦,你走啦。」食完麵之後,我講。

「唔怕夜喎,我打俾司機就得。」佢答。

「乜你咁死纏難打㗎?」

「我係啊!但我都只係怕你有事。」

「我冇事。」

「冇事你就唔會唔出街,好似自我放棄咁嘅狀態啦。」

「關你咩事呢其實?你唔好煩我啦,你安安份份做返你嘅大小姐咪算。唔好花時間喺我呢啲小人物身上啦,唔好玩㗎。」我答,佢嘅心意係點,我點會感受唔倒?只不過,我唔會係佢值得投資時間嘅人。

「因為我鍾意你啊!我唔想鍾意嘅人變得咁頹廢。」

「嗤,你鍾意我?咁打個印先啦。」

「打咩印?」

「上床啊,你鍾意我咁俾我扑得唔得啊?」
聽倒我咁講,佢有啲愕然,但仍然慢慢咁行過嚟,舉起我隻手,放咗喺佢胸前,再施少少力,令我揸咗落去。加上衣服同乳房之間有一層胸圍嘅阻隔,我好切實咁感覺到一層柔軟。

「啊...」佢輕吟咗一聲。

「你想嘅話...可以…啊~。」佢好怕醜咁講,眼神亦都唔敢直視我。

「痴線。」我即刻鬆開手,我當然冇想同佢上床嘅衝動,頭先講嘅都係一啲意氣說話。

佢將我攬入佢懷裡,眼淚一滴一滴咁滴落我個頭到。

「我當然知你唔會,但係我想你知道,你仲有我啊,就算你鍾意嘅唔係我。」佢喊住講。

聽倒佢咁講,我亦再忍唔住我嘅眼淚,就好似放題咁不斷流,呢幾日一個人喺屋企真係好辛苦,我好想搵人傾訴,好想俾阿南知道,我真係好掛住佢,每次舉起電話,都好想搵佢。但我始終冇勇氣,再去搵呢個俾我傷害得咁深嘅人。
扯咗
呀月
好想攬住佢喊
live左
sad end 就好似啊正打柒啊符咁
打柒樓主
睇完啊月個自白 本身都想轉軚
竟然搞啲咁既野 比返啊南我
想死
其實見到頭幾章都知垃圾正唔會同呀南行得埋
已經想棄故/等到回憶完哂再睇下有無機會一齊番
廢渣
寫埋呀南視角
一定會由阿南口中講吓嘢嘅
咁樣樣
講下笑啫
不過寫得幾好 加油
可唔可以比呀月有個好嘅結果
男豬真係冇撚得救
樓主
呀月你攞去啦,阿南交比我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞