[冇圖]睇左好多年聖經 你問我答(3)

1001 回覆
15 Like 8 Dislike
係咪摩門教學到好多攻擊人既招數架?不如示範多D睇下
仲有邊章邊節可以用黎指住人個頭黎鬧?
路加福音:6:31 你們願意人怎樣待你們,你們也要怎樣待人。
馬太福音:7:5 你這假冒為善的人!先去掉自己眼中的梁木,然後才能看得清楚,去掉你弟兄眼中的刺。
摩門教徒哥哥,同你咁無限loop都覺得自己弱智

問你,你又話唔係度答,要去第度答
答你,不過唔係你要既預設答案,你又話人冇答你,要人搵俾你,服侍你
請問你邊位咁大牌?

你的論點定我地既論點能站得住腳,其他讀者自有公論我都唔會打算再同你玩泥漿摔角你繼續活係自己世界入面吧
其他*
重覆係因為你哋兜,一個二個邪教徒都係屈完人唔認數。等你唔兜正面回答未會有討論囉 其他讀者已經有公論啦,就係你哋無答到 又幻想自己答到贏咗
Yes No question都兜,仲怪人重覆

答咗啦,你嘅邪教徒同志話叫人追post等於答咗

當即係唔認啦 邪神教到你咁樣唔承認責任嘅?
唔認就唔該qoute出嚟睇下。qoute到前/你承認前唔好繼續落去啦,免得你又兜到唔知去邊。
你繼續自己覆自己啦
兜圈唔討論嘅你喺你悔改前只配的到重覆
重覆係因為你哋兜,一個二個邪教徒都係屈完人唔認數。等你唔兜正面回答未會有討論囉 其他讀者已經有公論啦,就係你哋無答到 又幻想自己答到贏咗

唔認就唔該qoute出嚟睇下。qoute到前/你承認前唔好繼續落去啦,免得你又兜到唔知去邊。
好喇,摩門教哥哥既回應,我決定唔再回覆喇,都勸黎巴都唔好浪費時間一個活係自己世界既人,永遠都要覺得錯既係人地

不要給聖物給狗,也不要把珍珠放在豬的腳前的道理,聖經有教,再同佢糾纏唔係智慧人既表現

留俾有追post既讀者自行判斷對錯
同意濛巴,有神形象既成個返比神,我要講既講晒,除非按正意討論聖經,否則都唔再覆樓上摩門教巴打,讓再來既主耶穌親自覆。
成個比神*
你班邪教徒只識屈人,唔承認責認未只會得到咁嘅回覆囉 等你哋學識承認責任,唔再屈人未有得討論囉
不如你認真追下故check下post,我呢種討論方式永遠都係你哋邪教徒喺到攻擊其他宗教時先會出現。你哋傾咗咁耐我根本就唔care你哋信啲咩 但當你哋不可一世咁攻擊其他宗教未吸引返個映射你哋嘅人出現囉

望下我同其他正常態度嘅基督徒傾係完全無問題 但無㗎,講到咁清楚但你哋明知都係唔會變
唔願認錯,最後縮返入同溫層自high 完全不意外
隨便睇上少少已經見到其他讀者有咩定斷
繼續活喺自己世界到

放心,只要你哋邪教徒唔會發神經攻擊其他宗教,我真係唔care你哋信啲咩,圍爐取溫傾啲咩
摩門教徒係點既一個人,教緊既係咩道理,交番俾讀者自己觀察

當然同時都預左讀者會觀察我地既回應去觀察基督徒話我地屈佢又好,攻擊佢又好,詭辯又好,兜又好,乜L都好,問心無愧就好,反正聖經都有教,魔鬼就係喜歡日夜控訴人果位有來自神的平安就好
讀者們,唔該睇晒成個討論串先落定論啊,我同口罩絲係言語上有d誤會,睇落幾個回應已經睇到我同佢say左sorry同和好左,唔好俾d摩門教徒斷章取義誤導啊

P.s. 摩門教徒,上面我唔係向你講,係向讀者講,費事俾你老屈

成段套返落你到未完全一樣
得喇得喇,你拗贏左喇
口講問心無愧就好,行為上就喺到為自己兜同解話 又一實證邪教徒得口講,無行為
雅各書:2:18 必有人說:你有信心,我有行為,你將你沒有行為的信心指給我看,我便藉著我的行為,將我的信心指給你看。

人哋係半個基督徒,唔係邪教徒,唔同你計你就吹到和好咗

另一個睇你留言嘅讀書有咁嘅評價但邪教徒繼續活喺自己世界到以為自己解經好叻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞