[冇圖]睇左好多年聖經 你問我答(3)

1001 回覆
15 Like 8 Dislike
駁唔到就兜,兜唔到就拎人宗教立場嚟講
詭辯點夠你哋邪教徒嚟
信耶穌唔會得救,要信啱你個個解釋嘅耶穌先得救,信個咁霸道嘅劣質邪神又唔肯認
駁唔駁到邊個評定?

我地講完,你係都要活係自己世界入面,堅持自己論點然後話人地駁你唔到,你無敵架wor
咁請問摩門教傳道人,點先會得救呢?
你班邪教徒點對人,人哋未點對返你囉。不可一世嘅邪教徒 追返故睇下邊個態度出事先啦
路加福音:6:31 你們願意人怎樣待你們,你們也要怎樣待人。
我發覺你引聖經從來都冇引多過一節
答到點解你信個全知邪神造有缺陷嘅罪人出嚟為嘅目的係扔人落地獄受永火刑罰但明明有全能可以救到同改變到依然不作為點解仲會係一位全善邪神未?

我唔係傳道人,我唔係嚟傳教嘅 你有心問摩門教嘢可以去摩門教post。
啱呀,全世界對你講完,你都堅持自己個邪神全正義都一樣無敵
引用一節解啱好過你哋引成章喺到自創解釋 南北講到有生命,但又兜罪係status唔關事。既然唔關事就唔好自創南北有生命嘅廢話啦
錯解完聖經再用圍爐方式自high覺得自己啱,永遠活喺同溫層到
斷章取義咪就係呢D。
你唔係傳道人,不過做過兩年全職傳教士咁啫你慢慢兜啦
問你你又唔答
答左你,你又話答唔到你想要個答案
你又係無敵架wor
我有話唔答?我話你可以去另一度問,又一實證證明邪教徒老屈
答喺邊?copy paste條link嚟?
做過=係傳道人?想玩偷換概念?唔好咁雙重標準啦邪教徒
你慢慢兜啦
聖子耶穌真係冇講錯。

約翰福音
8:42耶穌對他們說:「假如上帝是你們的父,你們會愛我,因為我本是出於上帝,也是從上帝而來,我不是憑着自己來,而是他差我來的。
8:43你們為甚麼不明白我的話呢?無非是你們聽不進我的道。
8:44你們是出於你們的父魔鬼,你們寧願隨着你們父的慾念而行。他從起初就是殺人的,不守真理,因他心裏沒有真理。他說謊是出於自己的本性,因他本來是說謊的,也是說謊者之父。
8:45但是,因為我講真理,你們就不信我。
8:46你們中間誰能指證我有罪呢?既然我講真理,你們為甚麼不信我呢?
8:47出於上帝的,必聽上帝的話;你們不聽,因為你們不是出於上帝。」
圍爐自high未呢啲 定你同意你嘅邪教徒同志對南北有生命嘅解法?
答到點解你信個全知邪神造有缺陷嘅罪人出嚟為嘅目的係扔人落地獄受永火刑罰但明明有全能可以救到同改變到依然不作為點解仲會係一位全善邪神未?
點呀,係度答同係第2個post答有咩分別?駛唔駛出黎現身去你堂會先答?
上面你問既野都用晒reply制逐條應,不過係答唔到你想要既預計答案啫
你呢條問題咁多個幾個不當預設連基本有條理地問問題都唔識,係咪你間摩門教教會教到你咁?
啱呀,無講錯到。睇下你哋點樣唔聽真理,無視聖經去拜個邪神

咁我有冇講到唔答先?有嘅qoute嚟睇下?無就承認自己講大話屈人啦,邪教徒
咁你快d答啦
你收埋一堆所謂矛盾章節,以為聖經要聽你話,神知架。
根本都係唔同人睇神既描述,唔同角度既同一件事。
神可以用兩個世界觀向兩堆人啟示,你就拼埋一齊玩找不同遊戲

濛巴果種謙卑我好尊重架
我唔會畀你兜,答到前繼續問

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞