[冇圖]睇左好多年聖經 你問我答(3)

1001 回覆
15 Like 8 Dislike
咁多人寫,而且又你抄我抄你,再加上個人意見同時勢所迫,唔亂到阿媽都唔認得先奇;即係睇完曬黃飛『紅』嘅戲,黃生係點,一樣
你意思係聖經寫得亂?
全部都精心結構黎,識睇好鬼正架
又未至於抄,最多係引用。其實聖經都是神所默示的咁多作者都係受同一個聖靈啟示,所以信息其實好一致(雖然很多時表面會有張力)
邊個post
99.9%果個
嘩果邊仲泥漿摔角過呢個post
有時間先慢慢揀來覆
我冇話過寫得亂
翻口講嘅野,你明啦
留返俾你哋啲耶_ 自己兜
見到acts church 個高皓正淨係諗到佢結左婚,但教人唔好打飛機
同埋邊個唔知佢食軟飯 佢老婆好有錢
全部喺度做馬騮戲
咁你意思係?
基本上冇人講高皓正,你問我答黎
冇人講 我就唔可以講?
佢po Act church’s 係高皓正基督徒
你梗係可以講啦!
身為一個半基督徒,可以講嘅係好多年輕一代嘅基督徒都係表面自稱信耶穌,其實係信世俗/撒但。

事關好多年輕一代嘅基督徒都唔承認創世記第一章,26-31節嘅內容。即係佢哋認為人嘅生命價值係要由後天努力去證明,而唔係base on上帝嘅創造。
真係好可惜,睇明聖經好緊要,好容易文化講果套直接放左落去就當明左。
籃色窗簾布囉
Hello! 我都係半個
但係你知唔知道有撚樣
你即使半個 會屈你係全個㗎
呢度有人有妄想症
仲話 你係想喺連登傳福音㗎
基督徒真係可以做半個唔做半個?
「你要盡心、盡性、盡意、盡力愛主—你的上帝。』」
‭‭馬可福音‬ ‭12‬:‭30‬ ‭RCUV‬‬
想問下啟示錄洪水前有d咩轉捩點
洪水過後
大地係咪回復生機?
你咁樣答咁樣用聖經 已經係耶撚啦
其實你啲手法都係想人連半個都唔想做姐
Ok la 你哋信飽佢啦咁 !
我嚟係俾人睇你哋基督徒人際手腕係幾戇鳩
討人喜悅還是討神喜悅重要?
愛心說誠實話,被標籤為耶撚又何妨?
半個基督徒徒又邊半個?左邊一半右邊一半?朝早係夜晚唔係?人前係人後唔係?
我就冇咁自義 !句句覺得
自己講緊嘅係愛心說誠實話,你自義啫
你覺得用緊愛心點衡量?
當你所謂用嘅「愛心」別人收唔到嘅時候,呢個就已經唔係愛 係你自作多情
I am sorry to make you feel bad.
你收到收唔到,我控制到?
如果控制唔到,係咪所有勸勉說話都可以慳返?
見之前同絲打你都算岩傾先勸勉兩句
唔岩聽就算啦,我都係問下問題啫
Sorry again to make you feel bad, sister
如果想傾,隨時係到

仲有,我地係咪鬆散意義下既同門師姐師弟?(唔係全部都部分,飲同一個人既奶大)
Like 我比你
唔洗sorry
我都祝你靈巧像蛇 馴良與鴿子
做人做事唔係剩係得最後嗰句 仲有第一句
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞