[Mac撚] 用家/買機集中討論(83) 蘋狗搖錢樹M2 Air出場

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
袋底?
依家先黎買mba m1 16/512會唔會好傻仔
我諗住買256
所謂 Liquid 係因為佢LCD mon圓邊兼 M 額,當年 iPhone XR 係咁樣sell
Mini LED 會整個 XDR 喺尾,但係完全唔明咩係XDR
邊度講新Macbook air 只可以駁1 個external mon?
咁靚價
翻新都係66xx
yes, M1 pro
試緊機,不過有個keyboard 制壞壞地,禁個制嘅角位會無反應,要禁到正中間先會有字出
有保拎去搞搞
最搞野就係個friend事前無同我講
我講完佢先話佢都發現有呢個問題
lm
下個月available 係咪講緊可以係retail直接出機
要佢送又唔知要等到幾時
M1 Pro 16GB Ram既大家閒置時用量係點
我開活動監視睇都用緊5GB 有時上到7
但睇個list最多都係dropbox 2百幾MB
唔知背底用左係邊
雖然RAM就唔係單純愈少愈好 冇特別佢就唔會壓縮
但乜都冇開都用咁多正唔正常
喺YouTube 見到都幾痴下
有無巴打 MacBook Pro + studio display?
Sd card 好似係
用MacBook pro 15 2017 換翻機m1 MacBook air 是否明智?
雖然對部MacBook pro 15 2017 無乜不滿
Promotion 係laptop 唔係好覺眼, 同60hertz差唔多咁
正常,macOS RAM嘅分配同Windows唔同
係會用多啲先,不過唔代表唔夠
有budget咪等吓,可能上M2 air / 14”
不過轉m1 提升已經好大,唔介意買”舊”嘅話ok
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞