[Mac撚] 用家/買機集中討論(83) 蘋狗搖錢樹M2 Air出場

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
7月中至8月中

M2 air 包唔包無人答到你,新產品有試過包亦有試過唔包
好唔該晒

如果唔包嘅話,可能會用bts買m1 pro
BTS多數會指明佢開始前出既Mac同iPad先入去送野list
老美嗰面七月一日開始
M2 MBA開賣日都未公布,分分鐘七月尾
意味佢99%唔包
用BTS買14" 16"的確係抵玩,尤其係改spec的話就唔可以響出面學府買到因為出面得標配
係🥲
原來仲冇得改spec,諗住m2 air升16gb ram添
唔係呀
BTS根本 = 響Apple個edu online store買野,可以任配
只有標配係講緊HKT同ownership呢種第三方賣家,佢做到個價平過Apple edu但係無BTO
出面m2 air 升16gb ram 有機會有
u mac program 都有m1 air 加16gb ram
文書 m1 夠晒有突
咁其實如果透過HKT買MPB 14,係咪抵過經BTS買?
再平400
已買左mx key for mac、mx master3、trackpad
配mac mini

如果計埋時間 HKT 我買個時係即日買即日拎得走部14

有冇ching 知道唔想新機唔想裝Zoom MS 軟件但學校要用 可以點搞係咪唯有行VM
libre office 應該搞得掂MS
Zoom 就真係搞唔掂
咁咪要入錢落去張卡度?
蘋果單一簽賬可以分6次payment method。
所以我係畀完消費券,再碌信用卡分期

Mac studio 真心抵
如果比較同級嘅MacBook 14”
要再貴多$6-7000

其實Mini led + 喇叭 其實值唔值$6-7000
唔同嘢嚟既 mabook pro14 郁得

同埋隻 miniled 市場上冇同級產品1500以上分區 再120Hz 隻 mon 都起碼值3000以上
10000個燈珠,2500幾個分區,達到1000000:1既對比度
暫時得apple出 值唔值自己諗
我已經叫做唔係唔識電腦野erase all data and reinstall os for trade-in都搞成晚

唔識個啲蘋狗有無諗過可以點搞
用MS RDP有無方法可以send到print screen command?
Cap完貼唔到落RDP入面
shift + win + s
我響iPad RDR都cap到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞