[Mac撚] 用家/買機集中討論(83) 蘋狗搖錢樹M2 Air出場

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
其實如果M1 mac 出21:9 冇乜問題既話
又真係冇乜需要要out 兩隻芒
apple仲收5000?
放出街
剪式KB嗰幾隻有五千
係蝶式先狗也不屌 / 壓到四字頭
21:9響macOS有另一組問題
不過呢排都多晒唔同既3rd party solutions

同埋始終雙mon有雙mon既用途
例如一隻大/高Hz做interfacing,一隻細闊色做proof mon
想問會帶部mba/mbp出街既你哋,會唔會買保護殼有既而家用緊乜?

利 銀MBP14
搵個套入 殼就唔會
有呀 我覺得幾好用 用膠果啲
對上一部2016都係用依類。
賣機果時個買家見到部機都不知幾出奇
新嘅一樣
驗眼啦
可能iPad Pro有大更新後先會畀iPad Air 有12.9”
Better dummy 最新beta 好正
可以直接開到 1440p scale to 1080p hidpi
唔洗再用 dummy 方法
隻2k screen 可以完美使用
13 pro 提早比人訂清下貨先
反而咁樣提早賣 可能係預咗air產能供應唔到 pro就索性乜都唔改可以穩定出貨
13" Pro有機會因為個機殼舊所以條生產線本身已經預左唔響強國砌
而Air應該因為有好多野同14"共有,暫時應該都仲係上海廣達砌先
我有少少feel到上海未出事之前14" 16"都已經濟晒貨係因為產能要留一部份俾新Air
唔等個死人消費券了,直接喺HKT落單買咗14袋底
下個月有得拎
部袋底macbook pro 14已經出咗成七個月都可以無貨
請問21:9 會有咩問題
有冇人經HKTE買Macbook +apple care?我開咗機後發現好似無幫我加到
想問下 iphone同macbook 點樣用同叉電先會冇咁傷電
唔好低電量先差太熱環境盡量幫佢降溫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞