[Mac撚] 用家/買機集中討論(83) 蘋狗搖錢樹M2 Air出場

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
https://youtu.be/nVIknUcCjiQ

寧願throttling都唔chur把風扇
果然係靜暗大過一切
等睇 air pro 14’ 好似冇明顯throtte
我覺得係因為普通M系佢係唔預有風扇

下一代M3 cut 走埋依家嘅13Pro,應該全部普通版M字都無風扇
lg 27gp950 應該無敵, hdr 600 , 144hz , hdmi 2.1, 連 ps5/xbox x 都無問題
個HDR廢的
其餘都好正冇問題
衣家唔係應該買27GP95r 咩?
不過想要HDR 都真係買C2 / Mini LED 既Mon 算la
其實條友要色準,就唔應該望高Hz呢堆mon啦我覺得
不如一步到位攻CS2740
買到新就梗係買新
買唔到嘅舊少少都好夠用
其實係,打機我有另一個mon, 係差個mon 夾部studio
其實你用部Studio做咩job?
好少聽人個要求係「DCI-P3」 95%
都係pre wedding 執相同片

P3 呢個,無話一定要有既,不過符合都無壞咁解。

想執出梨堆野係iPad present 比人睇時個色一致啲。
Zoom 用網頁版唔得咩
今日終於入手14袋底
我用緊U2723QE,除咗Hidpi個問題外,其他都好滿意
請問mac機睇單核定多核為準?
iOS好著重單核性能 咁mac呢?
平時上上網 揼report
或者用wix.com 整website
adobe illustrator 整圖呢
多核
只要牽涉埋printing就應該搵ARGB唔止P3 coverage
咁搵不如一步到位Eizo啦
或者退半步BenQ SW系/ Dell UP系
有特定task會單核先決
不過你要問姐係你應該唔需要理
需要理嘅人自己已經知
應該得
邊度買?
袋底macbook pro ssd 速度慢過上代一半
睇左人拆機片話m2 得一粒ssd
而舊m1 有兩粒所以有得parallel 運作所以快啲
apple又迫人升ssd
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞