[Mac撚] 用家/買機集中討論(83) 蘋狗搖錢樹M2 Air出場

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
你部野拎出去係咪會on the road用?
因為有時如果只係兩頭用而唔需要中間見客之類
可以分開兩部野算數,可以唔撚諗輕便
有無安全收教育價mac studio既方法?
諗緊買部M1 Mac Mini, 如果平時只係用lightroom classic 間唔中執下相(調下色,光暗,拉直個啲), 袋底機係咪都夠做?
姐係你無edu身分,想安全咁搵edu人幫你買?
自己搞唔掂的話不如正價買啦老細
咪咁cheap啦
casual執相咩野機都得啦
不過M1 mini衣家買個timing有少少尷
執到特價 ok 既等緊再跌啲入部做文書機
逃學威龍 重返校園
iPad Pro + magic keyboard 重過mba
又一城大把學生 隨便捉一個問下
一時時 諗住買pro 14+ iPad Pro 11可以高低配 睇唔同情況用唔同機

反而唔想maintain 2部Mac 好煩
如果11寸應該重唔過MBA 大約(~500+600g) ~1.1kg
12.9 就bye bye

應該我一向覺得iPad pro 只會買11
如果買12.9 不如買MacBook 仲要用果個垃圾iPadOS
比錢人地賺
back to school 送隻耳機比d妹妹
THX巴..
咁不如買返PC博studio display 點睇?
因為想打機
打機直接買隻 27/32 4k 120/144hz 啦
Studio display PC 用唔抵玩
如果買左 iPad Air 5,唔用iPhone 是否不智?
用緊11“ 2018
我會想手痕買12.9“
想請教埋咁m1 air官方翻新機得唔得?
得,幾抵添因為仲有85折 (14" 16"得9折)
不過因為edu或者學府途徑可能全新仲平,尤其係下月BTS包埋AirPods的話
Apple mon插PC少好多功能架喎,點解要咁做
打PC game就算唔追>60Hz都應該搵有Sync既
通常d人會電莖PC加隻高Hz mon,另加一隻平Mac如袋底MBA,呢個組合照顧到好多需要
多謝巴打指點
我再諗下
重裝囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞