[Mac撚] 用家/買機集中討論(83) 蘋狗搖錢樹M2 Air出場

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
想問下有無usb dock推介,要可以同時連兩隻usb c mon,另外有usb a同spare既usb c port,又可以供電比部MacBook
睇雷電3或者4既hub穩陣
諗緊caldigit ts4,係咪無乜邊樣好過佢?
超頻版m1
牌子冇問題 邊個好啲就唔知啦
Idle 應該有得調,但apple 專登較到續航力一樣
M2 真係超頻版M1 , Air 個電池大咗就係為咗令續航力不變
多5W idle 咁多玩嘢咩
蘋狗咩玩法 寧願佢同m1 同頻 玩長續航好過啦
依家唔興單核性能
堆gpu 同NPU
多5w都唔奇
想請教下想買M2 AIR教育價
決定會升16GB RAM,但GPU值唔值+$900升10核?
猶豫不決中,唔該哂
總之M2鬼鬼地
又可以好勁,比較M1甚至M1 Pro純個運算力
又可以好伏,比較M1個續航力
如果續航力真係差左,對casual用家係退步
未出實測唔確定,不過佢頂盡拎多20% GPU力姐係響用GPU既task度慳25%時間
對一般要問既人應該唔值
極限有分別
平時時用應該分別唔大
M1果陣係咁
我都係博
因為我驚唔係第一水訂
分分鐘拖到10月出貨
超大機會
開賣通常八點,九點前未checkout完應該一定被越踢越後
唔建議,真係對GPU 有要求可以直接考慮MacBook Pro 14,air 無風扇
13既air同pro有無機遲下會整合
變成有4port,有風扇,無touch bar既macbook
咁搵邊個買14“?
13用M系
14,16用M pro
Apple唔會淨係用chip嚟分
你要多啲Port就要俾多啲錢啦
14變咗以前 13 高配個定位
唔會再有13 4 port 打自己啦
thanks 巴打
因為見上面另一位巴打話 唔用返原裝touch id 成個體驗差好遠 所以搞到唔知好
13 Pro 都係得2個ports ,4個Ports 嘅 Pro 一早比14吋取代咗

高階有風扇咪14

定係你想要又平又多ports
有道理,咁慳返好了
佢覺得姐
一隻KB本分係要好打
其他垃雜野完全係次要
當然desktop Mac因為唔似MacBook本體有TouchID咁響KB度加都有少少用既
睇你一日會用幾多次囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞