[Mac撚] 用家/買機集中討論(83) 蘋狗搖錢樹M2 Air出場

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
而家喺咪應該等埋 BTS 先入手 mbp M1 max 會平啲?
Windows 10仲有個內置叫snipping tool
係學生就等 唔係就照買算啦
我自己係咁諗
我覺得香港今年可能直頭冇back to school promotion都唔出奇 以往都唔係年年有
你係咁講香港今年應該冇bts 想點姐
依家上網買MACBOOK 14/16已經要等到8月,我咁講係想叫啲等MACBOOK用嘅人唔使再等姐。到7月中先買嘅話可能9月甚至10月先出到貨比你
不過如果真係等到9月都制嘅話,可能要認真諗下自己係咪真係需要新MACBOOK
我諗等兩個月先有機既情況
去到下年係咁
最後嗰句唔明
唔需要新macbook就唔會肯等 直接落街買啦
需要新先會再等下吧
14” pro基本配置版Apple store有現貨,但學生價就要等到8月。

平1千蚊就蝦學生
依家啲貨源咁緊拙係咁上下
7月19姐 咩8月…
如果急用嘅話,16寸基本版16+512 喺yoho 友和可以用接近教育價買,好似差百幾蚊,有現貨
尋日仲見到係8月2日咁快又有貨
大陸係咪都封 好影響產能
希望apple盡快換代工廠
所以真係要睇佢出giftcard幾多錢先再講
如果以前AirPods / $1500條數係好可觀,等吓無妨
尤其係BTO 14" 16"的話點都要等

如果真係只有一舊水美金giftcard,咁樣出面折頭再加標配有現貨,成條數就唔同晒
萬七蚊收左部二手macbook pro 16" m1 pro 1tb,上個月買嘅,想知算唔算抵
收完就唔好諗了
消費券出mbp係咪得tap &go可以?
想搵部14 m1 pro 32gb 好難
如果14” M1 max 想64gb ram
使唔使上32gpu 定係24核就夠
建議你問吓傳心師
Max Tech好似有出過片
結論好似係16"都唔需要上32,14"更加
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞