窮撚讀國際學校

1001 回覆
623 Like 62 Dislike
esf大集團track record多D, 其他平嘅自有平嘅理由
我暫時都target 英基,N無預左硬食學債.
唔好咁講,dse只不過係場遊戲,識掌握遊戲規則其實好易玩
其實學校課程一啲都唔happy,我覺得比起我以前年代好鬼深,啲學生小一睇緊中英文chapter books,happy在老師唔會屌柒成績唔好嘅學生,好鼓勵性。學校無排名果啲。
你以為?接觸多咗自自然發覺嗰種差距
知足常樂
有書讀咪算好
追求高等教育做乜
Wasting money又易學壞
成績幾好,因為多華人,父母會出手,唔得就補上去。但無IGCSE,得IB。而我又覺得唔係人人啱讀IB。
已準備入Victoria. 10800一個月. Dklmcls
如果佢去外國讀大學又一筆錢,供一個都唔易仲要供2個
不過有時覺得讀完IS出黎,啲同學個個去哂唔同國家嘅大學,啲朋友散到好開咁都幾sad
咁堅捱得掂?
希望我都可以做到你咁樣, 等個仔行少d冤枉路

Respect 巴打
唔好讀law 呀!
性價比好低ga ja!
讀完四年入唔到pcll 就仆街!
入到pcll 都唔包搵到份好人工既training contract,捱完兩年先可能得三十中四十頭
total 成七年先上到~40k
香港醫生頭十年搵嘅錢已經多過好多人一世
真,正想講哩一樣野fd 揀左Law 而家日日係到話後悔
IB English A已經滿足language requirement. 唔使IELTS
總有少數可以跑出嘅
你問我呢,law school 係讀得開心既 (撇除要chur gpa),讀既野係inspiring 既
但而家既香港,五年後都唔知仲係咪行common law,真係唔好啦
我係,佢哋唔係。
我諗起耀中
我冇咁講過。我尊重每個家長自己的選擇。
其實而家傳統名牌學校都易入左好多
不過條path都係讀讀下送去外國
佩服樓主,搵唔多,都供2件讀IB

原本一個我都諗住俾佢讀IB, 2 件真係唔敢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞