窮撚讀國際學校

1001 回覆
623 Like 62 Dislike
其實學校讀書好難畀人洗到腦,真係驚嘅話反而要留意小朋友識到咩朋友同埋平時嘅娛樂同Social Media,IS嘅離地無腦藍絲絕對唔少(當然如果你去讀GSIS,FIS嗰啲真國際學校就冇乜外國人會撐政府,尤其呢兩年啲防疫政策咁精彩
咁未有武肺前一年去一兩次旅行都afford到,至多人去澳洲我去泰國日本。除此之外,仲有咩地方要洗大錢?
都要個backup
ESF應該有分唔同程度嘅中文班,native class 係大陸人天下,啲中文可以學到好深。RC係學繁體、普通話。
中小學唔同,一般>10K,<20K
恭喜就甩身

其實讀津校都大把有錢人,我女讀九龍女校,以為津校只係藍血多,點知真係大把專登走去買樓去抽,同班幾個同學嘅父母都係醫生律師
MCS?
讀完先買or自己賺錢買
ching你好,想請教esf係咪去到year11都係學igcse, year12+13先讀Ib? 如果igcse成績好,係咪可以non-ju入U唔駛考IB?
Computer香港既u唔差, 出路都唔差
有playgroup friend介紹,試過幾impressive,結果個friend冇去,我去
認同你的分析。
其實我覺得有錢人未必mind認識窮人
但怕小朋友上到中學識對比
係,避晒(以後唔知)。生3個好甘,飲敬。
如果係名津,好多都係考唔到心水直私,抽入去。我朋友係醫生,個仔考唔到男拔,抽咗入喇沙
你上baby condom睇下就知有幾多呢類人
唔知你實際情況係點
不過上面幾個人都係講緊你好似有啲養兒防老嘅心態

萬一個仔讀讀下唔想讀,想搞藝術,玩電競,玩運動你會點諗?

你會唔會俾佢行一條乞食嘅路?
想問Is出黎嘅人 英文係咪真係native speaker level?
咁佢嘅YouTuber之路就輸在起跑線上
睇下你要求高唔高,有啲人話聽唔明當地slang 都唔叫native 。國際學校有自己口音,除非你讀Kellet 呢啲大部分都係British / Australians 讀嘅學校,咁就係British accent 。
搵唔搵到個網有晒所有國際學校既收費?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞