窮撚讀國際學校

1001 回覆
623 Like 62 Dislike
課外活動有平有貴但多數唔洗錢你有冇咁多時間參加課外活動。所謂遊學團只係year 11(因為讀外語)有 compulsory language immersion camp(去歐洲都係兩萬蚊以下,武漢肺炎更加慳返),其他好似球隊嘅遊學團,你鍾意就去,冇人逼你。
係500k
10% international student就唔使收, 好似係
學費幾錢一個月?
想問下供完邊間? 我下年都要開始供
一定會,底褲當埋有得讀一定讀。
呢個係fast pass打尖專用
呢個假設唔成立,因為佢哋讀書根本一毫子零用錢都唔需要。(除咗搭車買飯之外)
英基算係全港最平,一年10-15萬
首選當然出國。我都明示暗示緊想佢留喺香港讀,但佢本人唔想。
點解想佢留係香港?因為外國貴?
我了解最想做醫生嗰班都走曬去英國讀中學考a level再返嚟報XGU/CU
又幼稚園五千蚊到現在一萬四千幾(最後一批有政府資助)
esf,邊一間就唔自爆啦
XGU一年幾萬,英國一年五十萬
感覺巴打係好爸爸 收唔收契細佬
佢讀開ib應該唔慣讀hku
識人上左神科讀一年就quit左去外國
d同學多數都係dse上. 唔同聲同氣
有無話prefer佢讀邊間/邊科?
強帖LM
自己捱得辛苦希望下一代條路順D。如果當年讀政府學校,舊錢可以每人供一層樓,但係你送層樓畀個一事無成嘅廢青好,整乜q都唔留畀佢同佢打好個底好?
家庭月入無15萬我都唔敢讀ib
係ib無你最窮果5%. 普通中學你係top果5%
同學之間無比較就假. 細個去有錢同學屋企都會自悲
呢個肯定係所以我都唔堅持要佢喺香港讀書
其實行得ib 就會想佢出國讀咩?
做咩依家先行回頭路
就算當你搵50,每個月比14都幾捨得
樓主仲有另一個小朋友,一個月加埋咪差唔多30?

利申冇生仔比較無知唔好意思
大學入咗咩科?
大嗰個讀乜嘢都冇興趣(但考試成績可以)佢話想同英文我叫佢試下law,細嗰個想讀computer,咁佢考到咪畀佢囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞