窮撚讀國際學校

1001 回覆
623 Like 62 Dislike
其實好多父母正常收入肯為下小朋友 絕對係做到
唔似得我父母又窮又自私 出黎做野即刻問你拎錢 自己就大洗到仆街 日日幾包煙屌
窮撚讀國際學校(2)
https://lih.kg/3010391

爆左post就過去
不如現在全部過去2?好嗎?
資源問題,津校好多窮L父母無錢培養,ESF特別係華人家長好捨得洗錢補,唔得補到得。
入得band 3都知你好大可能唔係讀書材料
父母唔想掉錢落海都好正常
大, 好大
STC基本上屌打任何一間其他esf學校
不過印象中esf好似唔會逐間show ib分, 所以STC之外點排就要搵每間ischool啲人問下先知
師兄、我曾經都咁鑽牛角尖,搞到自己係咁迫阿仔讀書、學野。後尾有朋友啲仔女讀ischool 一齊玩、先發覺原來有另一種方法教小朋友。 唔係話香港教育制度唔好,但真係堅難玩,個小朋友受谷都還好,唔受谷真係會命都短幾年….
個人認為分別不來自教學質素的差異,而係feed in嘅學生基礎不同
純粹上網搵資料、中文language B 冇lit 唔係相對簡單? 好似都係考啲書信技巧,呃9鬼佬攞分。
唔中意而家既chi na, 但又唔可以否定佢喺世界既影響力,都係覺得唔想放棄中字
人生必定有取捨。所有選擇也有風險,選擇不選擇也是風險。
開咗,大家過去支持下
https://lih.kg/3010593
FIS 學費雜費校車夾埋大概幾錢一年?
可能因為你係家長所以無呢方面嘅資料, 但係你去問下阿仔佢應該可以輕鬆幫你排出esf top 5學校。例如邊啲名會聽得多啲, 邊間會出多啲ivy league咁。好多都係謠言但係通常都唔會空穴來風
其實好好睇
呢堆對話以為睇緊Baby condom
有睇開?

個仔三歲,一歲開始日日睇
Blippi : so much fun
hey, is me blippi
我個仔都好鐘意睇
我同老婆都係local
我讀唔成書但工作爬到一個唔錯的位
丈人婆就外國留學返黎

我地比個仔讀國際
就係因為local 條路大家都行過,知道係點
想個仔接觸一d我地唔識既野

我學校tour睇到幼稚園教既思維同方法
係我撈到而家公司management training 相似的思維

所以我即拍版
其實樓主係咪有父幹?50k只係買花戴?又ib又兩件出國讀書無限金錢咁
以前學費冇咁貴
有冇睇過Richard Scarry?
岩岩seach完,記得好似以前細個有睇過
巴打,我細你差唔多廿年
舊版D歌最好聽,我依家都識唱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞