窮撚讀國際學校

1001 回覆
623 Like 62 Dislike
乜撚野神科呀?

gbus都係做big4狗大撚吧阿on9
英文native presentable成個business世界打橫行
養兒防老正仆街
我地每個都係過來人,為左一次Ce一次AL, 浪費左幾多青春同健康,仲要依家入到U d專上教育成pat屎咁,慘
英文好就打橫行?

你on9架?個腦裝屎架?
香港從來都係易搵錢,機會多嘅地方(將來唔知)

你係外國就算Native Eng 但係Chinese 已經少好多機會,但返到香港呢個反而係優勢。

而且所有公司都集中,跳槽同networking 易好多
真係笑撚到我
咁我寧願推佢學Spanish
中文日常會話就夠了,文章都唔使識睇,唔想佢接觸中國文學呢啲迂腐嘅思想
大你老母咩柒頭 一年一兩個就叫大撚把 讀gbus 做big4 咪就係唔自信presentable 既柒頭囉
PG幾多同咩科 (HL SL)
點解要讀IB?
你自己去睇下班濕9 gbus係咪個個咁好景拉

7頭
IB派7係15%up,DSE派5**係1.4%
唔介意遠既話東涌、青衣esf都好易
幾個學生插班入到
唔使俾50個
佢話唔擔保之後一條龍
但通常都有的
學生已順利有位上kjs
你呢個講法都正確,但仲有就係ischool個優勢的確係大,唔好講話入大學用ib易入神科,如果從小就係ischool讀,學校教學環境、英語能力、社交圈子,思考模式、性格發展呢d全部都係ischool可以帶出黎嘅優勢,係可以發掘到一個小朋友對於世界同自身嘅探索,都係果句唔係傳統學校就做唔到,但ischool係香港最好嘅方法去幫小朋友具備到呢類優勢
中晒,明顯唔知開酒攞枱要幾錢
依家本地移民空左勁多位出黎喎
大陸人又唔方便黎住
ESF應該唔算好難
中小學爛都算,連大學個班都爛到pat屎咁個下囉命,d課程同世界發展脫晒軌
兩個細路答你唔需要?定佢哋兩個已經識自己搵錢
如果有正常外國U 收佢(非野雞)你俾唔俾佢去
aim 有45000 一個月
又咁講,有能力供到小朋友讀ischool ge 不如移民等佢接受真正嘅外國教育好過
係,所以真係唔知有咩吸引力
咁從來有錢就有優勢一定係定律嚟嘅

就好似歐美大學基本上>香港嘅大學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞