Stephen 今次算唔算又挑起火頭 [2]

975 回覆
2 Like 14 Dislike
我半block所以睇到佢一直吠,但係冇通知,頂唔順佢日日叫
如果你話RF100-500自己裂鏡,Canon唔整,我自己都試過有支24-70鏡筒甩螺絲話人為,不過我話支鏡新買無跌過扭幾吓Zoom就甩,佢先話破例幫我整。
我唔知佢同Canon恩怨係雞先蛋先?有無detail?
膠攝三子其實都話自己唔係做專業評測,只係9upper.
但係大家都知佢地係唔係唔做,而係冇能力做。話自己行鳩噏方向只係掩飾佢地無能既借口,事實上拍片上youtube做KOL,你既無能真係害撚死人,佢地仲要學人出鏡頭。
9up 唔緊要 但又要講自己專業
都唔知想點
玩膠都可以膠得好睇架 又要有自尊心
咁咪唔好睇囉 又要扮大方又要小氣
佢地so call 直話
就係有收錢 同冇收錢
如果大家以為佢地係講真話唔係打手

之前收Nikon 錢 就日日吹到nikon 識飛
canon 冇?
咪日日話你d 鏡垃圾
鏡都未見過 就屌支16 2.8 係垃圾
nikon 差唔多價錢既40 2.8
質素差唔多 用膠mount 又冇問題

依d 真係真心話 唔係打手啦

所以有d utuber 黠點會真心白銀買部機返黎
唔借機 就係可以盡情講

但佢地三個就真係垃圾都正常試鏡都未做到
而且佢地講leica 真係得談笑
知唔知點解冇啦啦講M 鏡唔洗高像素?
因為stephen 用M10R 高像素試mr ding
之後就吹像素冇用嫁 仲有問題tim

依家日日拍片 怨婦噤 睇住好地地一個channel
比三件垃圾整成噤都真係幾慘
如果佢有部M機出段片去試人哋走焦佢無,會比較有說服力嘅。

始終好多人對M機無認識,之前有條連登仔仲以為M機有AFC…
我試過枝70200過晒保養,之後自己手多擰爛咗個腳架環,佢免費幫我整
亦試過2470 f4(都係過咗保)入晒塵免費幫我清
所以成日都想知話canon嘅肯整嘅人係咪根本上到去就閪晒面人哋先唔show佢
膠攝三子 一方面係度串Canon戰狼 學中國市場

轉個頭原來自己又係搵過大陸果邊整鏡 又推深圳牌子DJI 咁算唔算雙重標準?佢地成日都推啲國產轉接環

我個人覺得大陸製有時都無可避免 但唔好屌人果陣就用大陸既標準 自己用大陸野就彈出彈入

另外Sony影展下架左2019年香港運動期間既相 佢地又會避重就輕 唔收錢既真話原來係咁冇bias
膠攝唔係bad boy
佢哋只係屌鳩唔肯sponsor 佢哋嘅牌子
大道師兄做咩改咗名?
你試下任何一個牌子(包括Canon)重課金比佢地3個 叫佢地講下好處 你估佢地會唔會唔接
Nikon 咪係囉
有一期我記得果陣家豪插xpro3 初心插得好行 但之後富士搵佢地上去試機 之後咪又係客客氣氣咁講翻啲好處 果陣佢插初心反Mon 插到話完全唔想買架

講真廠商要賺錢 KOL都要 學膠攝咁講 冇人係義工 咁你咪收錢 然後分析利弊 推介比合適既人用咪三贏囉 唔好黑化收錢推介既KOL囉 除非佢一面倒只講好處姐
好難囉,個台越做得大,越易變廣告台
參考:車 channel
呢個真係真理黎, MM 又係一個廣告界例子,飢不擇食乜野狗屎垃圾到賣廣告

一早上架返,仲得埋獎㖭呀
又選擇性咁講啲唔講啲,你擺明係奸狼打手啦
奸狼犬佳松富
你呢件狗閪奸狼犬以前笑Sony鏡貴,而家你主人奸狼啲鏡一早貴過晒Sony啵仲加價㖭
冇錢收可以唔講
而唔係冇錢嗰啲就抹黑,有錢嗰啲就吹
呢方面膠攝係做得好肉酸
reganlam你件支那狗成日係Sony po狗吠報錯資訊跣鳩人,又用蝗語,又話block我,咪俾我屌到啪啪聲後又抵唔住頸咁狗吠出醜
你睇返你係Sony po啲負皮證明你幾撚柒呀
廢柴窮閪支那乞兒狗
Canon:

Nikon:

係咪仲要拗?
因為佢係奸狼打手囉
次次俾我篤爆後就改名
不過你條柒頭都係當睇唔到㗎啦
廢柴

係呢個po見到好多canon po啲奸狼犬出晒嚟,連已經好少蒲頭嘅都出現

Go_Marine
西門町小伯母
佳松富
canon版主尹光頭仔
青山大道亦即母塗港京亦即三島平八

全部都係奸狼犬嚟咁總動員一齊出現去狙擊人,係極罕有同少見,膠攝呢三條粉腸覺得係奸狼打手狙擊佢好正常

我就唔撚係撐膠攝呢三件柒頭
我擺明係狙擊奸狼犬係攝台有邊個唔知我三島係奸狼狙擊手

等睇班奸狼犬又點屈我係膠攝打手
16/2.8垃圾還垃圾.. 膠攝鏡都未到手.. 就鳩吹就真係唔要得

同D人未用過Android 機就日Q日話lag 一樣

同埋唔同焦距、唔同光圈、唔同廠比較MTF 都冇咩意思
青山大道亦即三島平八你呢件賤種奸狼犬話用Nikon嘅人係傻癲弱智毒撚死廢老, 識影相嘅人唔會揀Sony,你仲要成日改名俾我篤爆,你仲肉撚酸過膠攝啦

做奸狼打手做到咁撚柒,你主人又要扣你狗糧啦

你仲未答我啵
SP佢用Nikon Z9啵
你即係話鳩佢係癲傻弱智毒撚死廢老
係咪係呀?
根本比嚟就嘥鳩氣
16mm 可以呢個價,呢個size
根本就預L咗唔會好得去邊
膠攝就ignore 晒呢啲因素剩係話人哋個MTF
要鬥MTF嘅就鬥盡啲用GM, S line去鬥
16同40比MTF? 會唔會有啲過份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞