Stephen 今次算唔算又挑起火頭 [2]

975 回覆
2 Like 14 Dislike
你post條片出黎,我出聲話你唔啱。跟住就各打50大板,大家都有唔啱 okay, God logic

拆解語言偽術part1
成篇野睇落去好似持平

但一黎就主觀代入左話妹妹扮受害者
令人減妹妹印象分 之後輕輕話一話sp on9就整句
‘明知對家都係冇咩道德’ 主觀帶入膠攝=冇道德

跟住又來啦 又用‘我覺得’ 之後打一大段野混淆視聽插膠攝

最後扮下野插下sp 柒收尾

但屌sp 果part其實都係話佢on9同柒哩d 表面冇論點嘅輕插

紅係插sp 藍係插膠
係呀兩邊都有插好持平
你屌左sp咁耐?
你有冇羞恥心
唔好玩啦
我諗如果有兩邊都睇開既,一睇就知發生咩事
因為個女仔上過膠攝,相反唔係睇開既咪下意識唔知點解關條女咩事

不過最估唔到係件事有幾個人關心既唔係SP點解咁做或者咁做目的
反而post都未追完就咬住個女仔受幾多傷?係咪扮傷?膠攝有無做幫兇?
明顯又就係私怨mode啦
比人入左一球甩唔到身,咪想搵返對家入一球咁
所以黎耀祥係咪受左傷?
如果條片有十個八個呢啲咁嘅留言
你指屌條女既留言?咁有冇?
佢擺個女仔上枱已經係傷受啦,點解要無啦啦攞個女仔條片出黎出post 講?有乜野目的?佢原post 入面幾十個 comment 果D係乜野?del 左 post 所以就當冇發生過?
我話香港SONY定價貴佢都會發癲
黎耀祥係收住錢拍劇,套嘢柒咗,佢都WFC受你老母閪傷

但條女就無收SP錢,都唔係自願俾SP佢擺上枱拎嚟講,懵閪

弱智賤種支那狗 reganlam
講緊個意圖不良
不過你個邏輯係咁都唔使傾㗎啦
咁有冇人去屌條女呀?
成日受傷受傷咁講,知佢受傷啦,咁有冇人真係去條片度屌條女呀?
咁意圖傷人係咪可以唔使坐
因為到最後都無人受傷
上面有人講SP發文引SP死忠去條片度屌條女喎
係你狗噏當秘笈叻唔切話香港定價第一次平過美元定價,俾我拎6支鏡頭例子事實屌到你收皮

你又話Sony po入面班半年前第一批用官價買A74係柒頭,又狗噏話人哋蒸發咗$5000蚊,但明明而家街價係相差得$2600左右,又柒到俾我笑你匡智會啲姑娘無教你計數

reganlam你柒少陣咪唔會俾我屌囉!傻閪
係呢個時間點,一個唔關事既女仔,無啦啦比人搬出上兩個channel 既擂台,唔係已經係傷害啦?
如果講法律就先搞清楚意圖傷人點定
我都好想知精神傷害點計數
要學台灣網上侮辱嗰類法律?
仲未覆嘅
帶槍
+
開槍
+
傷人/殺死人

係三part, 無傷到人/無殺死人,唔代表無問題
佢自己個post D 留言啊盲毛,跟手佢成個post del 左
緊係啦!原來佢主人SP買咗Nikon Z9,做咗佢口中嘅傻癲弱智毒撚死廢老
佢仲可以點兜
即係本來你想強姦條女,但好彩有人發現即刻縮,你強姦唔成,上庭同個官講話你仲未扯甩佢條裙,未入已經俾人發現後縮咗,條女無受到肉體傷害,所以強姦唔成立呀?屌你老母啦,呢啲叫意圖強姦因姦不遂呀

SP今次擺咗人上枱,點知俾人屌發覺自己柒咗,已經del po,你件賤種再話條女無受明顯傷害,所以傷害唔成立,但件事本質同意圖強姦但因姦不遂係一撚樣咋支那狗 reganlam
傷人就傷人
意圖傷人就意圖傷人
如果真係好似你講無人落去條片屌就個女仔就可以話無嘢,咁意圖傷人都唔使告啦,因為都無真係傷到人
依家講緊個意圖,就講咗有無真係落手,個傷勢嚴唔嚴重,咁唔使講落去啦

利申:唔識法律,全部9up
利申2:你可以當我誅心,不過搵條4, 5個月前嘅片出嚟,唔係覺得個女仔生意麻麻想幫佢宣傳下呀話?不如你又講下你覺得點解佢要咁做?

拆解言語偽術part2

不斷假設 營造事實

成段講到好似插緊sp咁
又係頭尾表面插下sp 話下on9柒
但中間大大段假設插對家
暗地裏重複話妹妹‘博同情 小題大做 扮受害者’
膠攝做幫兇
哩d重複累贅主觀假設指控
務求令讀者留下懷印象

真係好撚持平
條洗地佬 做乜無端端失蹤左?
頭先唔係好有邏輯嘅咩話自己兩邊都插 中立持平嘅咩
強姦不成 因為比人發現左,未插入
體內有無精液? 無,無損傷/證據證明強姦
所以無罪 on9?離譜到 講出黎自己唔覺柒先好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞