Stephen 今次算唔算又挑起火頭 [2]

975 回覆
2 Like 14 Dislike
我就覺得
攞張Mtf出嚟比,就個個都識啦,洗鬼去睇佢哋
佢哋仲要比錯

如果係真真正正攞上手咁測試一下啲相,再話唔夠格都唔遲
俾你冇真鏡係手做Test,咁都真係無謂講mtf
要講仲有外對焦,stm呢啲位,同人哋40比mtf,有冇搞錯

要比其實應該比Samsung 18
岩呀
9 睇mtf 用都未用就話垃圾
支40 就讚到上天
dllm 幾千蚊買返黎
你比個膠mount 我
佢地都可以講冇問題

我兩支都有
16 2.8 噤既size and 價
你仲想點

佢地仆街在於咩?
各位小朋友 我地今日黎看圖講故事
首先 支40賣兩千比你吹到「幾千」
兩千蚊支原廠比膠mount好撚奇?
另外 16呢啲質素就話「仲想點」
雙田雙氣袋咪就係咁賣嘢囉
「十零萬架車仲想點呀」
有啲嘢係呢個年代唔撚應該出現架嘛

大佬你堂堂大廠無反年代出支鏡咁撚曳
屌柒佢用平吸引用家再劏都唔撚得?
Nikon呢啲位 你話膠攝收錢都好 真係唔會做
光學廠對自己有要求架嘛
我做唔到兩千零蚊支ultrawide咪唔撚做囉
明唔撚明?
16 都唔係膠mount 啦
你nikon 支支都膠
28又係
比d誠意得唔得?
大家都係平鏡
而且你用完16 2.8
你會覺得很2400
噤既質素同size 又冇其他廠有
真心ok 我仲想佢出24 2.8
2022年仲同mtf 冇問題
但一部R機even 你rp都好 都冇既情況下
就屌到支16 2.8 係垃圾
40 2 吹上天
噤同未渣過tesla 就話tesla 係垃圾咪一樣
當然你覺得佢地噤present 冇問題
係冇事既
但我唔會睇一個channel 間廠唔同佢合作就咬人
9 up 人地鏡垃圾 又話人地鏡會爆係ultrasonic 問題
支100500 外國lenrental 一早report 左比canon
https://www.dpreview.com/news/4468228569/lensrentals-tears-down-canon-rf-100-500mm-f4-7-7-1-lens-solve-the-mystery-cracked-element
不過佢地就一定唔會講依d嫁啦
點解要吹到nikon 上天?
因為個時佢地收左nikon sponosr 袋左唔少錢
canon 就…………應該冇比錢啦
所以佢個d話咩我地channel 係講真話
全部都係bull shit 黎
有日肥佬唔做dc,支持佢整返個新膠攝
咁Sony都無比錢
點解唔屌?
你自己隔離post都屌柒Canon劏客
你就屌得佢地就唔撚屌得?
隔離post一致叫樓主揀Nikon
又係收晒錢?
死傻閪真係死傻閪
我覺得外對焦同stm個問題仲大
係 我100% agree
stm 電鑽 同外對焦申個龜頭出黎依下死
35mm 都係噤
比個usm 洗死咩
因為sony 仲有搵佢地做press con 呀
屌你老母啦!豬閪奸狼犬Go_Marine
之前你鳩吹話Nikon Z40 f2
賣幾仟仲貴過Canon RF16 f2.8
仲屌Nikon賣得貴用膠mount, 讚canon賣得平用金屬mount

收皮啦屌你老母
睇下而家咩價錢啦
你最奶嘅canon仲貴過Nikon呀

大家都係兩仟幾
一講MTF Nikon贏過你支垃圾canon又話焦段唔同唔公平唔比得
你垃圾canon MTF差就奶住咁話用金屬mount仲想點
收皮啦臭契弟你根本就係雙重標準,心中係奸狼本位

Nikon將成本用落係設計光學度,係鏡身用膠mount慳成本就俾你屌

canon將大部份成本用係鏡身俾個金屬mount你,但慳返光學設計整垃圾畫質就俾你讚

你垃圾奸狼以前夠出埋好多膠mount嘅垃圾單反啦!賤種

另一位巴打屌鳩你係傻閪真係無撚錯㗎
嗱!快啲屈我係膠攝啦,傻閪

我覺得鳩吹40都唔係好正常
焦段都唔同點解可以比得落手?
你屌得佢無錯
Go_Marine呢件奸狼犬真係傻閪嚟
之前佢鳩噏話Nikon Z40f2.0賣幾仟又話貴過canon rf16,又用膠mount

轉頭讚canon rf16又平又用金屬mount,畫質差?咁平仲想點?

一講MTF Nikon好過佢,就話唔同焦段無得比

屌佢老母,由頭到尾都係佢呢件豬閪成日拎呢兩支嚟比,一比輸畫質就話唔同焦段唔可以比,但就成日拎個鏡身mount嚟比

對佢有利情況下就拎嚟比,一對佢不利就話唔比得,咁撚無恥嘅賤種都有

話Nikon賣幾仟,貴?
街價一早平過佢垃圾canon啦
佢瞓撚咗幾耐呀?
你屌佢傻閪真係無撚錯㗎

係囉!
咁班奸狼犬又咁撚仲意成日拎呢兩支嚟比?
成日比鏡身比價錢,但就唔比畫質
一比鏡身就係咁讚用金屬mount
一比畫質就話焦段唔同唔比得
一對自己有利情況就拎嚟比
一對自己不利情況就話唔可以比
而家連價錢都比輸啦傻閪
真係夠撚晒無恥
因為「用過先屌」.. 同 「未用就屌」.. 係2回事
隔離post 叫人揀Nikon 嘅..
起碼有一半係用緊/用過Canon
點解我大大力屌canon?
因為佢加價加得仆街
唔係佢d 鏡唔好
隻病狗癲到同樣圖片同一段話連續咁PO
邊夠 reganlam你件豬閪係Sony po度俾我屌到啪啪聲當狗咁撚後,又收負皮又俾罪大巴打們恥笑你後就心靈受創心,心理扭曲失控係咁屈人呀

又屈我賣Sony
又屈我賣炒嘢
又係咁用支那蝗語
又俾罪大巴打恥笑你窮閪
連不蛇都笑鳩你
柒撚到核爆
死廢柴
我終於頂唔順block左了
根本令成件事討論唔到
仲有,係咁屌人老母做乜呢
廢柴
我block 左好耐
佢喪屌你個老母
而家block完,成個世界清靜曬
你俾我屌到收皮後扮話block我,實際係唔敢回應我

把口就話block咗我,咁又點解係拉尾露古個景深偽教學po度回應我呀?

廢柴
啱㗎啦
以你嘅智商,你真係適合同班奸狼犬癡癡呆呆坐埋一枱互含活在同一個世界
佢已經變左追住人屌,而唔係簡潔咁講道理
次次霸成版位,聲大夾惡成個支那人咁做乜9
真係借琦玉大神一句話

又“虛高”又“降價”,你更加似支那人多啲
香港人一向講“偏高”,“減價”㗎傻閪
咁仲意用蝗語
又成日老屈人
你啲行為更加似支那人啵
支那屈人狗 reganlam
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞