Stephen 今次算唔算又挑起火頭 [2]

975 回覆
2 Like 14 Dislike
其實係㗎
我個人麻麻哋佢哋種風格
佢哋嗰啲嘢真係鍾意佢哋嘅人先會睇
但其他YouTube channel (唔係淨係講緊攝影)
你係攝取緊資訊根本就唔需要理鍾唔鍾意嗰個主持
今次真係以事論事 睇唔過眼有班人顛倒是非
想睇點樣答你最尾嗰句
又屈盲反 你班洗地友屈完未

你去屌撚左sp雙重標準
出左個post打一大段野真係接受唔到先扮中立啦
算撚數啦
兩邊都屌既就會被膠佬講扮中立
不如去睇女事主YouTube頻道同ig
收皮啦,唔會比你spin 走
推到有道歉聲明
呢個時候就算撚數
你嘅狙擊對象俾人屌嗰陣你會唔會算撚數?
煽風點火就有你份
我都真係唔明,明明條女完全可以唔關事,兩邊既人係都要拉埋條女落水
一句攻擊粗口都冇既理性討論都比個所謂中立巴打屌,言而個果個巴打我真係一次都未見過因為左膠巴既低質討論而屌過佢?
反而我心平氣和咁討論就屌我,真係好中立?

一方面要屌個post 變左罵戰,一方面就對某部份立場既巴打既劣質行為視而不見。
而家認真討論既就三番4次用唔合理既例子回應(which 我以經明確講左佢個例子有咩問題,佢回應唔到就選擇唔回覆)。 所以我都廢是覆佢, 我有我食花生,佢有佢屌我,反正根本冇理性 logic,見到有人企出黎話係受害者就唔理成件事有冇直接關係就屌左先。

仲要用埋咩洗地撚明明就冇人打算幫SP 洗白,佢依然係始作俑者。
我講緊算撚數唔係講呢件事
而係同你哋幾個固定id講人話算撚數
話自己持平果個洗地佬終於上水又混淆視聽
唔好扮睇唔到先得

拆解語言偽術part1
成篇野睇落去好似持平

但一黎就主觀代入左話妹妹扮受害者
令人減妹妹印象分 之後輕輕話一話sp on9就整句
‘明知對家都係冇咩道德’ 主觀帶入膠攝=冇道德

跟住又來啦 又用‘我覺得’ 之後打一大段野混淆視聽插膠攝

最後扮下野插下sp 柒收尾

但屌sp 果part其實都係話佢on9同柒哩d 表面冇論點嘅輕插

紅係插sp 藍係插膠
係呀兩邊都有插好持平

拆解言語偽術part2

不斷假設 營造事實

成段講到好似插緊sp咁
又係頭尾表面插下sp 話下on9柒
但中間大大段假設插對家
暗地裏重複話妹妹‘博同情 小題大做 扮受害者’
膠攝做幫兇
哩d重複累贅主觀假設指控
務求令讀者留下懷印象

真係好撚持平
你就收皮啦
成個post spin足咁耐 扮乜撚嘢
我重申一次,我既立場係SP 係擺條女上檯,但係唔代表條女係受傷者,兩者係冇直接關係。
所以SP擺條女上檯依然係ON9 行為。條女係咪受傷者就再討論
大家唔好算比人用偷換概念去誤導我係SP打手
公道
我幫膠手留言
你扮中立Sp死忠
覆左我上面個post先扮嘢啦
誤導人果個話人偷換概念去誤導你係乜
佢啲post不嬲唔用腦出
上之om-1先俾人屌到刪post
SP 行為係on9
至於係咪受傷,我地無法推測,而呢個字眼亦用得唔好
條女 話自己比人擺上檯 感覺唔舒服 (主觀感受,無得挑戰/無得懷疑佢係扮)

條友語言偽術炸 成幾個post都係度spin
上面篇嘢借d意話妹妹扮受害者
之後輕輕話一話sp on9就整句
‘明知對家都係冇咩道德’ 主觀帶入膠攝=冇道德
跟住又用‘我覺得’ 之後打一大段野混淆視聽插膠攝

最後扮下野插下sp 柒收尾
但屌sp 果part其實都係話佢on9同柒哩d 表面冇論點嘅輕插

紅係插sp 藍係插膠
係呀兩邊都有插好持平
扮咩嘢中立丫
個女仔都講到明唔想比個top 1 youtuber 擺上枱,出埋story, 你都可以話冇因為比佢擺上枱受傷 係咪要見血果d 先叫受傷啊
屌你老母閪啦奸狼犬
係邊個將個唔關事嘅𡃁妹擺上枱
邊個先係搞到件事咁大呀
屌你老母臭閪
幫目一巴補充番好D 個例子啦
1.膠攝國同SP國打伏
2.SP國向膠攝國射左粒導彈,但係sp國無啦啦噴咗個女仔樣上粒導彈到(女仔個post)
3.點知粒導彈係啞彈黎既(SP個post跟本串唔到膠攝)
4.然後有人發現原來個女仔係膠攝國到生活過(有人發現個女仔同膠攝有關係)
5.最後就膠攝國企出黎話SP國放個女仔上導彈有問題。

成件個女仔根本冇直接受到傷害,唔係呢件事既受害者,大家都只會屌sp,做咩放佢個樣上支導彈到,主角依然唔係個女仔,個女仔只係第三者。如果下次我噴個M記logo 上支導彈到,咁M記係咪又變成受害者?

SP國最大既問題就係好地地點解要ON99噴個女仔個樣上支導彈到? 比人地有機會反擊你? 佢自己要申請做ON9仔都冇辦法。
但係都改變唔到個女仔冇受直接傷害既個事實。唯一影響到既,咪就係多左人識呢條女囉,咁樣都叫受傷害?
算你老母臭閪呀支那狗 reganlam
琴晚俾我哋屌到仆街就轉風向話SP柒咗唔啱,而家你班犬隻同類一上水即刻又轉返風向,你呢啲賤種快撚啲仆街死,咁撚無恥
仲係自己執先靚女

屌你老母閪啦賤種
係邊個將條女擺上枱㗎?
係你主人SP呀狗閪
仲好意思話係另一邊有份拉條女落水
你件冚家剷仲妄想咁意圖屈條女係扮受傷幫膠攝去陷害SP都狗噏得出
仲唔係洗地咩屌你老母
我勸 sp 快爆三膠做過乜野衰嘢
唔係扭轉唔個勢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞