Stephen 今次算唔算又挑起火頭 [2]

975 回覆
2 Like 14 Dislike
佢同廢老一樣仲以為自己好受人尊重架
我講事實姐
佢地係有正職 教書/做過cal mon /比人炒既記者
even 依家人工可能都唔錯
但佢地既正職唔代表佢地有實力
佢地做個channel 既目的
係好似其他人噤share 自己知識同興趣比人
定係為錢呢 我估係依一刻大家都好清楚

當然立即反駁人地一定係收左錢有sponsor
先一早有機試 etc

但好多唔同utuber 都係直金白銀
自己課金買完件貨 再share 比大家用後感

當然你都可以話依d 人講大話啦

但見到依三條友
三大廠唔搵佢地就又發癲屌canon
又出片講明拍試野片冇錢收
依d 野佢唔會做

而且even 有收錢拍既都係得千幾view
拍到pat 屎噤

你係廠既mkt 仲會唔會搵佢地?
當然大家想睇 想支持係冇問題
但一個噤既運營model 既channel
你仲係唔係要睇呢
大家就自己諗

我就只係講事實

而且我可以講佢地仆街野唔止大家係utube 互罵同mihk 依d 野噤少

只係我之前都一早講過佢地做過咩
成行都知 大家唔講真係好比面佢地三個

但如果佢地係都要噤去屈依個屈個個
又話人係canon 打手 又話canon 物物柒柒
邊個邊個utuber 又點點點
真係唔好做到自己噤賤啦
學你 reganlam件豬閪咁咩
屈人唔成反被屌咁柒
扮內行教目一巴打配咩機又反被屌
又用支那蝗語又扮有文化又反被屌
係Sony po度扮高手扮晒內行以為自己好受人尊重
結果咪俾我屌到狗閪咁款柒到仆街

佢地搞枝所謂mihk先賣得個十幾枝,袋就臭哂,然後搞完一大輪分完都唔知最後袋到幾多應該一部m機都唔夠買
朵*
canon 之後連出兩條片笑canon
個個品牌用家都笑緊佢哋喎
被害妄想
以為自己邊個

戰狼Canon
佢個小編一睇就
你咁講, 即係好似話到今日仲玩菲林既都係on9 咁
其實去到dchome果個年代既forum
都唔少一眼就睇得出係打手架啦
每次對家出機出鏡就一定出黎互數
不過網絡年代,打手就係對應返個時代衍生出黎既職業
無乜好出奇,以為無打手先係真正既出奇

正如而家D明星,你click入面睇下果d比like既人..留言果D人
好多都係新開AC..唱到出晒音都話好聽,聽到想喊
㗩㗩㗩
其實都係 啲菲林相機同菲林比人炒到
唔會掛?我覺得佢本身On9,又鍾意玩膠同拉人陪佢一齊膠。

我Block咗佢太耐,唔知佢最緊精神狀況有無變差…
我睇佢3條友係因為佢哋唔條打手,亦都係咁,無品牌同佢合作。
我見SP講嘢都就住就住,係Live嗰時先有機會講番真心話。

明白「你要有新機試一定要幫品牌講好說話」,但就會搞到好似肥佬而家喺肥花咁,剩條講Spec。膠攝都可以聽吓另類聲明,就好似佢話想試M11 pixel binning,根本無一個Youtuber肯試,dpreview仲講都明leica唔畀佢哋有任何technical review,咁如果有人做吓bad boy我條歡迎嘅。
真野唔好講出黎
下下講真話,啲廠怕左你,唔借野
本身係肥佬頂住成個膠攝 依加變左怨婦台 又叫人尊重 自己明明抽開水先
呢方面,我欣賞Red Dot Forum嗰兩個鬼佬。雖然一睇就知佢兩個係吹奏Leica,但起碼講人話;人哋間佢Pixel binning,佢咁答:
「Pixel binning資料喺Leica Marketing畀嘅,但我哋試過,同佢哋畀嘅資料唔同,我唔知點解marketing手上嘅資料條咁,不過呢嗰結果係我哋嘅finding」
咁答得體好多啦。
講真 做攝影台 有時連基本既野都做唔好 好難有說服力話自己有料 做到 只不過唔做
肥佬單野佢地都露晒底真心支持肥佬
勁好人仲讓埋膠攝個名比佢地真係仁至義盡
大佬 所謂既真說話都要認真試完先有說服力架影公廁牌大佬

之前有幾次因為冇搵佢地試鏡 嬲左再追擊個品牌啦 如果咁係所謂既「真話」咁真係唔洗啦
其實呢類都好多既
本身有本業既人,幫廠家出片都不過是副業
幫廠家宣傳就一定,但有啲會講有冇必要買,有冇必要換,諸如此類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞