Stephen 今次算唔算又挑起火頭 [2]

975 回覆
2 Like 14 Dislike
試評論膠攝係香港youtube界有咩可取之處?

誠信 誠意 實力 樣樣冇
周圍挑火頭 群埋去伍廢老恃老賣老
食相肉酸R唔到sponsor 郁啲就話要出律師信話有晒証據邊個邊個係打手 小學雞脾氣

見佢地生存到 簡直令香港攝影channel蒙羞
言論自由係唔柒理你講乜,有無質素都可以發聲
佢無可取之處又如何?
你咪笑下佢囉,食花生囉
你打壓,滅聲 就同某國的做法一樣
er...佢地會屌d 其實youtuber 唔夠膽屌既位?好似canon 咁, 唔係佢地屌 我都未必知佢 spec 輸咁多仲要賣得貴過人仲要供貨唔穩定

利申, 上年canon 單反轉 sony 無反
高質啊巴打,一齊搵下功課咪知邊面有問題
不過而家我地D資料都係靠線索去估
至於"兩支鏡鏡組一樣,咁嘅話啲相quality應該一樣"依點就要睇膠攝cal鏡個師父係咪咁神

真正知支鏡係點...要佢地互片先知
無可取之處就要滅
真係好撚配有民主
突然好多留言,星期日冇囡去街
支持互片
或者咁講,SP而家係去到廣播級別,小型廣告或者拍劇集
如果依個時候有電影級既人出黎開CH
到時你又會唔會要求滅SP?係咪要滅六國統一

其實膠攝/伍蛇廢,同佢地有自己既fans/朋友圈去講下攝影話題係無關
佢地鍾意坐冷氣房齋講,咪吸到一班鍾意當電台聽既人囉
當你煮高級西餐,其實無必要滅人地做快餐架喎?
接埋去民主講 Dllm同膠攝有親?
質素問題一律將會收皮
唔係我收佢皮 唔係sp收佢皮
係市場將會收佢皮

點樣打壓? 我有能力? 我一個人收到佢皮我恨不得即刻收佢皮添啦
三條膠佬笑連登仔冇錢買4千蚊鏡就得
我笑佢地垃圾就打壓?

咪下下扯埋民住講啦 on99 扮黃上腦
SP自己都試一大堆中國貨
拎埋政見嚟插膠攝柒埋一枱

本來就好簡單
質疑枝鏡 MIHK
就揾夠料去報海關
海關受理與否一件事
至少喺focus返係件事本身

依家玩泥漿摔角
就盞搞到變咗私怨
燒埋自己形象光環
值得咩?
膠攝del comment 洗版就尊重民主言論自由

我話埋俾你聽你知 我唔敢喺佢地Facebook YouTube留言
郁啲就律師信

邊個似某国呀你老母閪
好撚癲 我尊重你, 但你d 口吻真係好戰狼
人地播雪花,拍魚樂無窮 都唔關你事啦on9仔
言論自由係唔包 侵犯普世價值的範圍
宗教 人權 種族 中傷 仇恨言論
由當初質疑佢係MIHK,到後尾又縮左
再質疑個質素 咁睇落去膠攝個支同SP試個支又的確有分別
SP傻仔在試丁鏡個陣pin左個個comment
私怨唔緊要 但真係要有足夠既料
而家跌左落同膠攝泥漿捽角 個感覺就由神枱跌左落黎
今日仲見到佢fb 原來去comment 西九去拍喬妹(應係家豪前既學生)條片既colour,顏色係好奇怪,但呢個時候Post出黎個觀感就俾人覺得私怨大過天了。
膠攝由肥佬睇起,SP都由佢冰島睇起
肥佬走左之後好明顯膠攝轉左風格
兩者睇攝影都有唔同,但雅俗共賞
兩邊都有睇
但睇住SP落場同膠攝泥漿捽角,實在並非明智之舉⋯⋯道理唔係要爭返黎,愈爭落去自己既道德高地就會跌落黎。

勁過Lecia
泥漿摔角已經好睇過哂佢地d片,G持
等睇出律師信(雖然講咩保留權利果d真係好撚柒)
btw膠攝唔好引用其他網上圖片喇,驚你地侵權呀
攪到要攪埋人地的朋友,呢啲人真係
無野好講
仲要段片有問題都唔關被訪者/膠攝事
post 出黎想引導啲咩

睇膠攝兩條片啲sample相,全開都係鬆到核爆,都係收到2.8開始先比較正常
呢樣野SP條片嘅講法都差唔多
都未睇到膠攝支鏡有咩神蹟出現
不過睇佢地fb好似都開始有其他人貼少少相,可能好快會有人借支鏡出嚟互片

不過個人嚟講最睇唔過眼嘅係
膠攝成撚日話自己揾葉師傅調過焦好撚偉大好過其他貼牌又MIHK乜乜柒柒
但呢樣野根本係佢地賣野出街前應該做嘅本份
丁生/其他oem一樣有做同一樣野(根據我上面條time line嘅理解,而且起碼我未見到有丁生/oem鏡嘅評測話對焦用唔到先),其他人都冇拎呢樣野出嚟打飛機調高價錢賣貴一倍
膠攝咁樣踩丁生支鏡嚟抬高自己支鏡過橋抽板先係最冇道德,唔係丁生個鏡組設計你膠攝撚有鏡賣咩
所謂MIHK連設計都要假手於人
好耐冇睇post

一睇番
sp d死忠打手真係日一比一日癲
膠攝大SP話要告佢,好睇了,成地花生。
快,唔好等。成屋花生等緊開
一排無跟
又有花生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞