Stephen 今次算唔算又挑起火頭 [2]

975 回覆
2 Like 14 Dislike
我覺得佢哋有mon post既,但無論你咁講定係我617咁睇法都係,既然唔會公開,你唔直接問佢係唔會知道佢係點處理
不過今次咁大件事,希望佢如果用低調處理方式,都盡量覆返私下問佢既人啦
老實講我都有諗過呢個問題, 但唔點出Stephen 做呢d 咁既行為,放過佢,又係咪對件事最好呢? 我都唔肯定,到時推爆呢個post 可能都未必會開新post
成個post有版我哋睇啦
使撚默認咩
又成班奸狼犬
仲有 reganlam你呢件支那犬係咁瘋狂spin,又共產黨,又毛澤東,又林鄭,乜比喻都出撚晒嚟
你仲扮乜撚嘢呀賤種
我對SP vs 膠攝,不嬲都係持平花生友
SP發文攪伍廢老,ok,人地有挑佢機,咁當開拖啦?
SP發文攪逆光龍友,ok,人地留言串過佢,咁都當開拖計?
SP vs 膠攝,唔洗講,根本係俄烏大戰由佢打餐飽,我就係側面睇下死邊個,盡量叫大家唔好私怨洗版一齊睇戲

但今鑊SP真係好撚黑人憎
無神神攪9唔關事既人既做法over晒啦,係咪做大台做到上左腦啊?
講真就算膠攝鬥到比人滅左台我都唔會care,仲會笑佢地成日hea拍抵死自己囉黎
但依單野真係要推到SP有個合理交代
件賤種支那狗 reganlam種種跡象明顯有亞氏保加症㗎
兩個post入面你d言論都偏晒向sp果邊 好難相信你唔係撐sp 不過就當我誤會你 你唔係撐sp sorry
但係依家事實就係sp post咗條片而又的確係有人會去攻擊事主 咁sp今次仲係唔係錯?係唔係拉咗個無辜嘅人落水先?
個post未爆1001前當比個時間SP"自己"cool down下
無最基本既合理回應基本上可以當佢個人正式壞撚左

膠攝我知你有mon post
如果你地真係咁把炮有所謂SP既把柄
今次你地個妹妹比人擺上台如果SP都唔做返正常交代想不了了之
到時就好心你拎D把柄出黎啦
留黎聖誕拆禮物咩?
真係有人走去攻擊事主?俾link我,我走去屌番佢
我覺得呢到屌豆豉佬既人都唔係特別撐膠攝
係豆豉佬班人太嘔心
我cap果張圖又唔計攻擊?係度講唔係直接對事主講就唔計?
成日linklinklink,咪話撚左你個 Stephen del 左個 post囉,咁點比條link 你啊天才
都計呀,屌佢
佢點樣del西九條片
佢係fb已經del咗佢擺條女上枱個po呀!屌你老母仲係度扮懵
你屌膠攝就算啦
你屌埋其他人又真係畜牲既
所以佢覺得啲人屌個女仔成件事唔啱就del post,唔留低個post俾你做證據,咁做法好柒

收皮啦屌你老母,仲係度扮嘢?,你件賤種拎共產黨同毛澤東嚟比喻膠攝同條女呀,你仲扯埋林鄭嚟比喻條女話網絡欺凌呀,收皮啦屌你老母賤種支那狗reganlam

呢個post 同下面 at least 52個comment 已經比個無品 Stephen del 撚左啦,明唔明啊
reganlam件賤種仲係度扮懵
全部都係鬧條女,係sp指示,鬧完仲不安好心咁刪貼
你D 例子又fail,自己犯左因果謬誤緊係覺得有問題, 有人揸車衝燈差D撞到人,個途人會嚇親呢件事本身係存在必然既因果關係,而個途人都唔係第三者,而SP 出post 到個女仔比人批評係冇必然既因果關係,而且個女仔好明顯係第三者。你成個例子跟本就唔對題。既然出post,同個女仔變成受害者係冇必然因果關係,所以我唔認為將成件事拆開單獨評論係有問題。就於因果關係上面,眾巴打就假設左一定係SP既post 就會出現個女仔比人攻擊呢個結局,就忽略咗明明可以有其他唔係負面既結局,例如可能好多人讚個女仔創業好叻,呢個都係可能既情況,咁樣個女仔一樣都係成為話題,咁呢個時候我地有會唔會話個女仔係受害者? 所以成為話題根本上就唔等於受害者,而SP 出呢個post都冇直接令個女仔成為受害者。呢個就係我唔明點解個女仔值得幫既原因,而我都唔會應該個女仔係受害者 好慘所以要去屌SP。反而我一直執著係“SP 行動ON 9 比位人去入” ,用呢個大家都有共識既point出黎屌SP 大家又好似睇唔到。

回應番你對我既指控啦, 你明顯只係CAP 對你有利既句子,我第一句用左主觀既假設係我柒,但係我之後都有補充呢個係我對現有既資訊整合出黎既假設, 我都指出左SP del左post, 搵唔到個女仔係受害人既直接證據,所以我會話我冇跟到,而呢個POST 有幾多人真係有睇到果個DEL 左既post 既comments?有既話一早答左我啦。所以你話我唔明 ,其實你都係唔明。
收皮啦
高調攪人,低調處理
"眾巴打就假設左一定係SP既post 就會出現個女仔比人攻擊呢個結局,就忽略咗明明可以有其他唔係負面既結局,例如可能好多人讚個女仔創業好叻"

癡線...洗地洗到咁原本比人擺上台唔係focus個發起人點樣/有無擺人上台
而spin去係咁問個比人擺上台既有無受傷,有無扮受傷都夠離地...
而家仲spin到去"因為有機會唔係負面既結局.可能好多人讚個女仔創業好叻"

用你個理論黎講就算掉個炸彈波及平民,你就會去查清楚個平民身上有無受傷,有無出血,傷左幾多%?如果無就唔係受害者,就唔會覺得個人係受害者 好慘所以要去屌掉炸彈果個
而且大家唔應該忽略咗明明可以有其他唔係負面既結局
例如個平民比人炸唔死既變左網紅??????

你唔做高官真係曬L晒

喂,仲有呢,如果件事你覺得個女仔無受影響,咁你又話"SP行為on9比位人入"?
係你把口入面都無人受害,咁佢個行為on9 d乜?
話自己持平果個洗地佬終於上水又混淆視聽
唔好扮睇唔到先得

拆解語言偽術part1
成篇野睇落去好似持平

但一黎就主觀代入左話妹妹扮受害者
令人減妹妹印象分 之後輕輕話一話sp on9就整句
‘明知對家都係冇咩道德’ 主觀帶入膠攝=冇道德

跟住又來啦 又用‘我覺得’ 之後打一大段野混淆視聽插膠攝

最後扮下野插下sp 柒收尾

但屌sp 果part其實都係話佢on9同柒哩d 表面冇論點嘅輕插

紅係插sp 藍係插膠
係呀兩邊都有插好持平

拆解言語偽術part2

不斷假設 營造事實

成段講到好似插緊sp咁
又係頭尾表面插下sp 話下on9柒
但中間大大段假設插對家
暗地裏重複話妹妹‘博同情 小題大做 扮受害者’
膠攝做幫兇
哩d重複累贅主觀假設指控
務求令讀者留下懷印象

真係好撚持平
你條友咪而家俾人屌得多
係度回D舊post扮持平啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞