Stephen 今次算唔算又挑起火頭 [2]

975 回覆
2 Like 14 Dislike
如果個point 係條女認為自己係“風口浪尖”上面就係傷緊傷就講得通既。
不過佢個IG 又唔係咁講, 膠攝既行為都唔支持既個講法。
咪係囉...一直都唔係討論緊個女仔食左幾多拳
係講緊點解無神神要擺左個女仔上擋台

但班巴打又點都要問個女仔受左幾多傷,點受傷法...
年少氣盛 道理喺自己嗰邊點解要delete
道理條條女覺得自己受傷,咁正常人避免繼續搞大件事影響條女,就要del架啦
洗地spin 一貫打手嘅做法
巴打唔係講緊呢樣野 ,佢係想講SP 真係好柒,條女真傷定假傷博同情,最尾都係SP 輸。
上面我地係討論緊SP 出post之後, 個女仔有冇小題大做/扮受害者,膠攝有冇做幫兇。
改變唔到SP自掘墳墓既事實。
你個例子完全簡化左件事囉
套落你個例子應該係咁

CCTVB有N套劇(就=西九咁多條片)
阿A就同阿B嘈大交,黎耀祥就識阿B既
然後阿A就搵左CCTVB N套劇入面果套黎耀祥做主角既戲話拍得好柒,但套劇係上年拍仲要播完架啦,早唔話遲唔話,係要AB嘈大交先話黎耀祥套野柒

咁會唔會易明d?
屌你老母啦賤種
係SP貼條女段片先,竟然話係膠攝責任?你主人SP唔貼條片出嚟就無人討論條女囉,你老味係度倒果為因癲倒黑白仲可以妄想到話係條女扮受害者幫膠攝
用下邏輯啦豬閪
如果SP唔貼條女出嚟,咁條女就扮唔到受害者囉,咁就幫唔到膠攝囉
SP明明係為私怨加害嘅一方
條女係無辜被牽連嘅一方
明明俾你貼條片出嚟在先,咁都可以俾你用妄想症扭曲到係條女同膠攝陷害SP嘅驚天大陰謀

你同 reganlam呢件賤種支那狗話膠攝係共產黨,條女係無澤東呢啲低級層次妄想一撚樣呀
但其實我地上面一直講緊做乜要擺個女仔上台
係你同另一個遲追POST但唔知點解走左去執着個女仔受幾多傷,有無扮傷啫

膠攝係點我就唔理啦,本身佢同SP都開緊火
而家係拉到第三者先出聲
又九唔搭八
黎耀祥係收住錢拍自願㗎懵閪
家陣條女係收咗SP錢自願俾你班冚家剷賤種同SP貼出嚟討論㗎?
reganlam你唔止弱智直頭無恥㗎啵
係無直接屌條女㗎
但如果條片有十個八個呢啲咁嘅留言
個女仔睇到會點? 啲人想幫襯個女仔上網睇到條片會點? 唔係屌緊條女 但件事畫面唔靚囉

我本身都有講 唔明SP咁樣做損害咗個女仔啲咩
但細心再諗 其實都知佢盤算啲咩 但太間接唔明顯啫
你講呢點, 就好似講到底傳媒報道會唔會加深受害者既傷害咁, 一個咁哲學性咁宏觀既議題 我唔知有冇需要係度同你討論,因為呢d 議題通常都好難有共識。

但你講呢點個出發點係咪想講係呢件事上兩邊都有做到傷害, 所以兩邊都係仆街, 打和 super 咁啊?

唔該你收收皮啦, 咁都諗住搵人分擔stephen 既仆街行為, 有冇咁低質
每個人著眼點唔同啦,我覺得條女有冇真係受傷又真係好重要,始終對家既批評都係圍住傷害左條女。即係你所講既第三者。
如果呀,如果條女真係其實冇乜野,只係借題發揮,咁我又唔覺意條女值得幫而去因為條女屌柒SP?
當然如果證實到有人真係批評條女既 ,我都會屌SP。但係sofar 我只係跟表面證據估估下 ,即係冇人批評條女果條path
你又唔係條女肚裏面條蟲,你又知條女係扮受傷害借題發揮?明明係你主人SP擺人哋上枱先,竟然仲可以調轉陰謀論話講到好似係條女同膠攝設嘅局咁
你要講到要證明,咁已經無得講
因為SP 可以del
我係話借題發揮, 冇話過佢地設局,成件事擺明係SP on99 自己攞條片攻擊人先,點知柒左擺左人上臺,佢del post 就自己柒左。 而我一直都為咁講which is 你地屌我既point
但係我一直係講緊之後發生既野
食花生緊係食全套
我諗條女有無受傷真係當事人先答到你
其實我哋係永遠冇可能用自己嗰套邏輯
去理解情緒病患者
你覺得人哋玻璃心
但佢地嘅感受都係真實嘅

咁當然佢都可以「扮唔開心」
扮慘扮受害者搏同情
一定會有人諗到咁邪惡咁宮心計
但同樣地呢樣嘢都係當事人先知

最後就係SP嘅動機
其實上面好多巴都講咗揀呢條片好難係巧合
我估唔會有SP粉絲真心相信
SP嘅動機係
「單純想屌西九幾個月前嘅video無調色而咁啱揀咗條片嘅主角係開緊火嘅仇敵嘅身邊人」掛?
咁當然都有可能 SP 係咩都唔知咁啱揀中呢條片
有幾大可能係咁 大家心照啦

去返目一巴打講嘅
有無動機去放炸彈同有無炸中人同炸中咗受幾重傷其實無關係。
你係放炸彈就係放炸彈,就係咁簡單。
所以咪問有冇人知D comments 講左乜野囉 ,都冇人答到我如果個個都話有人批評條女, 咁咪證明條女真係受害者囉
Exactly
危險駕駛 一條罪
撞傷人 / 撞死人 一條罪
其實佢唔洗直接批評條女
佢set定擂台較定炮等啲死忠(唔係話全部,但總有啲係啲係戰狼)去開拖
佢已經達成佢目的啦
而家大家覺得佢有問題個位就係喺呢度
但係我真係唔明點解D 死忠要去攻擊條女,OR 有咩好攻擊? 好地地屌條片唔好?
當然我更加唔明SP post呢條片做乜9, 又唔係膠攝拍,有咩意思? 真係ON ON 99 比位人地入
我剩係講,宜家有人捉你上擂台,同時個擂台有4條友係上面打緊, 咁你會唔會覺得冇乜野同好開心啊?
d死忠見到同膠攝有關嘅嘢就屌嫁啦
你唔好喺度扮唔知啦洗地佬
我都係咁諗,所以成件事係戇鳩㗎
呢個位就覺得SP 冇本身諗嘅咁聰明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞