Stephen 今次算唔算又挑起火頭 [2]

975 回覆
2 Like 14 Dislike

就睇下stephen 有冇勇氣去當面對質, 去其它channel 黎講, 有邊個channel 最公道呢

利申:之前食下花生, 宜家不齒SP 小動作搞細路女
食花生人之常情,我都係花生友
但觀眾真係要攪清楚係食緊花生?係煽風點火?定純私怨互吊?

而家開始失控先停花生出聲啫
成件事真係關佢L事咩

好似俄烏開拖就大把人都食花生睇下邊面死多d
但炸埋平民就唔係食唔食花生問題
以膠攝既文筆
佢寫唔出我咁長既文
唔知佢地用乜打字,成日打野都錯晒位又多空格
膠攝四眼仔,光頭佬,膠豪
三選一,你係邊個?你揀
我已經俾人屈左係kaho
你係四眼仔定光頭佬
我都係俾人屈係膠豪
你咪撚同我爭呀
我就覺得 fun 唔 fun sun 真係唔撚重要
始終 fun sun 又冇犯法
就算比你捉到佢又點姐 so what
我就勸宜家處於下風嘅 sp 拿拿林拎 D 三條磨碌膠做過 D 咩衰嘢嘅料出黎爆下喇

乜撚野全行都知嘅衰嘢一定要爆出黎
乜撚野唔識教書呀
比人炒呢啲唔撚計架
呢D 最多計落“冇料”果度架咋
係咪冇料就唔開得 channel 先
冇直接關係㗎我就覺得
其實SP Stephen 幾有料?
利申:花生友
捉到哂,三個!仲唔係你地
以上面d忠實fans角度應該係條片拍得好似好pro有心機 = 有料

or 無啦啦串下有個妹妹出鏡嘅商場片log直出 = 有料
仲有d撐sp post 有3個負評呢
果3個負評都係膠攝三子留底
條濕鳩放冷箭就叻
世事都被你看透
電視台拍劇
其實睇佢d youtube製作都知佢有無料

不過有料唔代表有品
應該唔會對質到
真係叫到無分邊既我估得情Sir(都未肯定係咪)
但正常有腦既人都唔會係依一刻嗱屎上身
其他細CH就算放,都無乜邊個夠份量食得起兩邊方丈
肥佬算係最有機,但睇佢同膠攝關係都應該唔想煩

同埋重點係而家...
一邊無技術,得返把口
一邊有技術,但自爆輸左品
所以真係面對面咁又點?比攝影又無意思,照計SP贏硬
比支鏡利唔利?大家sharp既定義又唔同,膠攝用同價位鏡去比,SP果面就覺得唔係,又係無意思

所以最好就係膠攝自己拍條片,清楚講晒成支鏡參與過D乜?
再做個好D既test(怕佢地睇唔到)
test下:日&夜街拍/portrait/風景/studio shot/夠薑既影埋chart
成件事咪唔洗抽黎抽去咁抽象
一個不嬲論開相,膠豪又教攝影既,我就唔會私怨話你地d野係垃圾
但咁耐又真係無乜邊輯相係靚過人
想洗底就今次啦
有時間同人嘈不如做輯靚相服下眾啦
講拍片可能Ok
講影相,睇返程sir, Muse, Alex Fung
拍片就sp 應該贏硬
影相我就真係唔覺sp贏硬
冇FOLLOW開,想問細路女係咩事?
之前唔係只係話膠攝支鏡唔掂? 點解又多左個細路女
其實真係,你要sell 鏡,唔係試鏡,係要影輯靚相出黎, 唔係點吸引街客買。 今次唔係果d 廠 冇比錢你地試 所以唔需要認真影wor, 係你地要話打 個 brand , 咁點都要影輯見得下人既 sample photo 攞去 sell 嫁啦
邊夠你惡呀大佬
出動到“滅”字要膠攝消失
stephen 呢幾日燒埋落個有少少情緒問題既女仔度 (which is 完全唔關事), 頭先睇個女仔IG, 好似話聽日都唔會開舖...
條友d口吻似足佢偶像
有d咁o既人就有d咁o既fans
就係睇香港攝影CH中應該算Top1-2
製作就去到電視+中小型廣告camman或者自己接單
如果以前電影業仲興旺既話,佢個級別只係中下至中
但而家電影死晒,佢個級別上面計係commercial廣告叫再大粒d

不過攝影依行好難講有無料亦好難衡量
好似Wedding photop好多燈都唔太識用但月入4-6萬,以前好景10萬以上都有
但有D攝影出身影相好靚但唔識PR既可能除返月入得2萬
所以話有無料,就睇你用攝影知識去比?人工去比?定作品靚唔靚去比?

其實就咁睇佢攪CH已經係事業上幫左佢好多(當然係佢努力拍片換返黎)
賺名氣,識人多左自然多左人介紹,廠方Sponsor/買野Discount
一早做左大台差不多乜都有,所以我先唔明點解要攪死D細粒CH
而家仲癲到攪埋唔關事靚妹
SP影相我覺得合格以上,由其街拍影得幾好,但同muse果類完全唔同
但重點係佢對家膠攝真係無乜邊輯相靚啊嘛
唔知係佢懶定點,所以咪叫佢整輯靚相服下眾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞