Stephen 今次算唔算又挑起火頭 [2]

975 回覆
2 Like 14 Dislike
你岩, 應該話佢有料無料都唔好搞人啦
呢d風氣搞本不好長, 大家各自發展咪得

邊個人一出世就有料, 慢慢培育先會百花齊放, 攝影講風格, 就算佢最有料得佢一個人都唔會令到個攝影界出色
但係已經好似執柒左咁
嚇死我了
師兄做多咗喇
又順手搵到人個網又要讚人地有料
捧到咁俾人話你膠攝打手 真係適得其反
上個post班友屈左我係膠攝kaho啦
冇棒啊 有果句講果句炸
表面上確實係笑西九
而就算受訪人係嘉豪學生,唔係直接指指點點佢其實燒左咩
講拍片sp就一定贏嘅 但係講影相就有保留
膠豪自己有個page 雖然佢依家轉咗去教書應該都冇再update 但係都可以睇下佢以前d相嘅
http://www.chowkarhoo.com
咁都有得撐 有冇咁無恥啊?
你隻打手又開工 又入嚟洗地?
係囉,預左你會將唔支持你既當打手
咁我打西九定你?
我係好好奇點燒條女,認真問
因為拍攝對象係佢就燒條女?

人哋西九條片已經係2021年,點解上年唔去抽擊,要等到而家同膠攝開片先拎出嚟鞭,條片受訪人又咁啱係膠豪啲學生,個動機想係點,係人都估到啦
好啦!而家玩連坐玩撚到個妹妹仔都出埋ig話驚,有巴打透露埋件妹妹仔聽日唔敢開舖咁嚴重

reganlam你呢件支那賤種重想出嚟兜

啱啦!你屈過我賣Sony, 又屈我係膠攝賣支那鏡,咁我究竟係sony定膠攝啫?
果班 俊的嗎 Go_Marine
99固體苦茶 點解有jer既?
碌神 入黎洗地未
講小左 佳松富 三島平八(青山大道)
reganlam呢件賤種支那狗不嬲都無恥開㗎啦
係連登不斷用蝗語,又“降價,虛高,老舊頭”污染攝台
明明香港人講開“減價,偏高,舊鏡頭,仲可以聲大夾惡屌返糾正佢嘅人係蝗蟲轉頭

其實我都想知
咁人哋西九條片已經係2021年,點解上年唔去抽擊,要等到而家同膠攝開片先拎出嚟鞭,條片受訪人又咁啱係膠豪啲學生,咁個動機想係點呀?
所以我咪話stephen 份人陰濕囉呢d 位

係要片咪片返 膠攝囉, 大家都想睇, 係要搞埋其他唔關事既人
呢你講下, 佢呢個時間點,係全世界咁多youtube 片入面揀中呢條幾個月前既片黎 comment d color, 到底個目的係乜野?你解黎聽下
即係講還講,只可以講今日共產黨,唔講得毛澤東
可以講以前既片啊, 咁點解要揀呢條片黎講, youtube 應該都有唔少冇 grade 過既訪問片可以comment, 點解偏偏係呢一條
得喇 洗地就洗地啦
咩衰野都唔關你偶像SP事
仲有咩位spin spin埋佢啦
1. 睇Youtube Channel如睇社評,就係睇作者個性及評論角度,好多時更係作者風格佔主要
睇SP就係睇有挑人機嘅傲氣,睇膠攝就係睇佢自膠攝時間
如果叫SP自肅唔俾挑火頭咁不如叫佢唔好拍,有冇料就係睇佢火爆時內容到唔到位
如果膠攝想俾人認真對待就唔好下下開頭話自己膠下膠下勿認真,用個膠字幫自己戴頭盔,重組個品牌定位

2. SP評丁先生,有人揭露話Artra Lab雖然貼係Made in HK但其實係丁先生間大陸廠做(甚至可能丁先生次貨)
係唔係Made in HK單睇事實就得,有冇人報海關、海關理唔理係後話
(不過如果枝鏡光學鍍膜上係好嘢,Made in China又如何?i-Phone都Made in China啦,除非產地本身係重要市場賣點。)

3. 鏡頭市場自由,網上言論亦有自由
標題置頂問SP有冇勇氣對質,又話要講公唔公道
咁成件事有冇規範及道德理據要人做先?
SP拍完咁駛唔駛六尺龍友又拍,順勢要埋阿零伍Sir履行埋道德責任拍Artra Lab枝鏡嘅試拍片
不過如果SP同膠攝攪場大龍鳳,整個對決片出黎娛樂下大家又唔錯嘅,到時打個和Super,大家有大家自由講,鏡頭有網民自由買

4. 最新西九商場件事就影片Provider成本預算問題啦,唔同級別商場自然有相應預算同配套
網絡時代片中人物接受得採訪就難免網上有人評論,正如SP/膠攝放得片上網都自然有人好評/負評,只勸個女仔唔好理想化網絡營銷只會一味讚好

5. 講得上面內容就係預有爭議,咁有爭議先有論點角力,見得出咩人咩性格
不過真係估唔到咁都開到 [2],然後將Stephen、挑火頭、下風、無勇氣依d字捆綁埋一齊,重覆100次
望見d Post不斷自產自銷以及Keep住用著色字都幾耐人尋味
擦邊球就係咁用
自己拎黎串人屌人就得
俾人拎番轉頭屌就話唔係講你
賤撚到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞