Stephen 今次算唔算又挑起火頭 [2]

975 回覆
2 Like 14 Dislike
條片 膠攝定唔知膠豪有share 過出黎撐學生開鋪
所以SP 先知姐

SP 行錯呢步比位人入就一定係柒左
對家比牌人上,無計
定係其實係有班人因為SP 個post 知道有呢條女,然後話個女仔冇料之類? 我冇跟到真係唔知
咁洗唔洗多謝 stephen 幫佢間舖宣傳啊?宣傳手法咁好, 佢平時幫d 大廠出宣傳點解又唔咁樣出既
依家情況似本來唔係燒嗰度但嗰度著左火
咁你去間鋪幫襯未?
你可能係一早知但係冇幫襯嗰啲
Sp又未去到係有心燒埋個女仔
係想借個女仔條片燒膠攝, 其實理論上就冇任何野真係”燒”佢既,但係點都叫做擺左個唔關事既人上枱
係柒架啦,如果唔係sp都唔會del po
屌你老味4條麻甩佬自己打生打死本來好地地,個個都想食花生。宜家就好似stephen 無啦啦捉個女仔上埋檑台 咁, 好撚肉酸
講真,就算伍廢老掉書單野,我都覺得仲可以接受有人撐SP
始終有人鍾意激進少少既行為

但依單野真係無神神拎個女仔黎攪
你同三島日日互吊互負皮接受能力一定高架
就算你負皮我都OK
但問題你唔可以假設個女仔接受能力都同我地咁高一定燒唔到係咪先

因為sp出左個post
已經走左隻死忠入去屌條片啦

sp條友次次都係開個頭打個刷邊球
之後引你地班死忠去做醜人工具人網軍攻擊人嫁啦
你講支鏡唔得又好賣得貴又都好
我都覺得ok
起碼有數據有實測
但講黃藍已經有少少無道理
你理據夠既洗乜講政見?
到再講個唔關事既女
好明顯變左私怨
真係柒,唔知條女係真係受到傷害,定係扮受害者幫膠攝啦。但係SP 真係好撚ON9, 明知對家都係冇咩道德,咁樣比位入,比佢地放大單野黎講。

sofar, 條女呢單野, 我覺得膠攝責任大D,情況就係明明佢地可以唔放大黎講,都冇人會識條女,但係佢地point out左出黎反擊,結果條女變左炮灰。重點係我認為膠攝完全有能力保護條女,唔放佢出黎講,當然唔代表SP冇問題,始終係SP 出post先,柒就一定柒左。
呢條片唔係話膠攝佢地揸機拍架咩 ? 我以為佪post係笑鳩膠攝收錢交啲垃圾色嘅片咋喎
有人無啦啦屌鳩個女仔 ?

私怨就梗
不過膠豪上個月先無啦啦自己仆上去攝影吹撩返起上年dynamic rage單野叫sp再打過
大家都係鐘意翻舊帳新仇舊恨拉埋一齊屌
你搞清楚時間線好唔好, 係stephen 係fb 出左post, 佢d fans 好high 咁 comment, 到個女仔係ig 出post 同 呢度有人講, 最後膠攝先出聲
咁佢又唔係屌條女, 佢屌西九條片姐
咁條女都係冇被攻擊波
咁撚樣都係膠攝錯多d 真係好撚野
洗地佬真係洗地佬
sp出post屌條片 最後係膠攝責任大D 犀撚利

你條撚樣 我真係想屌你好耐 成日扮持平
次次陰d陰d撐sp插膠攝 好撚肉酸
巴打,我唔想強調片入面女仔所講既野
但我覺得,一個成年人對住個靚妹
聽完佢講果2分鐘野,對攝影既堅持又好,身體狀況又好
情理上都唔應該甚至無必要放佢上枱

啫係我本身心情唔好自己入房鎖門抖下,無神神比人爆門拉出房又唔知做乜9
話就話拉左出房後乜都無做啊,但你心情會點?
所以最後2句咪話sp哩件事係柒左
我睇唔番D comments
想知D fans 點批評條女
我覺得 檑台set 好
膠攝 vs SP 打咪算
做乜事要拉其他人上台先?
就算係SP 的Youtube朋友,六呎,肥佬,呀零 都唔撚關事啦
更何況係膠豪學生
我都撐你唔落
啊巴打,你個比喻就好似全世界知我比人雞姦左
但法庭審單野就會傷害我咁,唔通不了了之咩
唔可以咁比,刑事本身係有受害者,但係呢單野 我未見到個女仔到底受左咩傷害,我出左三個comment都問緊人知唔知佢受左咩傷, 但係都係冇人答到我。 咁我唔知個故事叫我點幫個女仔?
你嘅論點

論點1:你話睇SP就係要睇佢有傲氣去挑人機,咁即係話佢嘅定位係攝界戰狼YouTube channel啦,咁點解佢仲講咩各有各做呀?

論點2:支鏡有冇資格係MIHK,唔係由膠攝或SP是但一方定義,合唔合乎係由海關定義

論點3:首先係SP試丁先生支鏡話唔sharp ,(呢啲係佢做評測嘅自由,啱嘅),不過佢評測條片留言度同時又頂置咗一條話膠攝支鏡MIHK係呃人呢,仲要煲到好大,條片條友又話報咗海關又盛,擺明煮死膠攝啦咁膠攝認為佢試嗰支丁先生係同佢哋嗰支係有分別,要求出嚟對決澄清係好正常嘅反應

論點4:你話個女仔條片擺得上網自然有人好評或負評,咁點解條片係2021年已經擺咗上網,SP佢當時又唔鞭,要留到而家同膠攝大戰先拎出嚟鞭?仲要咁啱個女仔係膠豪啲學生,
佢目的係勸個女仔唔好理想化網絡營銷?唔好玩我啦,個動機擺明係私怨上身啦,佢真係咁好心動機咁又點解即刻delete咗呀?

論點5:係你自己話睇SP就係要睇佢有挑人機嘅傲氣呀嘛,咁佢而家咪戰狼上身做到你嘅傲氣挑人機要求囉,咁你做乜話鳩人哋將佢同挑火頭呢啲字綑綁埋一齊呀?
我衰 唔記得cap底埋d死忠comment
班死忠係sp個post度係講撚到好撚賤
如果D fans 真係攻擊個女仔先, 咁我覺得個最大責任就一定係SP 到。
撐sp嗰啲都唔撚知係咩賤種狗嚟
佢講1.1條片都出咗咁耐
啲人喺佢條片留言佢係可以半個鐘內覆
你無正職架?日日就係mon撚住各大平台覆埋啲私怨嘢
而家連細路女都搞

自己個facebook post條link 想笑人oem貼牌
https://phillipreeve.net/blog/review-syoptic-50mm-1-1
幫你搵埋重點啦:
The Syoptic 50mm 1.1 is one of those lenses and the focus shift is noticeable when making the jump from f/1.4 to f/2.0 and even more noticeable from f/2.0 to f/2.8. For rangefinder users this is rather bad news and definitely something to watch out for.
咁咪即係支鏡本身無撚cal過比rangefinder對焦囉
唔撚識英文又要post英文link
正傻閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞