以前嘅ggen真係好正

1001 回覆
252 Like 10 Dislike
呢兩隻劇情有crossover又好睇
DS有條IF線可以用番成堆敵人
好記得其中一個特色係地圖炮必中無得避
X高達支月球炮好撚勁,加EN可以射兩次
但係係地球日頭唔比用,一定要夜晚or宇宙map先用得

仲有turn A招地圖炮可以將成張地圖變成廢墟,超高地圖收正但減超多移動力
打到Z已經開發哂大部分主力機
果陣PS玩老翻
4隻碟換嚟換去
暗黑code 好耐冇玩
鳳凰Hello好屈 記性差
有時部機會Load唔到卡住左
師兄識貨!細個玩到癲
細個有玩wonderswan 留名
識玩一定唔用地圖炮
一定係4-8EN豆炮走全場
玩兩日
另一個正位係可以掉宇宙殖民地落地球
買個殖民地推進器,裝佢上去地圖d殖民地,跟著佢會變成一位機體比你用

行佢去地球上面,跟著可以掉佢落去
轟呀勁大範圍變廢墟

但係無得揀落點,有時會炸唔中目標
個陣ACE級左 或者 設計出黎
先可以登錄生產
開發完都要ACE左先得
所以要過關零損機 爆一部都唔捨得

Wonderswan有幾隻game都好好玩
有隻數碼暴龍
最正係有得拎save咭去人地度對戰啊
GGEN 0 ...真係回憶
ACE 到部元祖.....真係喊出黎...
而家? 我去SEED關囉部STRIKE 黎開局先?
屌你老味...而家ONLINE GAME 抽首呀....
就係開頭你乜機都無SUPPORT 主角/捉機先有機用架嘛
呢個先係GGEN 精神嘛....打部佢隻艦.....捉哂佢D機
有隻機戰 登霸 同飛影都好勁
機戰3先癲
機戰4我都可以爆
但3就真係卡關
後期升Lv個交換系統我都唔太喜歡
太易得手會唔珍惜部野

GGEN0 每次捉到新機返黎
都係再撞設計圖
出到新野就開心到爆

無左呢種樂趣
係.....所以佢IF 已經無左個ACE 部機果下既樂趣.
但隻GAME陪你最耐...就係打關果下嘛...
你由ACE 變做成LV .....已經變左質
ACE ....即係每關都有個極限,但每關都唔同機
升LV ....即係無極限 但關關都同一隻機
頭果幾隻GGen有好多gimmick野
部機裝左zero糸統之後 / 用wing Zero的話,個駕駛員既精神狀態會變成大巔大喪,條強氣弱氣bar會變到勁長中間正常得返一點
雖然都覺得新呢兩隻GEN冇以前咁好
但同隔離Z456比
算係咁
係....好撚好笑
跟GOD GUN果渣人條超強氣又係長到阿媽唔認得...
仲有....好似GGEN 0
係會用D 浮炮/必殺會用埋精神點....
用到條友弱氣....
唔係CG
係整幾幅圖 +旁白過場
我有本類似嘅
$38蚊厚到仆街
當故事睇都ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞