以前嘅ggen真係好正

1001 回覆
252 Like 10 Dislike
好鍾意啲劇情
真心好玩
有時會再拎返出嚟玩

想知點解去到不肖子年代
會去到浮遊飛彈
而唔用浮遊炮

飛彈無得回收
大氣層入面冇得用浮遊炮

係喎
呢個一直都唔係真係無得用
你唔求收得番同難控d可以照用
ZZ記得卡碧尼係大氣層內用既畫面
近d有UC第一集青椒放出嚟有特別畫面show粒浮游炮飛得唔穩
我搵唔到舊時既片出黎俾你睇因為舊到我唔記得ps 1定2
果陣有一集係當敵人開3鎗 隻高達有可能係避3下(食哂)又有可能唔洗郁 唔中鎗 以前做到果種感覺係你要估鳩佢會唔會亂避 然後中哂鎗會慢動作 我唔記得左邊集
有冇人知我講緊邊隻 好想搵番出黎
有線式就得?
我記得我愛機exs係咁step無限移動
呢隻咩黎? 有UC又有turn A嘅
有線式得
ExS 勁在招 變飛機招4hit beam
再唔公佈都唔知趕唔趕得切
以前既係難玩啲, 好似第3次機戰咁。
攻擊點完對手就直接開打, 邊有話點完望下個%夠唔夠命中同回避先, 唔夠就襟返轉頭。
見到大家傾
唔知大家有冇玩過gameboy版...
真係好好玩 爆過無數次
神高達係最屈
https://youtu.be/nEtS-O-dv6Q
g gen唔同機戰呢
g gun招石破係隱藏招
古蘭修招間無!
當年玩全日文完全唔知個堆外傳機講乜
F91仲有影子F91,第一次認識crossbone
其實隻genesis我當missing另外玩法

記得隻ps2 (spirit?)佢係自己揀招做組合覺得好正,但後世代無再用

其實個個話f,有冇人仲記得psp隻 potable...?一樣係編年仲好齊機添
呢隻機戰老過我

個陣既人物表現真係比較正
同埋劇情人物永遠只係請槍幫手
迫你唔可以追求明星team
要你train自己team 原創人
而D原創人又有配音 / 大頭,係有血有肉
咁你就會覺得有屬於自己既members,而且係獨一無二既,唔係故仔角色

重要畀個軍階佢 用軍階升能力 伍長D 到 大佐A
唔係一個無意義既"LV"
令佢地更立體

而且佢地唔係石頭爆出來 過關就咁送畀你的
而係每個都係你上一關出現過個D無名小卒 過關後無死先加入你的
僚機之中 如果唔係志願兵 普通既盟軍士兵 咁佢係黃色頭盔的

如果佢係志願兵 打完呢關無死到會加入你個D 咁佢係藍色頭盔的

P.S. 最新作G Generation Crossray個DLC將D角色/機既LV由99開放到999,畀你可以再練高D lv, LV99阿寶都唔夠要過百,咁就話叫做"更深既培育"咁你就明近呢幾代個製作係幾咁膚淺
木蘭A
鐵金剛
GGF 真係成個系列既頂點, D原創機體多到, 可以當係高達版既pokemon咁收集唔同機體既圖鑒
近幾代G generation 變左好似無雙咁, 一味靠D 王道機體去玩無雙虐待電腦
無左果種自己建立部隊既成就感
第2次g 但第一部機係v高達囉
巴打儲咗咁多圖
重有玩緊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞