以前嘅ggen真係好正

1001 回覆
252 Like 10 Dislike
v2ab 都可以屈機架 滿改就變架啦 xd
無 我特登開返隻game
cap返D圖出來介紹畀你地架老友
我入到來 圖又無 link又無
有人一尾話 "G Gen F好好玩!"
你話咩感受先

所以我做返D野
成個post咁長 無返D G-Gen F圖
點討論啊
當年既 G generation 既方向係育成自創人物同機體, 縱橫高達既歷史
你可以當係玩緊足球經理人既高達版 , 自己成立, 管理艦隊
今時今日既G gen 只係好似D 手機爽game
用主角, 出華麗招式打爆敵人好型
無戰略, 無育成, 得畫面
咁你又唔會講吓F入面原創兵升完大佐A,廢嘅永遠都係廢
依家起碼可以俾你加點配技能,等你莉莉娜都可以上戰場

以前嘅G Gen 就得升lvl都吹到係深度
有無電話模擬器推介好想玩呢隻 好有機戰feel
應該係特登set 到原創角色有能力上限,
否則個個大眾面既原創角色都勁過正傳既主角, 咁樣個感覺會好奇怪
gameboy有冇人唔識打死白河愁等佢冇得走
講起crossray就把火 限你move既次數 一關d敵機又多到on9 打兩打又出一堆都唔緊要 你都俾多兩步行又唔得
最後個個用戰艦無雙 multiple locks清得最快谷鳩氣 練左d機點知係睇戰艦打
你鍾意可以唔加點
加點只係俾玩家可以救返個廢機師,等佢唔駛入雪櫃
例如原創角個NT丫叔,你升爆佢都係垃圾,有愛嘅可以加到佢叫有返啲用
而且後來角色有獨特技能,就算升爆能力有啲機師都係勁過人,唔會個個一樣

冇必要吹到舊作連啲缺點都係優點
你應該講俾上面啲人聽
佢地嫌最近G Gen啲敵人太少,以前F 一場大戰過百部MS幾有feel
DS最神
Cross drive因為命運冇光翼扣哂分
G GEN FRONTIER
部機養勁耐爆左好傷心
好記得第一關係狂四郎一部挑晒對面自護軍
細個去fd屋企玩對戰
一人幾百萬資金兩個人砌左十粒鐘先開得波
睇圖啲回憶返晒黎
又想再玩返細個玩到三周目唔覺意入左主天使號個條隱藏路線真係好驚喜
大個先發現原來哈曼係有方法說得到,唔知單眼高達條女有冇得救
本身原作對面得幾部既關卡比夠10倍你
本身就打大戰既關就一樣比更多機兩層地圖堆比你打

我其實係覺得聯攻一次清八部九部幾爽
F中期開始呢D關未又係勁機/MAP炮清場
我玩crossray自從整到破滅魔劍後就只帶兩隻艦裝原創人同魔劍
破滅魔劍圍印度佬
當年打 Blue Destiny 比部吉姆打巢我隊高達部隊
小學雞
呢隻真係童年回憶好好玩,一開波係自護視角好特別到psp個隻有動畫睇都好正,反而新個啲成日crossover亂入好冇feel
你試下只用魔劍地圖炮打
自己隻機下下比人打中扣大半好考戰略
Genesis?
Turn A 好似好多集都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞