以前嘅ggen真係好正

1001 回覆
252 Like 10 Dislike
我覺得g gen自從轉玩大比例就煩左好多

有時無留意自己d機塞住隻戰艦既前進路線,咁就浪費左一個回合

戰艦轉方向又係一個問題,我記得world隻戰艦係無得移動後去轉方向,印象創世開始先俾返隻艦可以移動後再轉方向,叫做方便d
係 如果剩係出高達唔出艦又出得少
唔係呀.....係原設計...隻艦係用黎捉機
你可以當係TEAM LEADER 架嘛(你爆左艦就只有被捕)
而家....一係隻艦可有可無 .....一係艦炮無雙
係好耐玩,但成個過程一啲都唔好玩
一堆試作機係為升而升,打爆部戰艦俾佢執雞,用援護幫佢升
咁不如好似 APP GAME 咁....餵D機俾佢食黎升都無咁嬲無咁耐...
CONSOLE GAME 咁刷真心浪費生命
遲下出隻電話版抽死人
跟手幾年就執
唔係架....隻FRONTIOR 真心係呢10年萬中無一既佛心GAME ...
抽機既卷你平時掛關就換到架
而佢升機合機既系統比近代既 GGEN 更似初代
點解會收皮....因為無人頂得住個EVENT 更新率
同埋...個個都唔洗課金抽野....營運都頂左好似有6年....叻架啦
咁你想點呀
其實好撚佛心
抽機啲卷多唔在講 (每兩星萬一個event 打到2千張)
抽唔到唔使怕, 有無償交易系統
人人手幾十個劵倉任玩唔嬲
係到臨執柒一年左右先出啲要課先有嘅機

你果時係高登有無一齊玩?
印象中係隻game係肝得好恐怖
同埋可以交易
變相鼓勵人開十九幾萬個account抽嘢
我有玩...可能我同你係果個GP 到識架啦....只不過唔知你連ID 既者XD
Advance我直頭唔知有F91同V2
睇攻略先知要入Ex關
真正既機械人大戰
我仲記得genesis crossray
十鳩廿幾條YouTube 教玩家點最快攞獨角獸、一場升到99lvl
上面成班廢老圍爐講乜撚嘢以前好耐玩、難度、挑戰
莫講話新玩家唔會受,佢地自己又有冇心機去慢慢升
Genesis真心由0079開始都好快出到超時空機體
所以我地都係屌BAMDIE 既者
而家多埋啲無謂野
開槍前又要尻掃幾下
咩機都識飛 地機可以格空機
哂尻氣
真心聽到上面D 巴打講...元祖設計到NU ....點會唔俾全部屎忽屌呀
D G-3 MK2 Z ZZ 食撚哂呀? 直跳NU ON9 架?
genesis跟時間線打既話
太多外傳關俾你刷
未上太空就出到UC
Genesis最大問題係個演出
PS4版 起哂狗牙
冇迴避 只有打唔中(crossray先至似成品
尾果關冇得用角色技勁難打
隻神高變左廢物比X果兩兄弟砌
最煩限回合仲有幾隻重高MK2
最後靠捕獲清場先過到
不過爆完好快冇左SAVE
中前期好肝, 大概手動打4-500場
每場幾十秒完場

但後期已經有自動波比你咁個掣auto 打10場
根本就屈鳩你,打你啲兵就100%命中,你啲兵打佢得10%多少少。

阿寶(你隊最勁嗰隻),打佢30幾%,唔SL齋屈地形都分分鐘無半隊(最閪係敵人回合無得個別揀避、反擊定防御)

講難打,超任有隻魔裝機神仲難。雖然無機戰3咁屈,但每關都要數格仔屈對面
到10鬆啲關,你嗰隊得4定5隻,任務係全滅對面。對方啲兵唔係好勁嘅,但血多兼會打中你(不過唔係非常痛)。對面一到敵方回合就有3隻增援

主角正樹招地圖炮就得1飛,根本打唔切最後慢慢被屈死(無晒彈、EN)
打SRPG要升級係冇問題,但要有平衡
其他srpg用關卡限制資源,G Gen都試過用部件 設計圖去keep住俾玩家限制
F完全冇諗過呢方面,流水作業無聊到一個點,戰鬥已經冇難度可言
原創人物升到大佐之後連培育嘅元素都係0,每場都係為打而打,升lvl儲機
係故事同圖鑑夠多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞