以前嘅ggen真係好正

1001 回覆
252 Like 10 Dislike
通常原創劇情都係屎 🙈🙈🙈
要玩原創劇情唔駛玩佢
g gundam
講開又講
最近果隻非UC 系列G Gen 我無玩到所以唔知
但對上果隻UC 系列G Gen
又真係無乜CG 睇
以前一關打勁耐,要捉晒啲機真係一日打得一關咁滯
仲要想捉隻機唔可以俾佢有機會返艦,一返左就死都唔出黎
仲記得crossway 對上一集
玩到後期都係儲垃圾
唔同類型渣古同吉姆
新果啲G Gen 少關到
Z高達可以無左兩部重高達果關
屌佢老母Bandai d game 仲要下下買成$5舊水
g gen 0 好玩過 g gen F
可以揀年代咁玩根本就係弱智
我就第3關都打5個鐘....
你呢
所以PSP 既GGEN 都己經無玩得好似PS 果2隻咁...
用條命(部機條命)咁係咁SL
當你戰棋見到佢出到3連MAP 果下SHOCKING ....
真係好正...
有時又有D 海上空中相連
OR 入倉入基地咁...就覺得佢做得好有心...都未計舊時有表裡關入
而家果D .....屌....刷刷刷....但張張圖都一樣
刷黎把撚...
F 好似都未有揀關....
IF 就有...
但我都係BUY 0 ....因為個回憶5個鐘...
有得揀
開頭就算揀比較易既0079, 去到第一次見到七光比佢屈野牛號空中轟炸
然後用L2 機地炮死頂
F 係可以揀story, 即係你可以先打w/g 拎機/再打返uc

想當年我係先打ew拎咗部w0先
08 靠第1定第2關
先可以一關拎ACE 拎設計圖
好似係揀邊個故仔開局...
好似UC/CROSS RAY 咁?
但真心...GGEN 我覺得....最多係分UC 故 / 同非UC故既 開局咁玩就最好
UC > 咪順返79 條LINE 去到V 囉
非UC > 話之你CROSSOVER整過故仔好,分故又好,唔好同UC 溝埋就得
BTW ....真心....如果MAIN 故關都無 18-20 關...俾人知個大概既高達故....真係打機戰好撚過打GGEN 啦.....
都係一日一兩關左右
不過我淨係玩過ps 1年代嗰幾集
之後都冇玩過了
個名叫 GUNDAM GENERATION
連個GENERATION 發生過乜都唔清唔楚...
點說服人呀
所以點解會話最初果2,3代好玩...唔係無原因
順住玩就難玩好多,一開始揀W endless waltz升到部wing zero custom ace再生產自用就變到勁易玩好似可以自己揀難度咁
以前D GGEN 無原創故事線個幾集難度夠高
有原創故事線個幾集更加正
ps2隻neo雖然故事短機體少但成日攞返出黎玩
nds隻ds同cross drive就故事夠長但nds太廢搞到唔夠機玩
重記得cross drive錯手覆蓋錯save成條男線由頭打過
依家d GGEN除左畫質靚根本無可取之處
對上玩genises打完0079同堆外傳已經無動力打落去
新個集連買既意欲都無
我都係PS1 既時候....因為佢隻GAME整到咁...先俾到人就算未睇過動畫都有基本既果個世代既資料...真係非常好
果時靠佢識晒成個F91 同 CROSSBONE
之後玩命去玩基連之野望 (電渡紅/藍色碟)
打完就可以當自己睇過套動畫咁滯
隻game內容超級豐富
其實...點解會覺得難?
係唔係你地無用心玩..諗住即食?
(以上尻UP)
難係因為....舊時一定要迫你用佢D 原創機隊黎SUPPORT主角
仲有就係...因為佢要還完返故仔....最多就係多你果隊人...但個代入感就好足.....因為高達主角永遠都係主角光環而係咁多劣勢之下反敗為勝...
(你估SEED-D 果個路人咩 個光環消失左 )
咁咪無改錯名囉....
GENERATION嘛....
你打完隻GAME 就知個GENERATION嘛
而家果D 叫 GUNDAM SELL MODEL 渣
G Gen zero 我無玩過
不過應該幾難,佢要順時序玩

G Gen F 就真係癲峰
難度都Ok , 入黑歷史code 幫手
關卡又可以揀易打嘅故事爆完黎練
果時真打08小隊再返 亞普II 果關黎刷
真係由最初可以生產 嘅飛機同吉娒原型機升完再設計咁上
仲記得升到隻吉姆3改 上到 +20幾Lv , 好撚勁
之後再去玩W EW拎隻WZC ,之後就好易咁爆其他系列

啲回憶番哂黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞