以前嘅ggen真係好正

1001 回覆
252 Like 10 Dislike
係....我第一次玩到識郁的機戰係impact
唔同,cross ray嗰陣有兩邊監製一齊訪問
依家G Gen好多都係睇住機戰嚟改,但又要做到同機戰有分別
老屎忽真係句句都係笑話
打稻草人都係世界第一
依啲係好正
crossray個個有tran-am對白
刹那揸唔同高達會發高達癲
希望唔好連依樣都冇埋
Spirit全語音大cut戰鬥玩嘢對白已經俾人屌到開花
從此之後故事一句聲唔出都要錄齊戰鬥對白
不如睇埋日本玩家嘅評價
睇下鐘意舊ggen係咪只係小眾廢老想法?
記得睇埋comment

https://youtu.be/UqkeIYTr_wM
單眼女去到最尾個幾關有得拎
但好似一開始要做齊啲交信同埋手加減佢先拎到
傻啦,邊關高達事呢,成間b社擺明出舊屎都有fans含,鬼叫多ip咩
佢又唔怕既,唔賣得咪唔再出game,係玩具搵返咪得
真....
我只承認B社出模型真係黑科技級
https://w.atwiki.jp/gcmatome/sp/pages/3970.html

又不如睇吓日本大眾編集嘅wiki寫出嚟係乜
Fanboy hater想要喺入面偏見帶風向係冇可能
唔會得冇營養嘅讚同彈comment,只有分析留得低

接受回憶中嘅game,冇完美、最好呢回事
理性啲可以嗎
下面嗰隻賣唔過30萬
同月有隻聯合對薩夫特2,之後有集climax uc
全部係炒冷飯資源重用,隻隻都賣得好過佢
睇個銷量就知點解Bandai冇晒創意

點解咁記得,因為我嗰陣都冇買
安田朗+RPG+末世風,嗰陣買碟得水貨,太貴又唔吸引
其實有邊個講舊ggen係完美?
上面大把巴打有講舊版嘅缺點
只係比較之下都依然鐘意舊版
咁又有咩問題呢
又無人逼你去玩舊版
等於你覺得新版好玩呢度都唔會有人話你㗎
開個post都係想大家開心討論下
你就上晒頭句句都label全世界係廢老fanboy hater
既然呢度個個廢老咁乞你憎
點解重要繼續入嚟睇?
不如過返你自己嘅生活啦
唔係好撚明白佢呢種人既思想
係一定 係一定 要人地buy佢
人地唔buy佢就係廢老
係咁話而家速食先至係主流,但係其實係咪真係呢....
一年戰爭好玩
最記得落左地球有一關係要做木馬既炮台,一直都打唔過
關關都做唔同角色,幾正
所以我咪話理性啲

你攞完美兩字去search,上面冇人講過我切
但我覺得就算講好完美,最好都冇乜問題,我都好鍾意F
只係鍾意到盲目吹奏,踩其他就真係好肉酸

話依家嘅冇挑戰、機體線偷懶、呃錢、重用,但講嘅其實F都一樣,有啲根本唔係呢幾代嘅嘢,更有啲人連玩都冇玩過就屌,呢班人可唔可以醒下?
廢老唔啱聽,又應該點形容佢地?冇支持過嘅fans?愛高達嘅遊俠網友?超能力高達玩家?

以前G Gen係有好多正嘅地方,可以出殖民星炮天秤座好撚爽,一關出48部MD,此情不再,我以為呢個post會係講呢啲
但入到黎,成班冇玩過新嘅幻想鳩吹依家點唔得唔得
講到半路我都忍唔住要尊稱呢班老屎忽
稻草人label速食,呢個真fans
我覺得Bonus Step 係一個bugs 只要用精神感應同埋移動力高嘅黑HALO 就可以行九格再射九格以外的敵人,再行九格 幾下就可以行哂成個地圖
同埋一部戰艦可以裝成十幾架MA ( 重高達MK2 & MK3 ,路亞.茲魯, 死亡之花,的α 京密煞.亞索龍 ,黑HALO,骰仔) 都係唔真實喇
無可否認呢隻GAME 真係好正,認識GUNDAM 真係一流,個陣2000年一出,乜鬼高達都包哂,有D根本未聽過,打完都會有所認識 而且有D系列打成9關真係好正
但我覺得最難玩應該係ZERO 因為F 都仲可以揀乜野系列玩,ZERO 要由1去到50一路打落去,我小學個陣打到藍吉娒已經收皮
要去到中學拎番部PSP 模擬器先再打得爆

但係F 入面D大戰役真係好好玩 0079 0083 Z & ZZ 最後個關 但去到D機一勁開始掃場就會覺得悶
去到GIF 真係要用部黑HALO 改到去攻防+251 先打得爆部大佬,第一次打爆GIF 真係好激動,但圖鑑先去到60%
拎番張白卡實際啲
態該係要遠距武器先打到
隔版打仲要射程打折
地球內仲要用唔到浮遊炮
40蚊3隻

得頭炮
你玩到果版
連吉姆都未必有
更加唔洗諗浮炮

以前
飛機地獄真係好大挑戰
會特登 custom一隊飛機隊上空中版圖
拖住啲飛機
又會頂格唔俾對面上上落落

而家genesis
地機都可以格空機
離哂譜
好過上面cap圖、iso入電腦嘅愛高達好多
真係無得用,青椒係殖民地果小小離心地制成既重力都攪到牛油炮咁,ZZ係殖民地落下中既失重狀態先飛到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞