以前嘅ggen真係好正

1001 回覆
252 Like 10 Dislike
有無巴打有玩過呢隻?
GGNeo個3D系統嘅續作
然後就沒有了然後
如果有繼承zero個爆機save,F係冇旋風高達俾,不過有10萬蚊同初期人員會多啲,痴線繼承前作開局仲要難咗
所以你講嘅咩阻住成長我完全冇feel

BTW,
WARS已經係12年前啦巴打,仲basic機

今日旋風只係去返G GEN系列,仲地自己都一堆機
緊係啦,佢夠膽死剩係得SEED+10關定20關EXTRA+少量其他系列機

你明明有NEO打底都得咁少
有乜方法可以再玩番 G GEN , ZERO , F & FIF
我覺得依家gen g問題係一開始既story有應有既難度
但一到左前中期有自己一team之後就好易玩
另外機體既發展路線都好悶
好似只有個1,2隻機體好用
其他都只係過渡
最新果集唯一可取係鐵血「不要停下來」果個場景有語音,仲要係重新配音

玩到果到笑到仆街

以前最後個幾關打到好似捉圍棋咁
十幾隻艦 幾十隻MS大戰
開頭又無得用乜神機 神駕使員 靠自家team
真係好刺激

守個LV3基地仔

守太陽炮
Wax 獨眼高達玩好多次,10年後先知有哈曼入手
咁巴打你真係要玩吓F
1000部機入面超過一半係過渡,佢哋嘅存在意義係每一場執雞升ace,然後入返艦等開發設計,下一關再上,有深度到瞓著
打到後段要派返重裝老虎、輕裝吉姆出嚟,又要換啲廢柴出嚟升軍階,因為唔升佢哋每一關係冇嘢好做
無論人同機都係得幾個有用,我最記得係F90,N咁多個換裝,睇落去好型但全撚部都係廢,因為傷害數字太低,FIF改造都救唔到

依家G GEN好多花臣強化,有人嫌變易咗,但呢啲膚淺又無腦嘅系統先救得返班垃圾
sorry無追po, 係咪用模擬器玩?
定有其他console可以down返黎玩?
G GEN 永世難忘點少得NEO東方不敗1V 5 自爆小隊

https://youtu.be/WT1pNt4CcLw
無錯,中途機體係無咩用途
例如
渣古IIJ => 老虎 => 老虎飛行試驗型 => 大魔
高達 => MKII => MKIII => MKIV => MKV
可能中間個D最後無咩用,例如正常人過一過MKIII就唔會再用
但一直研發到更先進既 都係有趣既玩下自護個MS系譜
同埋好多機我都會生產多一部放係格納庫,長期放係度,因為設計會好多時候用返,可以成日畀我撞下設計
所以後期我一樣有一堆高達,MKII,NT-1,魔霸,飛機坦克仔,電單車,水用機 全部各1隻放係格納庫
有冇人鐘意舊式2d地圖同機體icon
簡單得來又表達同機體特色
原來破界篇咁樣轉真係有人鍾意
如果唔儲圖鑑其實起完隊人就冇乜野可以玩,剩低算係過場
或者花更多時間效率刷lv打高難
所以話G Gen不嬲都係咁,唔係得依家先係冇難度、灌水

講起擺機,F要留嘅一定係試作型高達
因為幾乎9成9嘅叫得試作型乜乜嘅,都可以用正式機同個名有試作型嘅合出嚟
諗返都覺得好有深度好合理吖F
有咩方法可以玩返F
F放係今日有個問題特別嚴重
受當年機能所限
只要想留機個機體數上限好易就到
個位仲要同SFS一齊用
X高達1周目已經攞得,用卡洛德同迪花交信之後開打敵人唔會爆嘅ID再打到迪花部X殘血就會有搶機劇情直接攞嚟用
psp個隻記得都係炒冷飯,得新參戰作品(seed d個堆)嘅cgi係新製作
雖然係幾好玩
其實就係收集呢個元素,好難同難度平衡
無印同zero呢d 1miss左隻波羅號成堆線控炮機無得繼續開發設計
到f ace左可以登錄生產難易度已經直線下降,一開波就endless waltz
宜家果d就係少左種大戰感(4頁map果d,雖然好長好悶) 同埋basic版主角機仲懶過f,直接比你唔好煩

想要某部MS設計,發現冇咗部機,生產登錄剷埋
又要升多次
屌自膠冇撳入條片睇以為講緊GGENAdvance唔記得DS都係一樣畫面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞